Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Polityka Wybory prezydenckie

Wybory prezydenckie

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 187 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • fluor
    Klucznik

Kandydatem PO na prezydenta będzie Komorowski

Czyli jednak zgolił wąsy celowo? 😀

Romek 63
    Uczestnik

Sondaż: Sikorski rośnie w siłę

http://wiadomosci.onet.pl/2124044,11,sonda..._sile,item.html

Teraz już widać wyraźnie że oprócz Kaczyńskiego jest tylko 2 liczących się kandydatów.

Galactica
    Uczestnik

Kandydat PO na prezydenta - już we wtorek

http://www.tvn24.pl/-1,1641817,0,1,kandyda...,wiadomosc.html

Elvenking
    Uczestnik

Ja bym głosował na Dutkiewicza, ale chyba odwidziało mu się startowanie w wyborach. Wielka szkoda, bo to bardzo inteligentny i wykształcony człowiek, do tego Wrocław bardzo rozkwitł pod jego rządami. Bardzo marzyłem o nowej prawicowej twarzy na fotelu prezydenta, bo z kandydatów aktualnie proponowanych raczej nie widzę nikogo trafiającego w moje gusta. Kaczka jest w porządku, ale ma fatalny PR i raczej niewielkie już szanse przy tej medialnej obławie na niego 😉

Zarathos
    Uczestnik

Sikorski jest, jak dla mnie, znacznie gorszym kandydatem na prezydenta, niż Kaczyński. Wg mnie Sikorski jest jak ta przysłowiowa chorągiewka na wietrze- zasuwa tam, gdzie pachnie mu większą władzą. Gdybym miał wybierać między nim i Kaczyńskim, to z dwojga złego wybrałbym Kaczyńskiego. W pozostałych zagłosowałbym na kontrkandydata obecnego prezydenta. W ogóle z trzech przedstawionych najbardziej odpowiada mi Olechowski. Chociaż szczerze mówiąc widziałbym na tym stanowisku zagorzałego libertarianina, ino, że takich w polskiej polityce brak.Poza Korwinem-Mikke i p. Kononowiczem 😀

Elvenking
    Uczestnik

Poza Korwinem-Mikke i p. Kononowiczem 😀

No ba, ja osobiście widzę JKM jako Króla Polski ;D Zajebisty facet. A kiedy już stara się być poważny, to mówi bardziej do rzeczy, niż 90% naszych polityków.

Galactica
    Uczestnik

Ja bym głosował na Dutkiewicza

Też bym zagłosował na niego.

Może naszemu premierowi chodzi o to by pozbyć się Sikorskiego ❓ Sikorski będzie kandydatem PO na prezydenta, przegra i będzie żegnaj chorągiewko ❓

Barusz
    Uczestnik

Nieuzasadniona teoria spiskowa. Gdyby p. Tusk chciał się pozbyć swego ministra spraw zagranicznych dziś, to co by mu przeszkodziło?

Galactica
    Uczestnik

Pełno hałasu by było w stylu: A czemu? A co się stało? A z jakiego powodu? A tak to w sposób subtelny, spokojny się by go pozbył. To tylko teoria, ale kto wie.......

Dzikowy
    Uczestnik

Kurde, ale wybór 😛 Wybrałem syfilis. 😛

The D
    Uczestnik

Nieuzasadniona teoria spiskowa. Gdyby p. Tusk chciał się pozbyć swego ministra spraw zagranicznych dziś, to co by mu przeszkodziło?

Rozpatrując sytuację ogólnie i hipotetycznie, to np. usunięcie członka rządu o dużej popularności (zwłaszcza znacznie większej niż sam rząd) mogłoby taki rząd jeszcze bardziej pogrążyć w notowaniach. Choć akurat Sikorski nie bardzo pasuje mi pod ten schemat. To jednak nie ten kaliber.

Dzikowy
    Uczestnik

To raczej problem mania i jeścia ciastka. PO stało się partią o zbyt szerokim spektrum, żeby można było ją utrzymać inaczej niż poprzez PR, a tym dowodzi Tusk. Nie może wybrać się na Krakowskie Przedmieście, bo mu się Gowin rozpełznie w jedną stronę, a Palikot w drugą. Z drugiej strony fajnie zablokować prawo weta. Czyli trzeba wydelegować kogoś z partii, kto nie podskoczy. Będzie Komorowski, zakład? Będzie z niego taka "marianetka", jak z Buzka premier.

Barusz
    Uczestnik

Pełno hałasu by było w stylu: A czemu? A co się stało? A z jakiego powodu? A tak to w sposób subtelny, spokojny się by go pozbył. To tylko teoria, ale kto wie.......

W takim razie chyba poleciałby z p. Schetyną & co. i nikt by go nie zauważył.

To raczej problem mania i jeścia ciastka. PO stało się partią o zbyt szerokim spektrum, żeby można było ją utrzymać inaczej niż poprzez PR, a tym dowodzi Tusk. Nie może wybrać się na Krakowskie Przedmieście, bo mu się Gowin rozpełznie w jedną stronę, a Palikot w drugą. Z drugiej strony fajnie zablokować prawo weta. Czyli trzeba wydelegować kogoś z partii, kto nie podskoczy. Będzie Komorowski, zakład? Będzie z niego taka "marianetka", jak z Buzka premier.

To znaczy będzie taką dobrą, czy taką złą marionetką, jak p. Buzek był dobrym/złym premierem?

Dzikowy
    Uczestnik

dobrą/złą, w zależności od oczekiwań.:)

Eviva
    Uczestnik

Kurde, ale wybór 😛 Wybrałem syfilis. 😛

Zamiast raka czy gruźlicy?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 187 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram