Forum Fantastyka Star Trek TOS, TNG, DS9 i VOY - plusy i minusy serii ST

TOS, TNG, DS9 i VOY - plusy i minusy serii ST

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 708 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • r_ADM
    Uczestnik

Star Trek podobac ci sie moze albo nie, ale sugerowanie, ze seriale te (TOS, TNG, DS9) sa na poziomie Andromdedy swiadczy tylko i wylacznie o tym, ze go po prostu nie zrozumiales.

General
    Uczestnik

Oglądałem kiedyś pare odcinków chyba w tvp ale nie przekonał mnie ten serial. Statki kosmiczne wyglądają beznadziejnie(federacja), ubierają się w jakieś gejowskie ubranka, strzelają pilotami od telewizora, zero walki, myśliwców nie ma (najbardziej efektowna rzecz w space operach), przenoszą się w czasie (idiotyzm) ,jakaś śmieszna teleportacja po naciśnięciu guzika. Zachowanie postaci oderwane od życia. Takie gadające manekiny. Technika tak zaawansowana, że jest praktycznie na poziomie magii. Cały serial ratuję ta rasa wojowników z ochydnymi mordami nie pamiętam jak oni się zwali ale byli najciekawszym elementem tego badziewia. I niech mi ktoś powie że to nie jest serial dla dzieci.

Zarathos
    Uczestnik

Pewnie, że ST to serial dla dzieci, czasami zahaczający o młodzież. Tylko co z tego? Dorosłemu też może się podobać. Zgromadzeni tutaj są najlepszym tego przykładem, łącznie ze mną, bo ST mi się podoba, mimo, że uważam ten serial za płytki jak kałuża na drodze w środku gorącego lata.O gustach się nie dyskutuje, można je co najwyżej wyrazić.

General
    Uczestnik

Masz w sumie racje sorry

r_ADM
    Uczestnik

Hehe, twoja Generale wypowiedz tylko potwierdzila to co wczesniej przypuszczalem. Ty o ST nie masz bladego pojecia, na około 700 odcinków ty widziales ile - 20 ? Nie wspomne o tym, ze twoje argumenty przeciw podwazaja glownie warstwe wizualna serialu. Zarathos: twierdzac, ze uniwersum ST jest kierowane do dzieci, najdelikatniej rzecz ujmujac nie masz racji.

Barusz
    Uczestnik

Najoglóniej rzecz ujmując pisanie/zastanawianie się do kogo jest skierowany cały Star Trek (więc TOS, DS9 i ENT jednocześnie) jest delikatnie mówiąc bezproduktywne 😉

Pah Wraith
    Uczestnik

cały Star Trek (więc TOS, DS9 i ENT jednocześnie)

Zapomniałeś jeszcze wymienić TNG i VOY 😉

Pitmistrz
    Uczestnik

Pragnę dodać że istnieje coś takiego jak TAS. :)Chyba wszyscy zapomnieli o tych bajkach.

r_ADM
    Uczestnik

Tas jest, poza 1 odcinkiem, niekanoniczny ;P

Pitmistrz
    Uczestnik

To juz dla mnie zonk zawsze byłem przekonany że to kanon.Jak widać człowiek uczy sie przez całe życie. 🙂

Barusz
    Uczestnik

cały Star Trek (więc TOS, DS9 i ENT jednocześnie)

Zapomniałeś jeszcze wymienić TNG i VOY 😉

Moim skromnym zdaniem TNG-VOY-ENT to pod tym wzgledem tożsame seriale. To znaczy, że jeżeli ktoś uważa się za fana jednego z nich, to co najmniej akceptuje dwa pozostałe. No, dotyczy to w każdym razie 95% widowni.

To juz dla mnie zonk zawsze byłem przekonany że to kanon.

Jak widać człowiek uczy sie przez całe życie. 🙂

Ten serial wielu uważa za wyjątkowy spośród niekanonicznych, bo jego producentem był Roddenberry. No i grała w nim lwia część załogi z TOS.

Pah Wraith
    Uczestnik

Moim skromnym zdaniem TNG-VOY-ENT to pod tym wzgledem tożsame seriale. To znaczy, że jeżeli ktoś uważa się za fana jednego z nich, to co najmniej akceptuje dwa pozostałe. No, dotyczy to w każdym razie 95% widowni.

TNG-VOY-ENT że niby skierowane do tej samej widowni? Nooo chyba nie bardzo O.o

Domko
    Uczestnik

TNG, VOY i ENT to przecież inne seriale i widownie są różne. Nie można ich wrzucać do jednego worka. Gdyby tak było, nie byłoby wojen między fanami ENT a TNG, a występują one nader często. Z kolei VOY za bardzo skupia się na samej załodze i efektach w porównaniu z TNG.Różnic możnaby wymieniać wiele.

Hemrod
    Uczestnik

Hmm cóż mnie Entek jakoś nie poruszył, nie to żeby mi się jakoś bardzo nie podobał, są dużo gorsze seriale, ale dla mnie od Entka dużo lepsze było 7 Days .A TNG i Voyager podobały mi się chyba tak samo 🙂

r_ADM
    Uczestnik

Glowne podobienstwo Entka do TNG to fakt, ze ent zrzynal pomysly na odcinki z tng 😛

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 708 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram