Forum Fantastyka Star Trek TOS, TNG, DS9 i VOY - plusy i minusy serii ST

TOS, TNG, DS9 i VOY - plusy i minusy serii ST

Wyświetlanie 15 wpisów - od 556 do 570 (z 708 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Melnikor
    Uczestnik

Przepraszam jak kogoś uraziłem.

Barusz
    Uczestnik

Akurat dla mnie też coś jest nie tak w zakładaniu, że "tylko tam gadają" to wyznacznik, że jakiś serial jest kiepski.

Piotr
    Klucznik

Oczywiście, że coś jest nie tak. Serial bez budowania relacji między postaciami nie będzie miał na czym się oprzeć na dłuższą metę. Ileż można "się szczelać"?

Eviva
    Uczestnik

No proszę, coraz więcej mądrych ludzi - znaczy fanów DS9. 😉

Trudno, ja pozostanę w grupie tych głupich - miłośników TOS i VOYa. Też muszę mieć coś z życia, mociumpanie.

Bartas
    Uczestnik

a ja lubie i TOS i DS9.. to w jakiej jestem grupie?

Manul
    Uczestnik

Może utworzyć specjalną subkulturę trekkie, którzy lubią TOS + coś. A w ogóle to czemu TOS ma świadczyć o tym, że jego fani są głupi? No, Kirk by wszystkim skopał tyłek za takie myślenie.

Eviva
    Uczestnik

Może utworzyć specjalną subkulturę trekkie, którzy lubią TOS + coś.

A w ogóle to czemu TOS ma świadczyć o tym, że jego fani są głupi? No, Kirk by wszystkim skopał tyłek za takie myślenie.

Tylko facetom. Babki zaciągnąłby do łóżka i tam przekonał do wyższych racji 😆

Manul
    Uczestnik

I tu pojawia się bardzo ważne pytanie... A czy to byłby ten młody, czy ten już nieco nie-młody Kirk?(Słowo stary do niego nie pasuje. Chyba, że w zwrocie: Cześć, stary!)

Piotr
    Klucznik

Nigdzie nie mówiłem, że ktoś jest głupi, sobie wypraszam! ;P

Barusz
    Uczestnik

Jakie tam głupi, "pozbawiony dobrego gustu, gdy idzie o seriale" ;P

Romek 63
    Uczestnik

Ale tu można by zapytać - kto ma prawo określać jaki gust jest dobry, a jaki zły ? 😀

The D
    Uczestnik

Np np. ja :PA z tym ubóstwianiem gadanych seriali to nie przesadzajcie, bo jeszcze nam tu wyjdzie, ze Moda na Sukces jest najwybitniejszym serialem wszech czasów. Liczy się jakość a nie ilość.

TanSid
    Uczestnik

Ogladam, ST wielokrotnie. Aktualnie Voy po raz 6, choc pierwszy raz nie ktore odc. na przyspieszeniu.Ogladalem inne serie rowniez po kilka razy TOS 2x, TNG 4x, DS9 5x ENT 2x., chociaz co do VOY i DS9 nie mam pewnosci czy sie nie pomylilem ^^Jak widac to juz podchodzi pod szalenstwo, choc moze ogladam to troche na wyrost powiedziane, od dawna wiekszosc odc. tylko slucham, spogadam na ekran tylko w wybranych scenach. Reszte obrazu mam w wyobrazni, po tylu razach ogladania, zna sie wiekszosc scen na pamiec.Nie watpliwie zawsze moim ulubionym ST byl Voyager, dzis jest na rowni, a moze nawet i o ulamek grubosci wlosa za DS9. Z DS9 jest jak z winem czym starsze, czym wiecej go ogladam tym staje sie lepsze. Na poczatku podobnie jak inni nie przepadalem na poczatkowymi sez. Dzis uwazam te sezony za najlepsze. Poczatki poznawania sie zalogi, nawiazywania przyjazni, poznawania stacji. To naprawde jest swietnie pokazane.Odwrotnie ma sie sprawa z Voyager, tu serial nabiera smaku po 2 sez. a wlasciwie po 3 sez. kiedy koncza sie problemy z Kazonami. Dla mnie swiat ST jest o tyle ciekawy, co oferuja zalogi danego serialu, to wlasnie dzieki temu, ze polubie jakas zaloge, interakcie panujace miedzy nimi, stawia dany serial na top liscie.Dodam, ze moja swieta Trojca to DS9, VOY i cos poza ST, Babilon5.

Match
    Uczestnik

Wreszcie kończę Voyagera. Muszę stwierdzić, że zmieniłem dzięki niemu swoje zdanie na temat Enterprise - otóż nie jest on najgorszą serią, Voyager bije go w tym rankingu pod każdym względem.

master_bruce
    Uczestnik

no weź, kurde, ja przymierzam się do obejrzenia VOYa...Spodziewałem się, że nie będzie nic lepszego niż TNG czy DS9, ale czy może być tak strasznie??

Wyświetlanie 15 wpisów - od 556 do 570 (z 708 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram