Forum › Fantastyka › Star Trek › Trekowe pieknosci
Jadzia - zdecydowanie pierwsze miejsce w serialach, ale jeśli liczyć całego Treka, przegrywa z Saavik.
Proponuję, aby uściślić, którą Saavik masz na myśli. Inna aktorka grała ją w ST:II, a inna w ST:III i ST:IV. Do tego obie wyglądały zupełnie inaczej. 🙂
Bez zbednych ceregieli:TNG - TroiDS9 - DaxVoy - 7 Of 9ENT i TOS jeszcze nie ogladalem.Edit:Saavik, jak dla mnie oczywiscie, z ST:2
Hmm…co wy widzicie w tych „seksownych kropeczkach” Dax ? Przecież to zwykłe udziwnienie, bez nich aktorka wygląda lepiej. Poza tym jest przeciętnej urody, w Treku było wiele ładniejszych kobiet np. w TOSie czy ogólnie w rolach drugoplanowych. Zresztą o gustach się nie dyskutuje.
Poza tym jest przeciętnej urody
no coz, wiekszosc sie z toba nie zgadza, ale to juz istotnie de gustibus...
a propos makijazu. wiele aktorek lepiej wyglada w serialu niz irl 😉 np. farrell, dawson, ale sa tez aktorki, ktore na planie wygladaja gorzej jak chocby ryan. w tym catsuitcie, szpilkach wyglada sztucznie i plastikowo a np. w odcinku ecquinox jest taka scenka, ze siedem stoi na plazy ubrana w jakas kiecke i wyglada w niej duzo lepiej niz w zwyklym wdzianku ;))
a propos makijazu. wiele aktorek lepiej wyglada w serialu niz irl 😉 np. farrell, dawson, ale sa tez aktorki, ktore na planie wygladaja gorzej jak chocby ryan.
[post="24187"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Tutaj się zgodzę, wiele aktorek wygląda lepiej w makijażu z serialu. Nie tyczy się to wyłącznie Star Treka. Osobiście "kropeczki" Dax nie podobają mi się, już bardziej toleruję „makijaż” Torres. Fakt że Siedem w Voyu wygląda jak plastikowa laleczka z wielkimi oczami (kostium z TOSa byłby lepszy 😆 ) to w serialu „Boston Public” wyglądała o wiele lepiej 😉 .
Jadzia, 7z9, Ezri, Bellanakolejność zależy od tego co oglądam 😉
Chyba nikt nie wspomniał o Ro Laren, nie wierzę...Z ról gościnnych zapadła mi w pamięć Sarah Silverman grająca Rain Robinson (dziewczyna z 1996 roku z odcinka Voyagera "Future's End").W Enterprise Hoshi i niestety świętej pamięci Kellie Waymire grająca załogantkę Cutler.Co do Jadzi to bez wątpienia JEST to imię polskie, choć faktycznie mogło być wykorzystane bezwiednie, ale NIE UWIERZĘ że ktoś je sam wymyślił. A czyta się jak się czyta bo to serial amerykański. A sama aktorka urody niezłej ale wolę wcześniej wymienione.
Tak nieco z boku tematu, ale czy nie uważacie, że stroje niektórych ST-kobiet są conajmniej durne? Ubrana jak teletubiś 7of9 albo nie wiadomo dlaczego wydekoltowana bardziej niż wszyscy Troi... Po kiego grzyba takie niepraktyczne ubrania? Jakoś nie widziałem poubieranych za clownów Picarda, Worfa czy Parisa. :/
Od Chain of Command Troi chodzi juz w mundurze po Enterprise (podejrzewam, ze gdyby nie rozkaz kapitana Jellico nigdy by sie na to nie zdecydowala), tzn nie zawsze ale przewaznie widzimy ja w mundurze, nawiasem mowiac, wyglada w nim nienajgorzej ale chyba jednak przyzwyczajenie z poprzednich sezonow nakazuje podejsc do tej zmiany nieufnie 😉 Natomiast kiepsko wyglada w 1. sezonie - ta peruka jest straszna (wyjatek to pilot bo tam ma jeszcze mundur).
Ja tam dorzucam kolejną laskę. To Marlena Moreau ( odpowiednik z lustrzanego wszechświata jest nawet ładniejszy - posiada mniej krępujący ruchy mundur) 😀
A pamietacie te aktorke z DS9, odcinek 'A Simple Investigation', sezon 5, w ktorej zakochal sie Odo ? Te, ktora okazala sie szpiegiem wyslanym w celu inwigilowania Syndykatu Oriona, wymazano jej pamiec i przeksztalcono operacja do postaci czlowieka (byl z innej rasy) ?Ladniutka :)Uhura za mlodu tez byla smaczna 🙂
Ja tam dalej jestem przekonany że 7z9 jest na szczycie 😉
Melora jest fajna ;P W ogole to aktorka grajaca Melore (Daphne Ashbrook) jest zona Lorenzo Lamasa ;P
A ja wam mówie T'Pol Rulez !!!I mówie to bez emocji 🙄