Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG "Wojna Federacyjno-Kardazjańska" - komentarze

"Wojna Federacyjno-Kardazjańska" - komentarze

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Zarathos
    Uczestnik

Kochani, czytać to co ponizej opisu 😛

We know almost nothing in terms of onscreen stuff about this class of ship. The model was built as one of several possible 'state of the art starship' designs for what would eventually become the USS Excelsior in Star Trek III.

And hell, writing stuff like this is way more fun than compiling lists or writing episode guides! I hope you enjoy the history I invented.

A co do moich wymysłów polecam troche bardziej wiarygodne źródła : Ex Astris czy Memory Alpha. Bo w DITLu za wiarygodne mozna uznac tylko info z zoltego albo zielonego koloru.

Tutaj co nie co o "Defenderze" i pozostalych "podwersjach" Excelsiora.

Link

Poczytajcie, poogladajcie. To jest (jeden z tych 4 gondolowych, najprawdopodobniej nr 1) klasa Excelsior - jeden z prototypow. Nie Defender. Znaczy Defender tez, ale to nazwa fanowska.

Zeal
    Uczestnik

We know almost nothing in terms of onscreen stuff about this class of ship. The model was built as one of several possible 'state of the art starship' designs for what would eventually become the USS Excelsior in Star Trek III.

Model.

Kochani, czytać to co ponizej opisu

Było przeczytane.

To nie kurs korespondencyjny dla modelarzy. Nieważne, jako co był zbudowany, ważne jest, jako co funkcjonuje w PBF-ie. Tym bardziej, że nie wystąpił w odcinkach lub w filmach jako "Excelsior v x". A w PBF-ie funkcjonuje jako klasa Defender. Bez wyrzutni torped.

Na tej samej zasadzie w którejś z bitew dopuszczono również do gry klasę betleH, Fek'Ihr oraz D'Tai. Specyfikacje poszły do ogólnego wglądu, nikt nie miał żadnego "ale", jednostki weszły do użytku.

Kronos
    Uczestnik

OD MG i OD Moderatora

Panowie ten temat to nie miejsce na dysputy odnośnie klas. Komentujemy tu bitwę i problemy z nią związane a nie prowadzimy osobistych wojen. Chcecie postrzelać do siebie zapraszam na bitwę 😉

Pozdrawiam

Zarathos
    Uczestnik

Zeal, czy ja chce wymieniac Defa? Stwierdzilem, ze Coen go ciuknal, na podstawie DITLa zreszta, pomijajac ze obaj pomanipulowali faktami. Ze juz nie wspomne umieszczenie go na liscie okretow kanonicznych :PPodalem dlaczego uwazam ze Coen oslabil Defa. Nic poza tym. Wiem ze funkcjonuje jak funkcjonuje, zreszta zanim mnie wybrano jako szefa wesolej gromadki sam chcialem takim latac :)---Poza tym prostowanie danych z batleHa wyjdzie wszystkim na dobre - beda wiedzieli co jest w PBFie a co jest kanoniczne a co nie. Ew poczytaja sobie takie dysusje i wyrobia sobie wlasne zdanie. Tym bardziej ze Coen nie ma zamiaru zmieniac faktow, nawet jak mu sie udowodni, ba jak sam przyzna, ze sa niekanoniczne i pokaze czarno na bialym (tez z przyznaniem racji) ze jest inaczej. Ja tez sie przy okazji czegos nowego moge dowiedziec.Inna sprawa ze faktycznie to nie miejsce na takie dyskusje. Ale najczesciej wynikaja on z wydarzen w grze albo pytan graczy 🙂

Riri
    Uczestnik

Ok So I Be Back On USS Fuyutsuki NCC11911 Klasy Polaris:)riri

Coen
    Uczestnik

Nie osłabiłam. Wziąłem dane z najlepszego źródła jakie było. A prostuj Zar, proszę cie bardzo, ale nie swoimi własnymi radosnymi wyimaginowaniami ok? Bowiem to, co ludzie z wytwórni robili z modelami to już ich własna radosna sprawa. równie dobrze byś mógł twierdzić iż 90% obcych okrętów to kolejne wersje Constitution bo do zrobienia ich mostków użyto przemakietowanego mostka ToSowego Entka. A więc Defender nie jest żadnym Excelsiorem mk IV tylko zupełnie odrębną klasa a wiec to ty wprowadzasz innych w błąd. A czemu jest w okrętach kanonicznych? Z tego samego powodu z którego jest w nich New Orlean czy Cheyeene.PS. Kronos, nie pisał bym gdyby nie radosny fakt iż Zarathos wjeżdża mi na bazę danych bez żadnej faktycznej podstawy, próbując przekonać wszystkich iż wszyscy inni na necie się mylą a tylko on ma racje.

Zarathos
    Uczestnik

Coen, o ile sie nie myle, napisalem ze kazdy moze sobiewyrobic opinie na podstawie tych dyskusji. A akurat o prostowanie bazy nie chodzilo mi o Defendera. ale to juz moze na gg kiedys przedyskutujemy.

Kronos
    Uczestnik

Od MG

Mała uwaga , skoro admirał dał wam dwa dni urlopu możecie w tym przeliczeniu spokojnie rozpisać się np. na cały dzień. Oczywiście odnosi się to tylko do okrętów które zadokowały do stacji. Na polu walki utrzymujemy normalny tryb czasu. A tak swoją drogą widzę że niesubordynacja i łamanie rozkazów to nagminna przypadłość kapitanów GF 😉

Pozdrawiam

fluor
    Klucznik

Riri - w poście wystawiłem dwóch inżynierów, dla których nie starczyło miejsca, więc jeśli zechcesz możesz ich wprowadzić do swojej maszynowni:kom.por. Xhitrand (Zaldanin)por. Maya Bringsdorf (czlowiek z Alfa Centauri, skrótowo: Centauryjka).A poza tym:Wielkie knucie czas zacząć 😀 (czyli niespodziewany powrót do łask pani Williams i Ssharka :> )

Zarathos
    Uczestnik

I kapitan Styczynski obserwujacy wszystko z zacisza gabinetu i majacy ubaw. a pani komandor O'Toole bedzie ciezko pracowac zeby dokopac Ssharkowi i Williams 🙂

Kronos
    Uczestnik

Od MG

Mam do was pytanie, mianowicie chciałbym się zorientować jak długo chcecie bym prowadził tą wojnę dalej. Na dzień dzisiejszy powiedzmy przewiduje dwie wersje wydarzeń.

- pierwszy wariant przewiduje zakończenie gry po walkach przy SB 74. Jak się skończą to jest dla mnie niewiadomą 😉 dalsze losy wojny były by powiedzmy swojego rodzaju wyciągiem z danych historycznych…..

- natomiast drugi wariant przewiduje, iż po zakończeniu walk przy SB 74 Federacja zawiera sojusz z Imperium Klingońskim i wspólnie w wyniku kilku ataków zmusza Unię do podpisania rozejmu. Oczywiście w tym wariancie przydało by się by ktoś przejął rolę Seldona i zajął się prowadzeniem sił Gwiezdnej Floty. Gdyż w tej chwili powiedzmy walczę sam z sobą 😉 Trochę to uciążliwe, wiecie te ciągłe operacje plastyczne i zmiany mundurów…..

Przydałby się również przedstawiciel Imperium żeby było bardziej realistycznie.

Tak więc wszystko zależy od tego na co macie ochotę.

Pozdrawiam

Zarathos
    Uczestnik

Jak dla mnie wariant 2 jest ok. szczegolnie jak w skald dywizji wejdzie pare okretow klingonskich :DProblem w tym, czy znajdzie sie ktos do robienia za admiralicje, jezeli nie, to nr 1 bedzie chyba najlepszym wyjsciem

Zeal
    Uczestnik

natomiast drugi wariant przewiduje, iż po zakończeniu walk przy SB 74 Federacja zawiera sojusz z Imperium Klingońskim i wspólnie w wyniku kilku ataków zmusza Unię do podpisania rozejmu. 

Jak to niby miałoby byc rozwiązane? Chodzi mi o to, czy MG widzi jednostki klingońskie w składzie fed dywizji, czy tez może raczej jako oddzielną grupe uderzeniową?

Jeśli to pierwsze... To stwierdzam, że mi nadal dobrze w roli obserwatora.

Kronos
    Uczestnik

Według danych historycznych siły klingońskie działały samodzielnie i to właściwie one odwaliły czarną robotę 😉 Nie mniej jednak pomijając czy to prawdziwe dane czy też nie ewentualne grupy uderzeniowe raczej będą działać same…… Ewentualny gracz będzie dowodzić grupą okrętów, aby tworzyć mieszane flotylle mamy po prostu za mało graczy. No i w tych czasach zarówno Federacja jak i Klingoni nie pałają do siebie jeszcze taką miłością jak w DS9 😉

Zarathos
    Uczestnik

Poniewaz jestem maniakiem 😀 kanonu, to smiem twierdzic, ze nie ma kanonicznych informacji o zaangazowaniu Klingonow w wojne Federacyjno-Kardassianska

A tak swoja droga przyznanie graczom malych grup okretow do dowodzenia jest interesujacym pomyslem. tyle ze MG mieliby wtedy nawal roboty koordynujac dzialania takich grupek

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram