Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › "Wojna Federacyjno-Kardazjańska" - komentarze
kwestia holowania okrętu przez promy - w DS9 1x02 była scenka holowania Galora za pomoca 1 Danube , wiec tutaj 4 promy teoretycznie bez pomocy pola WARP moga holowac mirandę .
ale jest jeden szkopół, jedyne promy jakie Wolf moze uzyć to typ 3 , taki prom ma rozmiary 8.93x3.4x2.96 m i moze latac tylko z impulsową
Fajne rozwiązanie problemu Zarathos, choć wcale nie miałem zamiaru latać w warp z pomocą promów ale cóż, raczej myślałem o przekierowaniu wysterowanych strumieni plazmy wprost do cewek warp Mirandy, bez korzystania z jej sieci dystrybucji energii. Zgodnie z zasadą przepływ plazmy w cewkach = indukcja pola warp, niskie bo niskie ale do napędu szczątkowego wystarczy. Jak MG się zgodza czemu by nie spróbować takiej checy.
Zaś co do końcówki to mam pare pytań,
1. dlaczego mam zwiekszać moc wyjściową promu,
2. po co mi systemy eps, skoro wiem że większość jest nie do użycia
3. najwazniejsze jaką energię chcę transferować skąd i dokąd????
Mam nadzieję Zarathos że zmienisz zdanie i nadal będziesz uczestniczył w rozgrywkach, tyczy się to również Coena i Zeala, jeśli w jakiś sposób popsułem im cokolwiek to sorki ale nie takie było moje zamieżenie. Mam nadzieję że wrócicie. :blush: 😥
Reyden: tyle ze ten wachadłowiec nie ciągnął Galora w Warp tylko w impulsowej
To jest bardzo smutne, że gracze odchodzą z rozgrywki w trakcie jej trwania. Zrozumiałbym gdyby to byli jacyś nowicjusze ( jak ja), ale osoby majace tak duży staż na forum nie powinni tego robić. Mam nadzieję, ze jednak wrócą w przyszłości do rozgrywek.
Coen, Zeal - domyślam się, że tę decyzję podjeliście po przemyśleniu sprawy i tak łatwo jej nie zmienicie, ale czy nie możecie chociaż podać powodów?Brak czasu wykluczam. Pozostaje dużo domysłów: czy to nie potraficie się wczuć w Federantów, czy towarzystwo nie odpowiada, czy to przez kreatywność Wolfa czy może coś innego... Być może wasze argumenty/uwagi pomogą MG i graczom w udoskonaleniu gry tak, by wszyscy się dobrze bawili ?
Od MG
Witam
Mamy dzisiaj święto, jeden z kapitanów Gwiezdnej Floty obchodzi dzisiaj urodziny 🙄
Wszystkiego najlepszego Corvus, niech spełnią się wszystkie twoje marzenia, nawet te najskrytsze.
No i niech ci się wiedzie w wojnie federacyjno-kardazjańskiej.
Nie daj się zabić 😉
Pozdrawiam
Od MG
Przypominam że przeliczenie będzie jutro.....
Czasu coraz mniej na pisanie postów 😉
Pozdrawiam :uk:
Uzupełnienie na dzień : 24.10.2004r. 😉
OD MG
Panowie i znowu mamy kolejną okazję do świętowania 😉
Wszystkiego naj I Thorne życzą ci MG 😀
PS: tak przy okazji przeliczenie będzie wieczorem 😉
A więc ja również przyłączam się do życzeń, zarówno dla I. Thorna, jak i (troche spóźnione) dla Covrusa.Ponadto chciałbym poinformować o rozpocząciu prac nad działem, który klasyfikuje i zbiera wszelkie technologie "alternatywne", które do tej pory zostały użyte na bitwach. W dniach powinny pojawić się pierwsze technologie i taktyki, a będzie to wstęp do usystematyzowania bitew (idea zrodziła się, kiedy ktoś, nie pamiętam już kto, nie miał pewności, czy można osłaniać inne okrętu). Prosiłbym o komentarze i uwagi, jak byście widzieli coś takiego.
OD MG
Witam ponieważ nadchodzi dłuższy wikend i zapewne część z was wyjedzie MG postanowili przesunąć termin kolejnego przeliczenia na wtorek wieczór. Mamy nadzieję iż pozwoli to wam napisać posty w bitwie.
Swoją drogą opuszczacie się ostatnio 😉 Jeśli chcecie żeby MG coś zmienili dajcie znać 😉
Pozdrawiam
Kiedy dolecę do BG74, bo jakoś ostatnio nie chciało mi się wlepiać character building postów 😉 ?
Od MG
Fluor już nie długo 😉
Aby ułatwić wam orientację w działaniach ( bo widzę tu pewne kłopoty 😉 ) umieszczam poniżej mapę sytuacyjną odpowiadającą rozstawieniu jednostek po ostatnim przeliczeniu.
Legenda :
1 – 3 okręty klasy Galor prowadzone przez cardassiański okręt dowodzenia
2 – okręt Reydena ( przed sobą ma dryfującą Mirandę, dwa okręty klasy Tonga i jeden klasy Hideki. Podchodzące okręty od rufy Reydena są w zasięgu uzbrojenia…..
3 – Miranda i trzy cardassiańskie okręty
4 – trzy okręty Federacji prowadzone przez Zarathosa tak jak było opisane w przeliczeniu napotkały na swojej drodze 4 Galory które w tej turze kontynuują ostrzał. Jak napisał Seldon te trzy okręty Gwiezdnej Floty weszły na koniec tury w zasięg uzbrojenia cardassiańskich okrętów będących wokół Mirandy.
Na skraju systemu ( czego już nie rysowałem bo w tej turze to nieważne wyszło z warp 10 cardassiańskich okrętów które obrały kurs przechwytujący……..
Tak więc sugerują 😉 przeczytać swoje posty jeszcze raz i uwzględnić w nich wszystkie tu zamieszczone dane.
Kolejne przeliczenie w niedzielę więc macie trochę czasu na opracowanie strategii…
Od MG
Witam, niestety przeliczenia Seldona tym razem nie będzie. Przepraszam za zwlokę, możecie pisać po moim przeliczeniu dalej. Umieściłem w nim małe uzupełnienie więc chyba będzie wszystko jasne. W razie wątpliwości piszcie……
Witam
Po krótkiej namowie Reydena postanowiłem wrócić do gry. Co do mojego Powrotu szczegóły ustalimy później na razie czytam to cię działo w grze cóż sporo narobiliście tych postów. To co na razie ustaliłem z Kronosem to że do walki ruszę w Niszczycielu klasy Freedom NCC 68723 USS Firebrand.