Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › Założenia kolejnych bitew
Corv, tusze, ze MG dostarczy wszelkich pomocy naukowych do zabawy. W wojnie kardasjanskiej nie bylo z tym klopotow...
Jak będziesz potrzebował jakiś informacji kazdy ci ich z chęcią udzieli wystarczy zapytać.
Najpierw dzięki za chęć pomocy. Fluor ja też sądzę że nasz MG dostarczy nam "pomocy naukowych". 😀 😀 Po prostu chcę się pozbyć niedomówień. Bo z całym szacunkiem dla wszystkich, ale nie widziałem stratega, ni taktyka który by nie używał map. 😀 😀
Zawsze musi być ten pierwszy raz :DAle będzie mapa - a w zasadzie trzy (ogólna, dla Sojuszu i dla Dominium) + te do walk taktycznych (heksowe).
Jak to hexowe ? Nie będzie to zbyt skomplikowane , zbyt czasochłonne dla graczy i MG ?Co z porusznianiem się , chodzi mi o czas w grze . Sektor to przestrzeń w 3-D , jak liczyć odległości, czas przelotu ? To ma często kluczowe znaczenie - kto 1 osiągnie daną pozycję.Będą " autostrady " warp ?
Farcart co rozumiesz przez "autostrada warp"?Po za tym zadałeś dobre pytanie jak będziemy liczyć czas przelotu a odległość co prawda na DITL są kalkulatory ale czy zdadzą one egzamin w naszej wojnie?
Czytasz mi myślach Wolf 🙂 Intrepid , Nova bardzo mi się to podoba. Jak dla mnie cenniejszy przydział niż dowodzenie Galaxy.
Ahh czyżby pani kpt Hanna Rostow ? 😉
A jakże, ja chodzę utartymi szlakami tak będzie i tym razem.
Chym w sumie historycznie rzecz biorąc to wysłannik Dominium powinien nami dowodzić . Jak to mawiał Dukat..... Dokąd prowadzi Dominium tam ija podążam.... w wolnym tłumaczeniu A tak na poważnie tym razem chętnie powykonuję trochę rozkazy zwłaszcza iż niestety nie mam tyle wolnego czasu by analizować wszystko jako głównodowodzący. Tak więc I. Thorne masz moje błogosławieństwo Nie martw się w razie co zwalimy na wywiad
Mam być dowódca? To poczujecie ciężka rękę Jory :>
I czasami dowodzili Kardazjanie, nie te przybłędy z gammy, my mamy większe doświadczenie. Nie stosujemy tylko taktyki "uderz".
O Federacji mam jakies blade pojecie o Romulanach prawie zadnego.
O Unii Kardazjańskiej też pewnie nie. Ale spokojnie, moi żołnierze szybko przeprowadzą kurs "10 powodów by nie walczyć z Galorem" :>
A tak serio to służę radą na temat Romulan.
Normalnie hexowe. I nie będzie, bo chodzi tylko o oddanie pozycji poszczególnych grup/okrętów względem siebie.Wolf - możesz grać pojedynczym okrętem, jak najbardziej. Fercart się doprasza o możliwości wysyłania zwiadu, a Intrepid z racji prędkości się do tych zadań nadaje jak złoto, więc jeżeli nie masz nic przeciwko pełnieniu roli 'zwiadowcy' to jak najbardziej.Autostrady warp są i będą, ale Was to raczej nie dotyczy, ze względu na dość ograniczone terytorium. A co to są - takie coś, co powoduje, że okręty Trekowe potrafią przelecieć z obrzeży galaktyki do jej centrum zanim załoga zgłodnieje :DPrędkość w grupie liczona jest wg. starożytnej zasady, że grupa jest tak szybka, jak jej najwolniejszy członek. Na DITLu jest chyba kalkulator odległość/prędkość wyliczający ile czasu zajmie przeliczanie przy danej prędkości przelot. Sądzę, że będzie najporęczniejszy.
Co do hexów skoro tak to nie problem.Dzięki na Intrepida. :)Z kalkulatorem z DITLa to dobry pomysł.
Zar Z chęcią poprowadzę taką jednostkę, USS Soultaker, klasa Interpid, kapitan jak wszyscy już wiedzą Hanna Rostow o ile przeżyje tą bitwę. No to teraz mam zobowiązanie do gry asekuracyjnej jeśli chce pokierować panią kapitan.FercartMam nadzieję że pani kapitan nie będzie się wymądrzała za bardzo w kwestii zwiadu ani wymyślała dziwnych metod ich przeprowadzania a zadania będą łatwe i szybkie coby można by je było wykonać na jedno popołudnie.
Dominium tworzy już listę ludzi do odstrzelenia :> na pierwszym miejscu jest Fercart 😀 potem wszyscy inni dowódcy sojuszu 😀 Może trzeba wypuścić odpowiednią talię, żeby ludności cywilnej nie pomieszało się, kto dobry jest. Pytanko do Zarego: NPC. Czy przewidujesz jakieś niespodziewane reakcja powiedzmy społeczeństwa danej planety, albo załogi. Czy może będą uciekać na widok przeważających sił wroga, albo planety będą się poddawać, żeby uniknąć eksterminacji?
Fercart
Mam nadzieję że pani kapitan nie będzie się wymądrzała za bardzo w kwestii zwiadu ani wymyślała dziwnych metod ich przeprowadzania a zadania będą łatwe i szybkie coby można by je było wykonać na jedno popołudnie.
Z tą Twoją cennością to ja nie żartowałem 😛 , jak będzie trzeba to panią Rostow szybko sprowadzę na ziemię.
Zadania będą takie , że nie powinien ci Wolf spaść włos z głowy o ile jej sam pod topór nie włożysz...
Hemrod zapraszam - mam już w głowie kilka Waterloo gotowych.
Specjalnie dla was. 😛
EDIT:
Co do " albo planety będą się poddawać, żeby uniknąć eksterminacji ? " -> raczej bym nie próbował bo mi o wiele bliżej do Nechayew/Sloana/Kirka niż Picarda.
Hemrod zapraszam - mam już w głowie kilka Waterloo gotowych.
Specjalnie dla was. 😛
Świetnie miej dalej Waterloo w głowie. Ja myślę raczej w kategorii Trafalgaru czy rozbicia Wielkiej Armady 😀
a może Little Big Horn? albo Bałakława 😀 chodzi mi, żebyś wykonał podobne szarże 😛 będziemy bić brawo :>
Hemrod" Entuzjazm to delirium rozumu " - Napoleon Bonaparte 😛