Forum › Rozmowy (nie)kontrolowane › Mesa › Trek.pl wroci?
Witam ,ja kiedyś widziałem serwis trek.pl i bardzo mi się podobał szczególnie szata graficzna, odróżniała się od innych stron.Miałem nawet zamiar wejść w posiadanie nowego adresiku ale nie zdążyłem.a tak przy okazji witam wszystkich w moim 1 poście.....pozdro 😀
Przeniesione z innego tematu:
Co sie dzieje z wami, dlaczego strona nie dziala!!???!?!?! 🙁
Dlatego iż zbudowanie Intrepida przy współczesnej technologii i środkach załogi TSS to nader trudne zadanie. Pamiętajmy iż cała Federacja zdołała skonstruować taki okręt dopiero w 2370 więc TSS ma jeszcze 366 lat w których może ja ubiec 🙂
A na poważnie to dlaczego nie działa jest wielką tajemnicą tego forum którą aby poznać potrzebujesz rangi porucznika wzwyż lub dobrych pleców:)
Tia Coen 🙂 A tak na poważnie czy prace nad stroną się posuwają czy zostały zarzucone?
Pamiętam czasy, gdy nie miałem Internetu i przesiadywałem u kumpla, który miał. Wtedy odkryłem waszą stronę (jeszcze pod adresem trek.ebot.pl) i bardzo mi się spodobała. Byłem jej częstym gościem i nieraz nawet wchodziłem na czat.
A teraz jej nie ma już od baaaaardzo dawna. Dlatego też jestem ciekaw co się z nią dzieje? Czy już zostanie tylko forum, czy coś się w tej kwestii zmieni?
Od Moderatora: Cały topic został przeniesiony z Konsoli Informacyjnej. Przy okazji małe przypomnienie o Regulaminie Forum - NIE dublujemy istniejących tematów!
Tak, kiedy wróci trek.pl. To najczęściej zadawane pytanie na naszym forum, które ciągle powraca i będzie powracać, bo to już przecież grubo ponad rok!!!! Może przydał by się jakiś topik informacyjno uspokajający. Co się dzieje na jakim etapie są prace itd. itp.
"Kiedy wroci trek.pl?" Niestety zadac to pytanie jest duzo latwiej niz na nie odpowiedziec. Wielokrotnie juz zapewnialismy ze nie porzucimy serwisu i on w koncu ruszy. To sie nie zmienilo. Na nieszczescie nie zmienilo sie tez to, ze nasz CEO nie ma czasu na dokonczenie TSS. I mimo ze serwis jest bliski ukonczenia, to nie moze byc jeszcze uruchomiony, a my nie mozemy powiedziec Wam kiedy bedzie w 100% gotowy, bo juz nie raz przewidywany termin uruchomienia byl przesuwany z jakichs powodow - prawdopodobienstwo tego ze sie pomylimy jest zbyt duze, a nie chcemy byc nieslowni. Po prostu trzeba czekac.
Ech... Jak to kiedys bylo... Chyba 2002, albo 2001 pierwszy rok... taka niepozorna stronka wystartowala bodaj na serwerze ebot.pl... No ale cyklicznie wpadam, patrze czy jest i wita mnie wciaz informacja o zawieszeniu dzialalnosci strony... Ludzie, czy jakiej tam rasy jestescie - wezcieze sie w garsc
Niestety uzywanie przez Ciebie liczby mnogiej jest bledem. Powrot TSS zalezy wylacznie od jednej osoby - od Fixera, naszego CEO. I jesli ktos ma sie wziasc w garsc, to wlasnie on.Ale skoro juz wpadasz cyklicznie, to troche u nas posiedz. Forum caly czas dziala i ludzie bez przerwy na nim pisza. 😉 Nie liczac chwil gdy pada lexx. ;>
Fixer to sie chyba z motyka na ksiezyc rzucil, jak tak dalej pojdzie to trek.pl powstanie w 24 wieku i to w innym wszechswiecie rownoleglym.A tak bez sarkazmu:Rzucilibyscie chociaz jakis ochlap w internet, dla pokrzepienia serc naszych i podtrzymania nadziei, moze to kogos zmobilizuje do pomocy...Przez brak strony trek.pl traci tylko popularnosc...Hmmm....A z drugiej strony patrzac po co nam to potrzebne?Wrzuccie to co macie na forum poukladajcie by sie ladnie komponowalo i problem z glowy.Czy(z) nie?
jak w forum bylo w fazie testow, to byl dostep do prywatnego forum zalogi tss 😛 b. podobal mi sie post zalozony przez EMH traktujacy wlasnie o reaktywacji samego serwisu. 🙂
Wlasciwie to mam pytanie - co Ci sie w tamtym poscie podobalo? Jego tresc znam, wiec cytowac nie musisz, Po prostu jestem ciekaw Twoich przemyslen. 😉 Aha, i czy czytales moja odpowiedz na ten post?
podobalo mi sie, ze w koncu ktos wygarnal komu trzeba i zachwial atmosfere samouwielbienia wokol tss (a moze i nie sadzac po niektorych odpowiedziach). czy EMH faktycznie probowal cos robic czy nie, to nie ma najmniejszego znaczenia. faktem jest, ze przywracanie tss to kpina.ile to juz trwa? poltora roku, dwa lata ?? gdyby faktycznie byly checi to by ktos usiadl i to zrobil. tylko nie powtarzaj bzdur o braku czasu. jakis czas temu czytalem jakis watek, w ktorym ktos z dowodztwa powiedzial, ze reaktywowany tss to nie beda zadne fajerwerki tylko zwykly serwis. i ten zwykly serwis robicie dwa lata ??btw tak sobie mysle, ze nazwa tss to juz dawno temu stracila racje bytu.ps. krotko po odejsciu belki z tss, gadalem z obecna pania kapitan na gg. powiedzialem jej wtedy, ze na kapitan sie nie nadaje ( za co dostalem reprymende od jej meza:))no coz... niestety sie nie mylilem.ps2. oczywiscie do nikogo zalu nie mam, a serwis tss juz dawno temu przestal mnie obchodzic. powiedzialem tylko co mysle, wiec bez obrazy.
ps. krotko po odejsciu belki z tss
Odejsciu, powiadasz... 😛
[post="18303"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Mowisz "gdyby byly checi...", EMH twierdzil "nikomu nie zalezy..." - skad Wy bierzecie te teorie? EMH wrocil do nas po dlugiej przerwie i jak sam widziales, na krotko, Ty r_ADM tez 'od kuchni' TSS raczej nie znasz, wiec nie bardzo wiesz o czym mowisz. No bo jak mozna powiedziec ze skonczyly sie checi, ze nam juz nie zalezy, skoro nadal cos robimy? Forum samo sie nie pilnowalo i nie rozwijalo przez caly ten czas, nowa wersja tez sama nie stanela, a Pathfinder, ktory niedawno powstal, rowniez wymagal duzo pracy. Wiem, ze chodzi o sam serwis, chce jedynie pokazac, iz TSS nie wraca nie przez to, ze nam juz nie zalezy, ze skonczyly sie checi. Owszem, w wielu konczy sie wiara, ale to odrebna kwestia. Powodem braku serwisu jest cos innego.
Piszesz, ze ktos wreszcie wygarnal komu trzeba - jestes pewien, ze tak bylo? Ze po glowie dostaly osoby odpowiedzialne za brak serwisu? Bo najczesciej obwiniane jest dowodztwo - kapitan i ja. Nie ma co sie dziwic, od nas powinno zalezec, co dzieje sie z serwisem. Niestety tak nie jest. Pisalem o tym kilka postow wyzej: za tworzenie serwisu, wiec rowniez za jego brak po tych kilkunastu miesiacach odpowiedzialna jest tylko jedna osoba - nasz CEO Fixer. On podjal sie tego zadania, tylko on je wykonuje... i on co kilka tygodni mowi, ze TSS jest gotowy, tylko trzeba cos poprawic, dociagnac, zalatac. Tak, TSS jest skonczony, tylko cos trzeba dokonczyc, tak to brzmi. Mowisz, ze przywracanie TSS to kpina? Masz absolutna racje. Tylko gdy patrzysz z zewnatrz, to jeszcze tak zle nie wyglada. Bo nie wiesz, ze od poczatku roku o tym jak blisko jest do ukonczenia serwisu, slyszalem tyle razy, ze zabrakloby palcow u rak, by je zliczyc. Nie wiesz, ze juz dwa czy trzy razy byla podawana ostateczna data, kiedy serwis bedzie na serwerze, gotowy do uruchomienia. Ostatnio mialo to byc po koniec sierpnia i znow nie wypalilo. Przywracanie TSS to jest kpina, r_ADM, ale nie my sobie kpimy. Wlasnie dlatego, mimo ze czesto pytacie, jak ida prace i kiedy dobiegna konca, nie odpowiadamy niczym konkretnym, bo nie chcemy robic tego co Fixer robi nam, nie chcemy byc nieslowni. Ale niewazne czy strona powstaje tak dlugo przez brak czasu (co sam okrelasz jako bzdure, a z tym sie do konca nie zgodze, choc blisko poltora roku to bardzo duzo czasu), czy przez to, ze to nie bedzie taki zwykly serwis i wymaga wiecej pracy niz by sie wydawalo - TSS wroci. Gdyby mial nie wrocic, gdyby nam nie zalezalo, nikt z nas by tego nie obiecywal.
Odejsciu, powiadasz... 😛
Alez Belana nie odeszla, ona odleciala - samolotem do Brazylii. ;P
Piszesz, ze ktos wreszcie wygarnal komu trzeba - jestes pewien, ze tak bylo? Ze po glowie dostaly osoby odpowiedzialne za brak serwisu? Bo najczesciej obwiniane jest dowodztwo - kapitan i ja.
Niestety ty jako jedyny sie tym jeszcze przejmujesz bo zdaje sie ze kapitan juz nie 🙁 Jak mialbym byc szczery to nalezaloby pomyslec o zmianie kapitan na inna osobe, taka refleksja mi sie nasuwa ostatnimi czasy. Chyba jednak r_ADM mial racje mowiac Basi ze sie po prostu nie nadaje. A moze jednak sie myle mam taka nadzieje.
O zaczęła się walka o władzę. Może jakąś komisję śledczą powołamy? Nic nam do tego co ktoś robi ze swoją stroną.
Wiesz Tecza - drupi (i ja również) jesteśmy w załodze i pomagamy (czy też chociaż próbujemy w miarę naszych umiejętności) przywrócić ten serwis do życia. Nie jesteśmy może webmasterami, ale mamy przynajmniej jakiś swój wkład w istnienie forum i przyszłą zawartość serwisu. Dlatego nie jest to 'czyjaś strona' tylko również nasza. I dlatego 'coś nam do tego' co się ze stroną dzieje. Gdyby nas to nie interesowało to byśmy się w załodze nie znaleźli.A podejście jakie prezentujesz jest dla mnie niezrozumiałe - jeżeli bywam na jakiejś stronie/forum regularnie i się tam udzielam, to znaczy, że jednak mnie interesuje co się tam dzieje = nie mogę powiedzieć, że 'nic mi do tego'.Co do walki o władzę, to raczej nadinterpretacja. 😉 Poza tym takie rzeczy dzieją się w mrocznych gabinetach odwiedzanych przez agentów Tal'shiar a nie na oczach publiki. 😆
No widzisz jak ty niewiele wiesz a sie wypowiadasz to nie kapitan zalozyla strone i nie jest to jej autorski pomysl caly TSS, takze najpierwTecza troszke historii poznaj to po pierwsze. A po drugie zadna walka o wladze male przemyslenia i tyle. Wiec nie czepiaj sie jak nie wiesz nic o temacie.