Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › Założenia kolejnych bitew
Grrr ... to chyba wybiore Mirande, a nawiasem mówiąc dlaczego tylko te klasy, jakie ramy czasowe to obejmują skoro wiele klas które uważam że powinny być a na liście ich po prostu nie ma, mam na myśli np. Saber, Steamrunner i kilka innych.Jeśli Miranda to wersja podstawowa czy UPRD.
Ja biorę Mirandę, kocham tę klasę już za samą nazwę 😀 (godna podziwu)
No to ja przypomnę, to co kiedyś napisałem. Poniżej jest mój okręt i mały opis załogi. Teraz zostaje tylko czekać no początek wojny!!NCC 59804 USS Princetonklasa: Niagarastatus: ** Tajne**historia: ** Tajne**aktualna misja: ** Tajne**Przydział: **Wywiad Floty**Załoga:Kapitan: Nezar Corvus - mężczyzna – człowiek- Wygląd – rasa biała; 177 cm wzrostu; włosy krótkie, 3 mm, czarne; oczy jasno brązowe wpadające w czerwień.- Historia - ** Tajne**Pierwszy oficer: Tora Laner -kobieta - bajoranka – Komandor- Wygląd – 169 cm wzrostu; włosy krótkie, do szyi, ciemne z jasnym pasmami; oczy zielone;- Historia - ** Tajne**Taktyczny/Szef ochrony: Tom Kaminski - mężczyzna - człowiek – Porucznik- Wygląd – rasa biała; 189 cm wzrostu; włosy krótkie, blondyn; oczy brązowe;- Historia - ** Tajne**Naukowy: Teri Fax - kobieta - połączony trill - Komandor porucznik - Wygląd – 180 cm wzrostu; włosy długie, blądynka; oczy białe, brak pigmemtu; - Historia - ** Tajne**Drugi oficer/Operacyjny/Łączność: Nathan Shibar - mężczyzna - człowiek – Komandor porucznik - Wygląd – rasa czarna; 201 cm wzrostu; włosy krótkie, czarne, kręcone; oczy szare; krótka broda;- Historia - ** Tajne**Sternik: Scott Dantor - mężczyzna - człowiek – Podporucznik- Wygląd – rasa żółta; 170 cm wzrostu; włosy długie, brązowe; oczy niebieskie;- Historia - ** Tajne**Główny inżynier: Mike Graham - mężczyzna - człowiek - Komandor porucznik - Wygląd – rasa biała; 178 cm wzrostu; włosy rude; oczy ciemno brązowe;- Historia - ** Tajne**Lekarz pokładowy: Melinda Wellby - kobieta - człowiek – Porucznik- Wygląd – rasa czarna; 182 cm wzrostu; włosy czarne, do ramion; oczy szar;- Historia - ** Tajne**
Wolf: ramy czasowe były do 2347 zdaje się, ale mogło sie to zmienic. Miranda wiec zmodernizowana (podstawek ala Tos juz chyba niema).
A dlaczego niema Sabre i Steamrunner:
Saber
Typ: Fregata
Jednostki: USS Saber, NCC 61947 Yager, oraz 746 inne
Produkcja: 2363 - ciągle produkowany
Steamrunner
Typ: Lekki krążownik
Jednostki: USS Steamrunner, USS Hiroshima, NCC 52136 USS Appalachia oraz 261 innych
Produkcja: 2363 - ciągle produkowany
P.S. Cor, aleś się napisał...:)
No nie za bardzo, skoro wiekszosc jest tajne :D. Poza tym o ile pamietam Sabre i Steamrunner weszly do sluzby dluugo przed Akira, Nebula i Galaxy, czyli przed 62
No to źle pamiętasz, bo ich osiągi znacznie przewyzszają nawet lata 50'te
Ja zle pamietam czy ty te daty wymyslies, bo mnie sie cos zdaje ze to drugie
Pamiętasz dobrze, tylko rozumijesz źle. Osiągi Stema i Sab'a są tak wielkie ze jakby wprowadzono je nawet na krutko przed nebulą nie były by ona i Galaxy takimi wielkimi osiągnieciami.
Zarathos ma racje daty wprowadzenie obu okretów do służby to dla Sabera 42, Steamrunner 43. Więc jeśli ramy czasowe są do 47 to oba okrety powinny być dodane do spisu jednostek do wyboru. Poza tym Saber nie jest aż tak dobrą jednostką co innego Steamrunner ale i tak osiagami nie przewyższa ani Ambasadora ani Constellation ani Exelsiora B więc nie rozumiem dlaczego nie. Potraktujcie je jak Defianty posród Galaxy, małe zwinne i upiornie wnerwiające dla strony przeciwnej.
skoro sa steamy to ja biore jednego - to chyba jedyny ladniejszy okret z obecnych w spisie od defendera. ale co do jednego wolf to sie mylisz - steamy sa silniejsze od constellation
Owszem ditl podaje te daty i jest to burak, jeden z wiekszych na tej stronie a inne go na goł kopiują. A Co do osiagów okretów które podałeś to prosze:Const:Predkosc maksymalna chwilowa: Warp 8,6 przez 12 godzinExcelsior B:Prędkość maksymalna chwilowa: Warp 8,6 przez 12 godzin Ambassador:Prędkość maksymalna chwilowa: Warp 9,2 przez 12 godzinSaber:Prędkość maksymalna chwilowa: Warp 9,2 przez 12 godzin I tu nie było by zadnych ale gdyby nie pewien fragment tekstu przy opisie klasy:Sabery zostały zaprojektowane jako fregaty wsparcia dla jednostek klasy SteamrunnerZaś Steam:Prędkość maksymalna chwilowa: warp 9,5 przez 12 godzin A więc w latach 40 mamy otrzymać okret prędkością ustępujacy zaledwie o kilka procent Galaxy którego Warp 9.6 miało być powodem ogromnego świetowania, dumy i chluby i w ogóle. Dodatkowo przewyszał by predkoscia Nebule która przeciez miała byc najszybsza do pojawienia sie Galaxy. A budowanie okretu wsparcia dla jednostki która ma się pojawić 20 lat później mija sie chyba niejako z celem, nie sadzisz?
Ja tam sprawdzam klasy i coś sobie wybiorę.A co do grania złymi proponowałbym drugą bitwę w układzie Chin'Toka ( jak źle napisałem to mnie poprawcie ). Gracze- Dominium+Breenowie. Przeciwnicy- biedna Federacja. Ale żeby to nie była rzeż zakaz stosowania tej dziwnej broni Breenów- tylko fazery kontra dezpuptory.
Mógłby ktoś znowu dać ten link na stronę ze statkami? Bo przeszukuję posty i nie mogę znaleźć.Dobra. Poglądałem jednostki i zalkepuję sobie Niagarę.USS Daredevil pod dowódzctwem kapitana McCaley'a czeka na rozkazy od admiralicji.