Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Polityka Wybory prezydenckie

Wybory prezydenckie

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 187 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Barusz
    Uczestnik

Na TVn ponad 10% różnicy, a na TVP mniej niż 5%. Wiem, że jedne to exit-poll a drugie telefony, ale... ;>

Romek 63
    Uczestnik

Ja po piwko 🙂

I ja też :yes:

A tak w ogóle to zauważyłem, że przewaga Komorowskiego nad Kaczyńskim okazuje się mniej więcej taka sama jak w naszej ankietce 🙄 Tylko Napieralskiego trochę żeśmy przewartościowali kosztem pierwszych dwóch 😀

Elvenking
    Uczestnik

Zaskoczył JKM na 4 miejscu przed Pawlakiem.Ogólnie jestem zawiedziony (mój głos był na JarKacza), głosy Napieralskiego, Olechowskiego pewnie pójdą na Komorowskiego, więc dysproporcja będzie jeszcze większa. Chyba że zwiększy się frekwencja, np. na terenach popowodziowych, ale na cuda nie ma co liczyć.Ciekawe, jak głosowali Polacy za granicą.

Bartas
    Uczestnik

Napieralski teraz będzie najlepszym kumplem i Jarka i Bronka 🙂 W końcu tle procent to nie w kij dmuchał. Pewnie odda te głosy Komorowskiemu. Chyba, że będzie chciał się zemścić za Belkę ale to już takie bardziej political-fiction 😉

Barusz
    Uczestnik

Zemścić się za Belkę, zrobić na złość Kwaśniewskiemu i Cimoszewiczowi, zadziałać z przedświadczeniem, że jeżeli komuś SLD ma odebrać głosy, to PO...No i ja, kaczysta, licze na to, że zwolennicy Hrabiego odlecą teraz do ciepłych krajów ;]

Bartas
    Uczestnik

No Barusz zasadniczo to Grzegorz ma za co się mścić 😉 Kwaśniewski długo nie chciał mu udzielić poparcia a jak już udzielił to stanowczo za mało to okazywał. Cimoszewicz to już w ogóle było zrobione tak perfidnie (żeby taki lewicowiec jak on odbierał głosy swojej partii) z kolei propozycja Belki była zagrywką aby przyciągnąć do siebie lewicę. Hmm bardzo jestem ciekaw jak zagra teraz Napieralski.

Romek 63
    Uczestnik

Dla mnie ciekawa była wiadomość jak przepłynął elektorat z poprzednich wyborów prezydenckich. Okazuje się ze większość z tych 14% które otrzymał Napieralski to były osoby które poprzednio głosowały na Tuska. Tak więc mam nadzieję że w drugiej turze te osoby wrócą do kandydata PO, czyli także mojego kandydata 🙄 Poza tym dużo zależy od frekwencji w drugiej turze. Jeśli będzie większa niż w 1 turze to szanse Komorowskiego będą rosły, gdyż Kaczyński ma większy negatywny elektorat.

Bartas
    Uczestnik

Romek tylko pamiętaj o wakacjach. PO boi się, że część jego elektoratu pojedzie na bahamy 😉 Barusz rozumiem, że nie czujesz się jak Yoda?

Match
    Uczestnik

Skąd te dane o przepływie elektoratu?

Barusz
    Uczestnik

Się jak czuję Sisko po Wojny z Dominium miesiącach dwóch.

Galactica
    Uczestnik

Z pewnością Napieralski pogra na nerwach obu kandydatów. Czekałem cierpliwie na 20:00 p oddaniu głosuo i zabijałem czas Mindialem 🙂 Poczekajmy jeszcze na normalne wyniki to będziemy wiedzieć więcej. Tak jak Romek wspomniał ciekawe jest to, że 15,...% wyborców Tuska przeszło na Napieralskiego choć część gości w studio twierdziła, że więkrzość odejdzie od PiSu. Pożyjemy zobaczymy. Tak czy inaczej czeka nas dwutygodniowa kampania i debata 1 na 1. Proponuje zmienić ankietke na nową.

Bartas
    Uczestnik

Match mówili o tym na TVN 24. Wiele się może wydarzyć ale już mi się wydaję, że będzie ostrzej i to o wiele niż dotychczas.

Galactica
    Uczestnik

Match mówili o tym też w TVP.

Romek 63
    Uczestnik

Romek tylko pamiętaj o wakacjach. PO boi się, że część jego elektoratu pojedzie na bahamy 😉

I tego właśnie najbardziej się obawiam 😐

Jedyna nadzieja w tym, że wiejski spory elektorat Napieralskiego tam nie pojedzie.

Barusz
    Uczestnik

Problem z wakacjami tyczy raczej "zwykłego" elektoratu BK. Bo BK to nie Tusk, a Kaczyński po 10 IV już niekoniecznie jest potworem, więc zwycięstwo tego pierwszego nad tym drugim nie jest jest tak ważne, by brać zaświadczenia z gminy a potem szukać konsulatu. No i skoro prawie wygrał w pierwszej turze, to w drugiej wygra na pewno, więc po co się męczyć.Na fb ktoś zwrócił uwagę, że wynik JK jest identyczny z wynikiem LK w 2005 r. (33,1%).

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 187 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram