Zwiastun Dominion Feature Series

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 33 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Reyden
    Uczestnik

W DS9 Fedki walczyli z KSO przez 1 lub 2 sezony do momentu kiedy Gowron się opamietał i powrócił do traktatu z Khitomer .Romulanie tłukli się tylko z Dominium i to późniejszych sezonach , w ogóle od czasu TOS Ballance of Terror nie mamy praktycznie żadnego przykładu aby Romulanie rzeczywiście chcieli z kimś walczyć , owszem zaatakowali Narendrę III czy próbowali pomóc siostrom Durasa .Kardachy to wiadomo , Dominium także , w DS9 nikt inny ze znaczących graczy się nie pojawiał .Swoją drogą powód wypowiedzenia wojny Fedkom przez KDF w STO dość dobrze pasuje do zachowania Klingonów przedstawionego w ST - potrafią niekiedy zabić za byle co .

Melnikor
    Uczestnik

Romki są tym typem rasy który dąży do wojny ale nie osobiście tylko podpuszczając na siebie innych. W myśl zasady poco mam tracić siły i środki na walkę na dwa fronty jak mogę napuścić jednych na drugich i korzystając z powstałego chaosu wykroić dla siebie wcześniej opatrzone cele.

ivan
    Uczestnik

JAk dla mnie brakuje troche misji typowych dla mmorpg - np zniszcz 1000 , 10 000 , 100 000 . 1 000 000 okretow typu takiego i takiego i za to jakis fajny bajer nagroda itd . niby sa te odznaczenia ale przydalo by sie cos wiecej . Fabule i misje mozna zrobic raz i potemje ponawiac ale na dobra sprawe po przejsciu 5 frontów w grze zostajw tylko trzaskac stf-y i zbierac dilitium .A ja chetnie rozwalilbym 20 000 klingonskich ptaszkow by dpstac np oslonke MACO czy np jakis inny secik

Lafiel
    Uczestnik

Fabuła nie jest monotonna? Leć do układu. Przeskanuj stację/buoy/okręt/anomalię (niepotrzebne skreślić). Pokonaj 1/2/3 (niepotrzebne skreślić) okręty wroga (możliwe: powtórz 1/2/3/4/5 (niepotrzebne skreślić) razy). Transportuj się na powierzchnię planety/bazę/okrę (niepotrzebne skreślić). Pokonaj 1/2/3/4/5/.../99 (niepotrzebne skreślić) grup wroga. W między czasie skanuj/nie skanuj (niepotrzebne skreślić) konsole/trupy/anomalie (niepotrzebne skreślić). Pokonaj głównego bossa.

Schemat 99% misji "fabularnych" w STO. Misje "badawcze" są prostsze, ograniczają się do skanuj na powierzchni/skanuj w kosmosie/pokonaj wrgoa (niepotrzebne skreślić).

W sumie pamiętam jedną ciekawą misje: Spin the wheel, ta część z uruchomieniem replikatorów - uwielbiam patrzeć jak gracze miotają się po tym pomieszczeniu nie potrafiąc dojść w jakiej kolejności co klikać.

Owszem w każdym MMO "schemat" questów/misji jest BARDZO podobny/powtarzalny do bólu, ale FABUŁA która jest tłem dla tego schematu może być ciekawa. Dlatego też rozróżniłabym "monotonnie schematu questów w mmo" (czyli to co przedstawiłeś) a "fabułę, która jest opowiadana do każdego questa" (czyli dlaczego mamy lecieć na tą planetę i zabić x mobów).

W każdym mmo tak jest - grałam w SWTOR i niby taki super ekstra i ma wstawki z filmikami i dialogami, ale po zrobieniu tych 18 lvl uznałam że "wtf przecież znowu każą mi zabić x mobów / znaleźć y itemów i tylko historia motywująca mnie do tego farmienia jest za każdym razem inna". Norma w grach mmo, więc albo należy się do tego przyzwyczaić albo znaleźć jakąś bardziej "ambitną grę 😛

Kwiat_W
    Uczestnik

Narzekać w MMO na to, że się ciągle zabija mobki, albo coś klika, to tak jakby w FPSach narzekać, że się ciągle strzela, a w samochodówkach, że się ciągle samochodem jeździ.

Reyden
    Uczestnik

Akurat FPS czy samochodówka też może być w konwencji MMO , podobnie jak inne gatunki - RTS , RPG itp.A że obecne MMO w 90% przypowinają pseudo RPG typu Diablo gdzie praktycznie większość czasu to walka i zabiajnie non stop mobów to już nic nie poradzę . @Iwan Za misje zniszcz X okrętów to ja w STO dziękuję , Trek to nie SW żeby non stop latać i tłuc kogo popadnie .

Jamjumetley
    Uczestnik

Ale jak nie będziesz tłuc, to zrobisz? Anomalie będziesz skanować? Zbuntowany komputer będziesz na śmierć zagadywać? Bronić przed sądem swojego Boffa? Najlepsze odcinki Treka IMO to właśnie rozwałka - czy miała miejsce, czy tylko wisiała w powietrzu.

ivan
    Uczestnik

lubie rozwałki , ale troche misji logicznych by sie przydało . tak samo jak misje dla wytrwałych czyli kill XXXXx klingonow czy cos.Jakieś misje typu zbuduj replike okrętu gdzie by trzeba zebrac z 15 czesci okretu .a z drugiej strony gdyby dozedl kreator misji dla graczy - programisci mieli by tysiace misji do wyboru - wystarczylo by oprawic - i juz update gry i 50 nowych misji pobocznych???

Melnikor
    Uczestnik

a z drugiej strony gdyby dozedl kreator misji dla graczy

Taki kreator istnieje, nazywa się Foundry.

Cross
    Klucznik

Najlepsze odcinki Treka IMO to właśnie rozwałka

Widzisz, a ja lubiłem np te dziejące się w świecie Sherlocka Holmesa (holodeck) itp 🙂

Lafiel
    Uczestnik

Czyli dla ścisłości - Feature Episode startuje jutro o 10 AM PST - czyli u nas o 19? (różnica 9h prawda?)

T'Tom
    Uczestnik

JAk dla mnie brakuje troche misji typowych dla mmorpg - np zniszcz 1000 , 10 000 , 100 000 . 1 000 000 okretow typu takiego i takiego i za to jakis fajny bajer nagroda itd . niby sa te odznaczenia ale przydalo by sie cos wiecej . Fabule i misje mozna zrobic raz i potemje ponawiac ale na dobra sprawe po przejsciu 5 frontów w grze zostajw tylko trzaskac stf-y i zbierac dilitium .A ja chetnie rozwalilbym 20 000 klingonskich ptaszkow by dpstac np oslonke MACO czy np jakis inny secik

Ale są fajne eventy. Np. wczoraj trzeba było w godzinę oblecieć wszystkie sektory. Za każde imperium (1-3 sektory) premia ok. 50.000 EC, w sumie było do zdobycia ze 400.000 EC w ledwie godzinkę.

Slawek
    Moderator

Czyli dla ścisłości - Feature Episode startuje jutro o 10 AM PST - czyli u nas o 19? (różnica 9h prawda?)

Tak, ale nadal uprzedzam, że jutro o tej porze mogą być problemy z w ogóle dopchaniem się do gry, o poprawnym działaniu nie wspominając. Rok temu na FS3 gra po prostu nie wytrzymała i zdechła na kilka godzin. 😉 No ale może teraz będzie lepiej.

Zarathos
    Uczestnik

Jest lepiej. Tylko wyrzuca z serwera.

Cryptic przewidział wzrost zainteresowania po przejściu na F2P. Oj przewidział.

A, jakby ktoś chciał się pograć. Zgodnie z informacjami z forum STO można się cieszyć łatwą, przyjazną i bezproblemową grą:

1. Half of my powers do not work. Somebody forgot to remove whatever it is that stops spawning of Cover Shield, Drones etc. on Deep Space Nine.

2. All the dialog is a mess when in a team, half of the story goes missing, in the case of 1 person clicking continue.

3. The Doff missions linked to the Andorian Captain disappear, without you ever accepting them.

4. When beaming out to the mission part "Flee Circus", everybody on team just got disconnected with the error "GS shutting down before getting to ready state"

Silver Phoenix
    Uczestnik

Przed momentem skończyłem - zero problemów i zacięć. Kolejka na początku - 250 na 480. Bugów tym razem nie znalazłem 🙂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 33 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram