Forum › Rozmowy (nie)kontrolowane › Polityka › Wybory prezydenckie
Dzisiaj wypowiadali sie na temat Andzrzeja Leppera, że powinien kandydować bo Państwo jest dla wszystkich i nikt nie może nam narzucać na kogo nie głosować (to pogląd konstytucjonalisty). Najlepsze jest jego hasło: "Kto podnosi rękę na Leppera temu rozum odbiera" 🙂 🙂 🙂
Do zwrócenia uwagi na dykcję i dłonie specjalistyczna wiedza moim skromnym subiektywnym zdaniem nie jest niezbędna. Ciekawe, czy mam rację.
Ale nie zwróciłeś wcześniej na to uwagi :>
Dzisiaj wypowiadali sie na temat Andzrzeja Leppera, że powinien kandydować bo Państwo jest dla wszystkich i nikt nie może nam narzucać na kogo nie głosować (to pogląd konstytucjonalisty). Najlepsze jest jego hasło: "Kto podnosi rękę na Leppera temu rozum odbiera" 🙂 🙂 🙂
Ba, rozum jak rozum... ale pomyślmy, jak ciężko było się go pozbyć, że az musieli się za to wziąć od d... strony.
A może by tak zrobić kolejną ankietkę 😉
http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,785424...lotka.html?bo=1
http://www.fakt.pl/Czy-quot-Pawlakowa-quot...lu,66079,4.html
Niestety gdyby oceniać według urody to obawiam się że wynik byłby już z góry przesądzony 😀
Romek masz rację 🙂 Powinna zostać honorową I pierwszą damą bo jej mąż raczej wielkich szans nie ma 😉
Co sądzicie o wypowiedziach "autorytetów" wspierających Komorowskiego??? Bartoszewski zawsze gadał trzy po trzy, ale to co powiedział Wajda.... Chroń Nas Panie Boże. Jeżeli reszta elit kultury jest na takim poziomie...Może o prowokacja, nie wiem 🙁 było to poniżej czego kolwiek.
Erixin: oceniamy tylko 2 z ponad setki osób, nie wiem na ile reprezentatywnych. Mina Tuska powiedziała swoje 🙂
Moim zdaniem to było obliczone na poruszenie mas bojących się Kaczyńskiego. Generalnie to ja np nie mam faworyta w tych wyborach ale po usłyszeniu między innymi Wajdy stwierdzam, że coś tu jest nie tak. Komitet wyborczy Bronisława Komorowskiego zamiast mówić o swoim kandydacie jaki to on nie jest świetny, straszy nas wizją IV RP Jarosława Kaczyńskiego i w sumie więcej wiem o nim (Kaczyńskim) mimo, że on sam milczy niż o Komorowskim. Dziwne to jakieś.
Bartas: są przy tym tak boleśnie przewidywalni, że PIS z łatwością kontruje... powstrzymując się od odpowiedzi. Robią tylko przerażone oczy i bolesne miny "my się tak nie zachowujemy". Ciekawa kampania, nie powiem 🙂
Masz rację fluor 🙂 ciekawa bo inna 🙂 ciekawe jak zacznie kampanie Kaczyński. W sobotę ponoć, dobrze słyszałem?
W sobotę będzie feta, kampania trwa od dawna.@ fluor - dwie z ponad setki, ale też dwie z czterech czy pięciu dopuszczonych do głosu. A jedna z nich pełni bardzo ważne stanowisko w kancelarii premiera. I to chyba po tym fakcie trzeba wnioskować, co kierownictwo PO myśli o jej zachowaniu, nie po minie. Po minie to wróżyło się humor władców Kremla w latach sześciesiątych.
Nie rozumiem, co się Wajdy wszyscy uczepili. Mówiąc o wojnie domowej miał rację. Nie widzicie, co się w necie dzieje? Polak przeciwko Polakowi i to z powodu durnej polityki. Jak inaczej to nazwać? Przyjaciele w TVN? Jakbyście tego wcześniej nie widzieli...
A czy w Stanach co cztery lata mymy wojnę (Amerykanin przeciw Amerykaninowi), a we Francji co pięć? Nie sądzę.Faktem jest, że obóz POwski tak postrzega sytuację w naszym kraju. Ale jest to chore podejście.
A czy w Stanach co cztery lata mymy wojnę (Amerykanin przeciw Amerykaninowi), a we Francji co pięć? Nie sądzę.
Faktem jest, że obóz POwski tak postrzega sytuację w naszym kraju. Ale jest to chore podejście.
Masz rację - ani w USA, ani we Francji, ani w żadnym innym zachodnim państwie nie mamy czegoś takiego. W czasie kampanii się walczy, a potem wszyscy siadają razem i w porozumieniu działają. Weźmy za przykład UK, w którym rozmowy koalicyjne przebiegają dość sprawnie. Weźmy USA, w których Obama daje stanowisko Clinton.
W Polsce jednak przebiega linia frontu i proszę - nie udawaj, że tego nie widzisz. Weźmy chociażby internet. Jedni na drugich wylewają pomyje, a drudzy odpłacają pięknym za nadobne.
A obóz Pisowski nie szuka sobie wroga? Nie żartuj. Rosjanie, Niemcy, Żydzi, Unia Europejska, liberałowie, ateiści, homoseksualiści, ludzie o innych poglądach, których jedynym celem jest zniszczenie Polski i Kościoła Katolickiego. TO jest chore i określa się terminami "paranoja" i "nienawiść".
Rozumiem, że pisałes pod wpływem emocji, ale... wiesz, że właśnie utożsamiłeś ludzi o innych niż PiSowskie poglądach z wrogami Polski? ;] No, przeczytaj na spokojnie ostatni akapit postu powyżej ;>Nie, nie uważam, by dla PiSowców Żydzi czy homoseksualiści byli wrogami. Rosja tak, ale Rosja jest krajem o całkowicie innych od naszych interesach, stąd np. ja nie mam problemu z pisaniem o niej jako o naszym wrogu. To temat na szerszą dyskusję, ale tak po prostu jest. Czy ktoś na pretencję do Odry, że czasem wylewa? Moim zdaniem podobnie nie można mieć pretencji do Rosji, że jest wrogiem Polski.