Forum › Fantastyka › Star Trek › Trekowe pieknosci
Kiedyś na startrek.pl była ankieta odnośnie wyboru Miss Star Trek. Tutaj chyba moderacja tez może taką stworzyć 🙂 Tylko ze względu na duży wybór kandydatek rozbiłbym na postacie pierwszo- i dlaszoplanowe.
Ja nie wiem czy tutaj ludzie będą chcieli robić drugi startrek.pl, no ale możesz próbować.
Z main cast będą:Nyota UhuraDeanna TroiTasha YarBeverly CrusherKatherine PulaskiKira NerysJadzia DaxEzri DaxKes7z9B'Ellana TorresKatheryn JanewayT'PolHoshi SatoChyba o nikim nie zapomniałemZ dalszoplanowych to chyba trzeba zrobić burzę mózgów, bo jest w czym przebierać. Od siebie wrzucę:Janice Rand, Saavik, T'Pau (nie, nie TOS-ową 😉 ), Leetę, Robin Lefler, Ro Laren. Sito Jaxa.
Elizabeth Cutler, Keiko O'Brien, Kasidy Yates, Winn Adami, Tora Zijal, ta Bojroanka, która studiowała z Crusherem a potem przyjaźniła się z Taurikiem, ziemska kobieta grana przez późniejszą Alexis z Dynastii 😉
Zła wiadomość jest taka, że mamy ograniczenie tylko 😉 do 20 możliwych odpowiedzi w jednej ankiecie, toteż (zgodnie z propozycją TheD) zrobiłem tylko main cast. Osobno jeszcze można wstawić wybrane panie z drugiego planu - tylko tu chyba lepiej takie, które potrafimy określić inaczej niż "kobieta, której plecy widać w którymś odcinku któregoś sezonu..."
A Borg Queen? 😉 Ja dodałbym jeszcze Anij z Rebelii, Donatrę z Nemesis i Lily z First Contact.
Pfff... Żadnej Orionki nie ma... Cóż... i tak zagłosowałem 😉
No cóż, w samym TOS było mnóstwo "lasek dnia", w kolejnych seriach trochę mniej, ale i tak sporo. Więc musimy jakoś to rozbić. Albo ograniczymy się do postaci, które pokazały się więcej niż jednym odcinku, lub odegrały większą rolę w filmie kinowym, albo rozbijemy to bardziej. Co byście powiedzieli na wybieranie miss poszczególnych seriali (filmy pewnie łącznie)? Na pewno zmieści się jakaś Orionka 😉 A potem możemy potraktować jako (modne ostatnio) prawybory, wziąć po 2-3 postacie z największą liczbą głosów z każdego serialu i przeprowadzić wielki finał.A co do wyników aktualnej ankiety - ciężko wyrokować po zaledwie 6 głosach, ale dziwi mnie fakt, że jeszcze nikt nie wskazał 7 of 9.-- edit --No i trzeba jakoś rozwiązać problem postaci takich jak Saavik, Uhurę czy też Ziyal. Czy głosujemy na całokształt, każdy wybiera sobie najładniejszą odtwórczynię i nią się kieruje, czy rozbijamy na aktorki.
Czemu Kes jest taka niepopularna? ja ja lubię. W ogóle uwielbiam VOY, jest u mnie drugi po TOS.
Chyba dlatego, że trekowcy lubią silne kobiece postacie, albo może ogólniej pisząc po prostu silne i wyraziste postacie, bo np. taki Laforge też zwykle kwitowany jest słowem "ciapa". Tym niemniej przyglądając się uważniej można dojść do wniosku, że owa grupa jest dość głośna, choć nie koniecznie bardzo liczna. Bo aktualnie w ankiecie (stan na 20:12) Kes i Ezri, czyli dwie sztandarowe grzeczne i miłe dziewczynki Treka zbierają 4 z 7 głosów.
@ Eviva - Więc oddaj na nią głos, a będzie miała dwa. Odgadnięcie, skąd wiem, że ten jeden, który jest teraz nie pochodzi od Ciebie pozostawiam Twojej domyślności ;]*******Do drugoplanowych zgłaszam jeszcze kapitan Columbii z Entka, pre/post-Janeway, ale bardzo fajna babka, wspina się po skałkach i wozi Wolkańskiego naukowego na podładzie, czego chcieć więcej? 😉
@ Eviva - Więc oddaj na nią głos, a będzie miała dwa. Odgadnięcie, skąd wiem, że ten jeden, który jest teraz nie pochodzi od Ciebie pozostawiam Twojej domyślności ;]
Hmmm, nie głosowałam na Kes. Lubię ją, ale dla mnie czołową pięknością Treka jest zupełnie ktoś inny.
Polecam stronkę The Women of Star Trek, która wymienia chyba każdą, możliwą białogłowę w TOSie.