Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › Założenia kolejnych bitew
Gracze jako swoje okręty dowodzenia mogą wybierać z:
Federacja - Excelsior, Norway, Springfield, New Orleans
Klingoni - D7(zmodernizowany), K'T'Inga, B'rel (czyli K'vort wg. stronki Coena)
Romulanie - Falcon, Soren, Shrike, Griffin
Dominium - Krążownik, Szturmowiec
Kardassianie - Galor, Tonga
Pytanko. Dlaczego nie będzie u Rihannsu D'Deridex'a sokoro to jeden z liczniejszych jednostek w Galae???
Nie powiedziałem, że nie będzie. Tylko, że Wy nie możecie sobie wybrać takiego jako okrętu dowodzenia. Zielonym kapitanom nie daje się do ręki takich jednostek.
Ja obrazu informuje że na K'T'Indze będę się rozbijał.Mógłbyś podać jakie okręty osłabiasz żebym potem się nie zdziwił.A co Dormulan możesz dać im Falcona i jeszcze D7.
Jakbyscie szukali w przyszlosci "zielonego kapitana" to dajcie znac :)Pozdrawiam!
To teraz dołącz do bitwy sojuszników nigdy za wiele nawet z większą ilością Romulan się pogodzę. 🙂
Zastanawiam sie jak mam rozumieć tego "zielonego kapitana"??? No chyba że mówisz o kolorze krwii. A tak po za tym to wczesniej była mowa iż każda z ras będzie miał swojego dowódce.
Mirlil jeśli chcesz grać to rekrutacja nie jest zamknięta. Reyden to samo dotyczy Ciebie. Jeżeli oczywiście chcecie.Jako dowódca Sojuszu będe dowodził na poziomie strategicznym ( dobre pomysły ze strony graczy mile widziane ), taktyke zostawiam wam - choć bedę dawał rady w brefingach, większe bitwy -> będę osobiście dowodził z pokładu okrętu admiralskiego. Choć raczej rzadko.Nie będę jednak tolerował zachowań tak jak z wojny z Kardazjanami czyli braku dyscypliny , niesybordynacji. I mam do tego środki , w które wyposażył mnie Zarathos.Niektórych moich decyzji możecie nie rozumieć gdyż SFI , czy admiralicja kieruje dane wywiadowcze , informacje do mnie. Nie wszystko musicie wiedzieć - tj w postaci postów w grze, PM to co innego oczywiście.
Powtarzam, Jora Taren pokaże, że siły Unii są lepsze od tej zbieraniny z sojuszu Federacji(przez małe "s" bo duża to się nalezy Ferengim lub Kardazjanom/Klingonom z lustra 😛 ).
Teraz pytanie. Kto będzie dowodzić naszymi dominiońskim siłami? Mamy dwóch kandydatów, mnie i Kronosa (Hemrod pozostanie podrzędnym Vortą czyli tam gdzie jest ich miejsce 😛 ). Więc, Kronos. Chcesz dowodzić? Bo jesli tak to nikt nie będzie obwiniał mnie za porażki, a ręka Centralnego Dowództywa jest ciężka :>
Chym w sumie historycznie rzecz biorąc to wysłannik Dominium powinien nami dowodzić . Jak to mawiał Dukat..... Dokąd prowadzi Dominium tam ija podążam.... w wolnym tłumaczeniu 😉 A tak na poważnie tym razem chętnie powykonuję trochę rozkazy zwłaszcza iż niestety nie mam tyle wolnego czasu by analizować wszystko jako głównodowodzący. Tak więc I. Thorne masz moje błogosławieństwo 😉 Nie martw się w razie co zwalimy na wywiad ;P
Corv, nigdy nie mówiłem, że każda rasa ma mieć swojego dowódcę. Jest tylko jeden głównodowodzący, reszta kapitanów zaczyna od tego samego poziomu (czyli od zera - rangi kapitana/komandora). Jak się Wam później, w miarę awansów będą stosunki układać, to inna sprawa, ale nie ma oficjalnie przydzielonego dowódcy dla każdej poszczególnej rasy. Jest tylko jeden głównodowodzący dla każdej strony.
Kronos :> ja tam wolę być szarą eminencją 😛 głównodowodzący będzie za bardzo na celowniku :P. Poza tym jak chce się dowodzić okrętami, to raczej właśnie jako kapitan :>. Admirał i tak będzie miał za dużo zabawy :).Zar pytanie do ciebie: Sztab "floty" .... w końcu każdy tak wielki związek powinien mieć jakiś własny wywiad, zaopatrzenie itp. Czy zabawa dla kapitana na takim poziome będzie możliwa. Chodzi mi o otrzymywanie jakiś danych poza łańcuchem dowodzenia (dostaję od "swoich" szpiegów, czy zwiadu a nie od głównodowodzącego)?
Na początku raczej nie. Ale jak już dostaniesz tego nita admiralskiego, to owszem. Znaczy - własnego wywiadu mieć nie będziesz, zapomnij, ale coraz większą autonomię działań.Poza tym głównodowodzący nie będzie (a raczej nie powinien) mówić wam dokładnie co macie robić, tylko nakreślać ogólny plan. A wy go wykonujecie - jak to już Wasz problem.
Ehh starość nie radość, czasu na przyjemności coraz mniej ale jeśli pozwolicie to chętnie bym zagrał jednostką zwiadowczą, Interpidem lub Novą. Czasu brak na dowodzenie większym zgrupowaniem lecz jedną jednostkę powinnienem zgrabnie poprowadzić o ile MG to nie przeszkadza i zbytnio scenariusza nie rozwali.
Czytasz mi myślach Wolf 🙂 Intrepid , Nova bardzo mi się to podoba. Jak dla mnie cenniejszy przydział niż dowodzenie Galaxy.Ahh czyżby pani kpt Hanna Rostow ? 😉
Corvus piszac o "zielonym kapitanie" mialem na mysli male doswiadczenie, a nie kolor krwi. Nawet nie wiedzialem, ze romulanie maja zielona krew.Myslalem, ze ewentualnie jak juz to bede moja postacia z PBFa czyli chorazym Waynem z okretu USS Thomas Paine klasy New Orleans. O Federacji mam jakies blade pojecie o Romulanach prawie zadnego. Ale jezeli potrzeba to moge byc nawet romulaninem, jak tylko poczytam to i owo na ich temat.