Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Newsy Star Trek Online › Zapowiedź Sezonu 9.5
Oznaczony: crafting, sezon 9, sezon 9.5, star trek online, STO
No to moje szybkie wyliczenia na temat craftingu... Ile zajmie maksowanie leveli w craftingu?
Otóż na 15 level potrzeba 630k XP, a na 20 level aż 2070k XP. W moich obliczeniach zakładam, że robimy tylko 20-godzinne zadania dające 6k XP i wykonujemy je raz dziennie (nie widzę sensu we wstawaniu w nocy tylko po to, żeby odpalić zadanie po 20 godzinach).
Wariant 1: Dobijamy wszystko do levela 15.
Zaczynam od pierwszej linii craftu.
Zatem po łącznie 29 dniach mamy level 15 w pierwszej linii craftu i wszystkie sloty odblokowane. Jedziemy następną linię craftu:
Podsumowując: pierwsza linia to 29 dni, sześć kolejnych po 21 dni to razem 155 dni na dobicie wszystkich linii do poziomu 15.
Wariant 2: Dobijamy wszystko do levela 20.
Zaczynam od pierwszej linii craftu.
Zatem po łącznie 77 dniach mamy wymaksowaną pierwszą linię craftu (level 20). Jedziemy następną linię:
Podsumowując: pierwsza linia to 77 dni, sześć kolejnych po 69 dni to razem 491 dni na dobicie wszystkich linii do poziomu 20.
Kilka słów na koniec:
Aha. Dane do obliczeń mam dzięki uprzejmości Helen. 😉
Edit: Żeby była jasność: nie odbierajcie tego postu jako hura-optymistycznego. Też uważam, że nowy crafting ma sporo wad. To miały być tylko i wyłącznie suche obliczenia.
- Po kolejnym dniu mamy 48k XP, 5 level i odblokowany czwarty slot. Od kolejnego dnia robię 4 zadania jednocześnie.
Błąd, 5 poziom nie odblokowuje slotu, do tego potrzeba trzech szkół wbitych na co najmniej 5 lv
- ...wczoraj na TS szacowaliśmy dobicie do 20 levela mając złe dane i przy wykorzystaniu tylko jednego slota - wyszło nam od 10 do 13 lat. Załamka. 😉 W tym kontekście półtora roku to pestka. 😀
10-13 lat było mówione odnośnie skillowania postaci w Eve Online nie craftu w STO
Z piatym slotem faktycznie masz rację. Pisałem z pamięci i o tym zapomniałem. Nie zmienia to jednak rzędu wielkosci jeśli chodzi o ilośc dni. Na oko będzie potrzeba kilku dni więcej.
Dzięki wykorzystaniu pięciu slotów (czyli pięciu zadań dających 6k XP na raz) robię 30k XP dziennie. W tym tempie 20 level (2070k XP) osiągam w 69 dni.
Podsumowując: pierwsza linia to 77 dni, sześć kolejnych po 69 dni to razem 491 dni na dobicie wszystkich linii do poziomu 20.
uhmmmmm od któregoś poziomu, przy użyciu fioletowego doffa, wynikiem zawsze jest crit, czyli dodatkowy +1k exp. zapomniałeś o tym
Ostatnio dajac jakiegos doffka mialem 39% szans na krytyka, wiec caly proces moze pojsc jeszcze troszke szybciej.
Ale pwoiedzcie sami prawde - kto z was bede dobijal 20lv w kazdej dziedzinie i musi to zrobic w ciagu kilku dni? Po kiedo bata? Wystarczy grac normalnie i crafcic przy okazji.
z dzisiejszej łaty:
Resolved an issue which was allowing players to run multiple Research Training projects from the same school simultaneously.
- Only 1 Research Training project can be run at a time per school.
(można uruchomić wyłącznie jedną misję na xp z danej szkoły)
osobiście przeczuwałem, że możliwość wielokrotnego uruchamiania tej samej misji to jest bugiem (na zasadzie analogii z misjami doff)
A mi się podoba nowy system doff. Wchodzę, biorę misję, klikam dwa razy, by wystartowała i mam z głowy. Nie trzeba tak jak wcześniej przeklikiwać doffów, bo aktualnie (a przynajmniej u mnie tak to działa) zawsze dobierane są optymalne "pracusie". Jedyny mankament, że te okna duże się wydają, ale to tylko szczegół.
A mi się podoba nowy system doff. Wchodzę, biorę misję, klikam dwa razy, by wystartowała i mam z głowy. Nie trzeba tak jak wcześniej przeklikiwać doffów, bo aktualnie (a przynajmniej u mnie tak to działa) zawsze dobierane są optymalne "pracusie". Jedyny mankament, że te okna duże się wydają, ale to tylko szczegół.
Najwyraźniej w zły czas wypowiedziałeś te słowa. Nowy system doboru doffów właśnie wyleciał w powietrze... Patchowanie STO to gra w rosyjską ruletkę, z punktu widzenia deweloperów rzecz jasna. Oni tam muszą co tydzień zadawać sobie drżącym głosem pytania w stylu "Który z programistów tym razem otrzyma karę finansową za spowodowanie nowych problemów?";P