Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Założenia kolejnych bitew

Założenia kolejnych bitew

Wyświetlanie 15 wpisów - od 526 do 540 (z 823 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Coen
    Uczestnik

Nope, ale skoro poprzednia ankieta powstała z mojej inicjatywy to i do kolejnej mogę rękę przyłożyć

Zarathos
    Uczestnik

No dobrze. W takim razie strategia zgodnie z wolą większości. Co do przewidywanych scenariuszy, zdecydowałem się na trzy:1) Alternatywna przeszłość i wojna Federacyjno-Klingońska w świecie Yesterday Enterprise (około 2340)2) Alternatywna teraźniejszość (trekowa 😉 ) i Wojna z Dominium w odrobinę odmienionej rzeczywistości (żeby działania graczy nie gryzły się z fabułą DS9)3) Alternatywna przyszłość - wojna sojuszem Federacja/Imperium Klingońskie, a koalicją Romulan, Cardassian i Gornów (z perełkami w rodzaju Tholian i niedobitków Dominium).

Piotr
    Klucznik

Juz mozna glosowac. 😉

Reyden
    Uczestnik

A ja nie mogę zagłosować , wyświetla mi się że już brałem udział w sondzie .Tylko u mnie występuje ten błąd czy u kogoś innego też ??

Hemrod
    Uczestnik

Ja też mam taki błąd ... składam wniosek formalny panie marszałku 😛 o naprawienie tego 😀

Piotr
    Klucznik

Hmmm... wstrzymajcie sie chwile, zaraz naprawie.Teraz powinno dzialac. 😉

Coen
    Uczestnik

Da, teraz już działa. Więc głosować Panowie Gracze.

Pitmistrz
    Uczestnik

Ja jestem za opcją nr2 alternatywna teraźniejszością.

Reyden
    Uczestnik

@ Pitmistrz

No to jest już nas dwóch .

Narazie jest 50/50 % pomiędzy pierwszym a drugim rozwiązaniem .

BTW.

Jako że wariant I rozgrywać się będzie prawdopodbnie w okolicach roku 2340 to KSO będzie dysponować następującymi jednostkami :

B'Rel , D7 , K'T'Inga B , , K'Vort , Qud i qeylIs .

Zaś GF będzie miała do dyspozycji:

Ambasador , Centaur , Constellation , Constitiution B , Defender , Excelsior A/B , Federation , Freedom , Miranda B, Niagara , Oberth , Polaris , Soyuz .

Lista powstała na podstawie wiadomej strony .

Hemrod
    Uczestnik

Ja jestem za 3 :> dużo stron do wyboru.

Pitmistrz
    Uczestnik

No to fajnie mamy remis. 🙂

Anonimowy
    Gość

Zagłosowałem na wariant nr. 2. 😛

Kaleh
    Uczestnik

A mnie nie pasuje żadna opcja... a i offtop też :>Póki co się wstrzymuję od nowych RPG, na razie wystarczy mi to co mam 😀

Zarathos
    Uczestnik

Wiadoma strona, jak już mówiłem, podlegnie modyfikacji.

B'Rel , D7 , K'T'Inga B , , K'Vort , Qud i qeylIs .

W moim słowniku B'rel i K'vort to to samo, tyle, że B'rel to okręt z normalnego TNG, a K'vort z alternatywnej rzeczywistości 🙂

Więc jak już Bird of Prey, K'vort, Qud i qeylIs (co by te dwa ostatnie nie były). Zakładam, że D7 wycofano lub zmodyfikowano, więc poza jakimiś incydentami w rodzaju napotkania złomowiska tych okrętów nie będzie.

Ambasador , Centaur , Constellation , Constitiution B , Defender , Excelsior A/B , Federation , Freedom , Miranda B, Niagara , Oberth , Polaris , Soyuz

- Soyuz został wycofany w połowie 2280 i nie będzie dostępny.

- Constitution także została wycofana. Raz dlatego, że nie ma powodu, żeby nie została, skoro było tak mało okrętów tej klasy i mogły zostać łatwo zastąpione przez Excelsiory. A dwa to wycofanie w zasadzie nowego Enterprise-A po siedmiu latach służby.

- Excelsior-B wystąpił tylko w dwóch odcinkach ST i jako unikatowy nie będzie brany pod uwagę.

- Federation to okręt z czasów TOS i podobnie jak Soyuz i Constitution został wycofany.

- Niagara ma wyraźnie gondole warp typu użytego w Galaxy więc też nie będzie brana pod uwagę aż do 2356 co najmniej.

- Freedom - jak w wypadku Niagary, nie ten typ gondoli, okręt wylatuje do czasu wprowadzenia (mniej więcej) klasy Galaxy

Zostają więc:

Ambassador

Centaur

Constellation

Excelsior A

Defender (przerobiony - w TNG wyglądał jak modyfikacja Excelsiora, nie Constitutiona)

Miranda B

Oberth

Polaris

Oprócz tego:

Curry (staty jak Excelsior poza minus brak uzbrojenia) - transportowiec

New Orleans (stary typ gondol, między Ambassadorem a Galaxy więc się w 2344 zmieści) no i wg ST:Encyclopedia okręty tej klasy służyły już w 2340

Pitmistrz
    Uczestnik

Ja mam pytanie co do wojny z dominium czy będzie więcej okrętów klasy defiant po za tym przy stacji DS9?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 526 do 540 (z 823 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram