Forum Fantastyka Star Trek TOS, TNG, DS9 i VOY - plusy i minusy serii ST

TOS, TNG, DS9 i VOY - plusy i minusy serii ST

Wyświetlanie 15 wpisów - od 496 do 510 (z 708 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Manul
    Uczestnik

Q swietnie skonstruowany? Przeciez ta postac jest tak jednowymiarowa, ze bardziej sie nie da.

Nie mów tak o Q, bo jak Q zechce to mrugnięciem oka Cię zniszczy.

Jak za taki talent można go nie lubić?

Eviva
    Uczestnik

Q swietnie skonstruowany? Przeciez ta postac jest tak jednowymiarowa, ze bardziej sie nie da.

Nie mów tak o Q, bo jak Q zechce to mrugnięciem oka Cię zniszczy.

Jak za taki talent można go nie lubić?

Można. To postać zupełnie idiotyczna. Niby wszystko może, a każdy kapitan leje go, jak chce, zwykła ziemska babka puszcza go kantem i jak już co robi, to same głupstwa.

Michrz
    Uczestnik

Rzeczywiście, bez jakiegoś wszechmocnego gatunku nie byłoby wielu ważnych wątków. Od mrocznego wątku Borg, przez próbę ludzkości (1x01 i 7x26) i kilku humorystycznych wątków jak Qpid czy odcinków z Q z Voyagera. Uważam, że jest w Treku potrzeby ktoś prawie wszechmocny, siejący zamieszanie. 🙂

Manul
    Uczestnik

Ech...Właśnie oglądam Powrót do domu i stwierdzam, że najpiękniejszy akcent w ST ma Checkov, Troi może się schować i żadne rankingi w jakiś tam ankietach jej nie pomogą.Checkov jest super.

Bartas
    Uczestnik

No fakt, że Chekov ma najbardziej wyrazisty akcent w ST:) zwłaszcza w TOSie. Pamiętam mój szok gdy go pierwszy raz usłyszałem 🙂 i te opowieści o rosyjskich badaczach. Chociaż Scotty też ten akcent miał niczego sobie.

Eviva
    Uczestnik

Ech...

Właśnie oglądam Powrót do domu i stwierdzam, że najpiękniejszy akcent w ST ma Checkov, Troi może się schować i żadne rankingi w jakiś tam ankietach jej nie pomogą.

Checkov jest super.

Co do tego nie ma dwóch zdań. Chekov jest uroczy i nie wyobrażam sobie ST bez niego.

Romek 63
    Uczestnik

Można. To postać zupełnie idiotyczna. Niby wszystko może, a każdy kapitan leje go, jak chce, zwykła ziemska babka puszcza go kantem i jak już co robi, to same głupstwa.

Bo tu trzeba rozróżnić podstawową kwestę 🙄

Q jest oczywiście super inteligentny, ma niesamowita wiedzę i wielkie poczucie humoru, ale wcale nie znaczy to, że jest jeszcze mądry i rozsądny 😀

I dlatego właśnie jest taki zabawny w odcinkach Treka ;D

A akcent Chekov'a także wprowadza mnie w lepszy humor 😀

Jamjumetley
    Uczestnik

No fakt, że Chekov ma najbardziej wyrazistyakcent w ST:) zwłaszcza w TOSie. Pamiętam mój szok gdy go pierwszy raz usłyszałem 🙂 i te opowieści o rosyjskich badaczach. Chociaż Scotty też ten akcent miał niczego sobie.

Wyrazisty - jasne, ale przekombinowany. Co do akcentu szkockiego - często jest z tym problem. Akurat Doohan (Kanadyjczyk) słabo sobie radzi. Paul McGillon (urodzony w Szkocji, ale mieszkał tam przez 2 lata i później jeszcze przez 3) , czyli Beckett w Stargate Atlantis też średnio. Najlepiej, udawanie wypada (Anglikowi) - Simonowi Peggowi. Mówi praktycznie jak Szkot. Jeżeli chcecie posłuchać w 100% naturalnego akcentu w TV, to tylko Rush w Stargate: Universe.

Bloo_
    Uczestnik

Najlepszy akcent miał ten handlarz żonami w TOS-ie.

Barusz
    Uczestnik

Ale nawet ten akcent go nie uratował 😉

Bartas
    Uczestnik

Tak średnio go lubię. Miał być zabawny a był taki trochę na siłę. Trochę lepiej już się zaprezentował w odcinku z robotami 🙂

Bartas
    Uczestnik

Odświeżam temat 🙂 Zacząłem oglądać DS9 i niech mnie diabli 🙂 Jestem dopiero na 1 sezonie a już mnie wciągnęło na maksa 🙂 Duet Odo i Quark - świetny, Sisko też niezły i w ogóle jest fajnie 🙂 Przepraszam wszystkich TNG-fanów ale DS9 zdecydowanie awansuje na 2 pozycję (po TOSie), że tak powiem niszcząc rywala (TNG) w pierwszej turze 😉

r_ADM
    Uczestnik

Zdajesz sobie sprawe, ze najdalej po czwartym sezonie przepraszal bedziesz fanow TOSa? 🙂

Bartas
    Uczestnik

Nie..... wkręcasz mnie 🙂 TOS był zawsze mój ulubiony a TNG mi jakoś nie podchodziło. No ale zobaczymy, zobaczymy 🙂

Toreth
    Uczestnik

Zdajesz sobie sprawe, ze najdalej po czwartym sezonie przepraszal bedziesz fanow TOSa? 🙂

A czemu?

Ja tam uważam, że od 4 sezonu DS9 nabiera nowego oblicza, wcale nie gorszego, wg wielu nawet robi się lepiej. Ja tam cały serial lubię, czasem mam ochotę pooglądać wczesne sezony, czasem późne.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 496 do 510 (z 708 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram