Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Polityka Wybory prezydenckie

Wybory prezydenckie

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 187 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Jamjumetley
    Uczestnik

Myślę, że gdyby pan premier Tusk był prezydentem tej dyskusji by nie było.

Mają takie ubezpieczenie, bo takie im dali koledzy po fachu i to ponad podziałami.

Nie ważne kto był/jest/będzie prezydentem. Uważam, że wypłata na poziomie kilku milionów złotych jest zbędna.

Barusz
    Uczestnik

Myślę, że gdyby pan premier Tusk był prezydentem tej dyskusji by nie było.

...i to nie dlatego, że nikt w Sejmie by tej wypłaty nie zauważył ;>

Pierwsze omówienie wzmiankowanej przez fluora już jest.

Romek 63
    Uczestnik

Ostatni sondaż "Gazety": Komorowski wygra w I turze?

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,8..._.html?skad=rss

Dołączona grafika

Ostatni sondaż "Gazety": Komorowski wygra w I turze?

Bronisław Komorowski (51 proc.) na granicy zwycięstwa w pierwszej turze. A jeśli dojdzie do drugiej, zmierzy się z Jarosławem Kaczyńskim (33 proc.) - pokazuje ostatni przed pierwszą turą sondaż "Gazety". Frekwencję PBS DGA szacuje na 58 proc.

Chciałbym żeby tak było i myślę że jest na to szansa 🙄

Bartas
    Uczestnik

Romek założe się o duże piwo, że będzie druga tura.

Jamjumetley
    Uczestnik

Też myślę, że będzie druga tura, chociaż wolałbym rozstrzygnięcie już w niedzielę.Pamiętajcie o ciszy wyborczej od północy - żeby nikt się nie mógł przyczepić.

Elvenking
    Uczestnik

Te sondaże to jest pic na wodę, codziennie na wszystkich portalach i w mediach jest 150 różnych wersji. No chyba że to jest rzeczywiście tak, że co godzinę parę milionów polaków zmienia poglądy...Jestem na socjologii i nam też próbują wkręcać że metody ilościowe z próbą losową to największe dobrodziejstwo nauki, a na prawdę wystarczy tam jedna cyferka w adresie/telefonie różnicy i dodzwaniasz się do profesora UJ, albo menela-anarchisty. Stąd te ciągłe wahania w wynikach, bo ciężko jest ogarnąć tyle milionów ludzi tysiąc osobową próba.

Match
    Uczestnik

Wiadomo, że w statystyce wyniki zależą od ankietowanej grupy.Ale zauważcie, że większość sondaży (przeprowadzanych przez różne ośrodki) aż tak się od siebie nie różni i daje Komorowskiemu c.a. 45% wobec c.a. 35% dla Kaczyńskiego.

Eviva
    Uczestnik

Jak stopniuje się kłamstwo?1. Kłamstewko2. Kłamstwo3. Ciężkie łgarstwo4 Oszustwo5. Sondaż przedwyborczy

Galactica
    Uczestnik

Pamiętajcie o ciszy wyborczej od północy - żeby nikt się nie mógł przyczepić.

Ankietka powinna zniknąć minutę przed północą.

Barusz
    Uczestnik

Nie, może zostać, tak samo, jak mogą zostać wszelkie newsy na temat sondaży przedwyborczych na różnych serwisach, stronach internetowych gazet itd. Nie można tylko publikować nowych.

Match
    Uczestnik

Jak stopniuje się kłamstwo?

1. Kłamstewko

2. Kłamstwo

3. Ciężkie łgarstwo

4 Oszustwo

5. Sondaż przedwyborczy

Czyli wygra Bogusław Ziętek, hurra!!

Barusz
    Uczestnik

...czyli, że jeżeli komuś najbliżej do poglądów p. Ziętka, to niech idzie do urny i na niego zagłosuje ;>

Match
    Uczestnik

To jest oczywiste, ale skoro sondaże kłamią, to na maksa...

Barusz
    Uczestnik

Wielu twierdzi, że małe kłamstweka i półprawdy są właśnie gorsze niż te duże ;>

Eviva
    Uczestnik

Wielu twierdzi, że małe kłamstweka i półprawdy są właśnie gorsze niż te duże ;>

Każda półprawda jest całkowitym kłamstwem, jak mówi stare żydowskie przysłowie. Ale tak na powaznie, to sądzę, że ...

my będziemy, ktokolwiek by miał w ręce berło

wciąż zarabiać w złotówkach, a płacić jak w euro.

Czyli, jednym słowem, wynik wyborów jest mi totalnie obojętny.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 187 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram