Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Założenia kolejnych bitew

Założenia kolejnych bitew

Wyświetlanie 15 wpisów - od 301 do 315 (z 823 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Corvus
    Uczestnik

Mi tez sie podoba obecna forma gry...... fluor o co ci chodzi z tym ssaniem, bo chyba nie załapałem 😀 😀 a to bardzo mnie niepokoi i denerwuje.

Reyden
    Uczestnik

Sezon ogórkowy się powoli kończy .Czas zacząc przygotowaniado kolejnej sesji .

fluor
    Klucznik

Proponuję, by kolejną multiplayerową sesję zabezpieczyć odpowiednimi zasadami przed zanikiem aktywności graczy i przyjąć zasadę, która np. powodowałaby zamknięcie sesji przed czasem jeżeli aktywność spadnie np. poniżej 3 postów na tydzień... albo coś w tym rodzaju, bo takie wleczenie sesji chyba nie jest zbyt ciekawe ? 😉

Corvus
    Uczestnik

Chciałby sie spytać kiedy zacznie się nowa bitwa?? Jeśli ktoś to wie, proszony jest o szybką odpowiedz. 😀

Seldon
    Uczestnik

A więc, skoro chcesz szybkiej odpowiedzi, to już ją daję. W przeciągu najbliższego tygodnia najwyżej ja i Kronos będziemy gotowi do rozpoczęcia nowej bitwy, ponieważ kiedy "Oblicza prawdy" dogorywały, to my (a w każdym razie ja) opracowywaliśmy plan nowej rozgrywki. Tym razem mamy nadzieję, że będzie lepiej.Jak wszyscy z was wiedzą (albo powinni), nowa bitwa będzie rozgrywać się podczas wojny federacyjno-kardazjańskiej, tak że proszę przygotować swoje propozycję okrętów - oczywiście obowiązują odpowiednie przedziały czasowe, żeby nikt nie śmiał wyskoczyć z Defiantem albo Sovereignem. Charakterystyki załóg i postaci raczej nie będą konieczne, jakkolwiek bardzo by nam pomogły - przyłóżcie się, bowiem to prawdopodobnie będzie początek kampanii.I dodatkowo prosiłbym już nie nawet o komentarze końcowe do "Oblicz prawdy" (co należałoby pisać w odpowiednim temacie), lecz o propozycje mechanizmów, które mogłyby dopracować działanie następnych rozgrywek.I co do szybkości przeliczeń, żeby bitwa nie umierała, to ja i Kronos zadecydowaliśmy, aby ukazywały się one w przeciągu 4 dni. Jest to poddane dyskusji.

Coen
    Uczestnik

Pytanko. robimy bitwe tylko po stronie federacji czy klingońska tez dostępna?

Kronos
    Uczestnik

Z założenia dostępna ma być strona Federacji nad którą pieczę jako admirał ma sprawować Seldon natomiast ja mam zająć się kierowaniem wrogiem czyli siłami Unii Cardassiańskiej aby nadać jej bardziej rzeczywisty obraz 😉 Ewentualnie można rozważyć graczy po stronie Cardassiańskiej.Niemniej ograniczamy się do tych dwóch sił.Co o tym myślicie ?

Coen
    Uczestnik

Hmm..w tej wojnie KSO brało otwarty udział więc w sume strona klingońska równiez mogła by byc otwarta ale to MG decyduja:)

Corvus
    Uczestnik

Osobiscie nic nie mam przeciwko klingonom, w tej bitwie. Tyle że kiedyś chyba uzgodniliśmy że każda z ras będzie miała swoją bitwę. Może wznowimy dyskusję?

I. Thorne
    Uczestnik

A może by ktoś przygotował gotowe okręty = uzbrojenie dla nich? Nie kazdy zna różnice miedzy fazerem typ XI, a XII. Ja tam chętnie podowodze Cardassianami.

fluor
    Klucznik

Przygotowanie gotowych okrętów do wyboru jest bardzo dobrym pomysłem IMHO 🙂 Sam też się nie znam zupełnie na statystykach i zawsze musiałem liczyć na pomoc Coena czy Reydena w przygotowaniu tych zestawień bojowych i liczb, których de facto nigdy sam nie używałem (z punktu widzenia gracza nie było potrzebne patrzenie jaką moc maksymalną mają osłony czy jaka jest moc jednego fazerka...).

Surak
    Uczestnik

ja już wole wybrać mniejsze zło i grać kardazjanami 😀

Zarathos
    Uczestnik

Ja zostaje (a wlasciwie zaczynam) wiernym jedynej wlasciwej stronie czyli federacji (moze S31 miala w tamtych czasach jakiegos schwytanego kubusia 😀 )

fluor
    Klucznik

No to jak w końcu będzie? Miała być wojna federacyjno-kardazjańska, a się okazuje, że dołączy do nas silny kontyngent klingoński... 😮 Może najpierw niech nasi Klingoni pocierpią i przyodzieją kolorowe sweterki Federaków, a w kolejnej bitwie federacyjni kapitanowie przestaną się golić, myć i będą w ogóle się po klingońsku zachowywali... 😎 O Romulakach już nie wspomnę - nie dość wam już tych porażek?? 😉 No to jak, pomożecie?? 😀

Reyden
    Uczestnik

Info dla tych co chca grać kardazjaniami :

Dostepna jest tylko strona FEDERACYJNA

i ew. KSO .

Kardachy będą NPC-ami

Wyświetlanie 15 wpisów - od 301 do 315 (z 823 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram