Forum Fantastyka Star Trek TOS, TNG, DS9 i VOY - plusy i minusy serii ST

TOS, TNG, DS9 i VOY - plusy i minusy serii ST

Wyświetlanie 15 wpisów - od 481 do 495 (z 708 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Bartas
    Uczestnik

Chyba nie było tak źle... z pierwszego sezonu ją wspominam najlepiej 🙂

Barusz
    Uczestnik

Potem w wywiadach twierdziła, że normalnie by tego nie zrobiła, ale jak się ma dwadzieściakilka lat, nie ma dzieci, kredytów, hipoteki na karku to człowiek wierzy, że świat należy do niego ;] r-ADM ma rację, odeszła, bo sądziła, że jej wielkie zdolności się marnują i nie ma sensu wiązać się z jakimś tam serialem, który za trzy-cztery lata będzie robił za zapchajdziurę w kablówkach ;]

Manul
    Uczestnik

Tak, kiedyś coś mówiła w jakimś wywiadzie, że myślała, że z tego całego Star Treka nic nie będzie i jak jej się kiedyś wydawało postępuje słusznie.A teraz się Crosby rehabilituje i kręci Trekkies'y 😀

Bartas
    Uczestnik

Ech, głupio zrobiła i tyle. Chociaż dzięki jej śmierci Worf awansował i zyskał w moich oczach 🙂

Michrz
    Uczestnik

Szczerze mówiąc, odejście Denise Crosby, czyli Natashy Yar wyszło serialowi na dobre. Była ona raczej postacią nijaką, stojącą raczej z boku. Poza tym dzięki jej odejściu, jak wspomniał mój przedmówca, Worf awansował - i tego właśnie potrzeba było TNG - nie samych spokonych Ludzi albo innych Betazoidów, czy Wolkan. Klingon w głównej obsadzie - strzał w dziesiątkę!

Bloo_
    Uczestnik

Olałem na jakiś czas TOS-a i oglądam sobie TNG - Q to świetna postać, zdecydowanie się wybija. Będzie częściej?

Bartas
    Uczestnik

Będzie 🙂 odcinki z nim są zawsze dobre 🙂 zwłaszcza Q who i Deja Q 🙂

Cross
    Klucznik

Szczerze mówiąc, odejście Denise Crosby, czyli Natashy Yar wyszło serialowi na dobre. Była ona raczej postacią nijaką, stojącą raczej z boku.

Do tego słabą aktorką. Nigdy nie rozumiałem co w niej niektórzy widzą.

Manul
    Uczestnik

Będzie 🙂 odcinki z nim są zawsze dobre 🙂 zwłaszcza Q who i Deja Q 🙂

Qpid też był dobrym odcinkiem?

Mnie leciał trochę tandetą.

Bartas
    Uczestnik

Manul tego jeszcze nie widziałem 🙂 a póki co odcinki z nim mi się bardzo podobają 🙂

Manul
    Uczestnik

Bo to świetnie skonstruowana postać. Ale ten jeden odcinek...zgroza.

r_ADM
    Uczestnik

Q swietnie skonstruowany? Przeciez ta postac jest tak jednowymiarowa, ze bardziej sie nie da.

Elvenking
    Uczestnik

Nadaje głębszy sens całemu serialowi, bez niego to TNG by był płaski i jednowymiarowy.A odcinek Tapestry i odcinek finalny to w ogóle mistrzostwo jeśli chodzi o Q.Qpid to był ten z Robin Hoodem, nie? Faktycznie specyficzny i chyba najsłabszy z Q. Ale w TNG w ogóle sporo odcinków jest po prostu słabych niestety (i tak moja ulubiona seria).

Romek 63
    Uczestnik

Q swietnie skonstruowany? Przeciez ta postac jest tak jednowymiarowa, ze bardziej sie nie da.

Nie zgadzam się z tym. Raczej bym powiedział że to postać bardzo barwna i wprowadzająca niezły humor do serialu. Poza tym ma cechy złe i dobre, więc dla mnie nie jest wcale tak specjalnie jednowymiarowa. Poza tym w jednym z odcinków Voyagera pani kapitan chwali go za to, że zawsze dotrzymywał słowa, mimo jego wad które dostrzega 😀 A trochę jednowymiarowa ta postać musi być, bo to przecież w końcu przedstawiciel cywilizacji o której funkcjonowaniu prawie nic nie wiemy ;D

Szczerze mówiąc, odejście Denise Crosby, czyli Natashy Yar wyszło serialowi na dobre. Była ona raczej postacią nijaką, stojącą raczej z boku. Poza tym dzięki jej odejściu, jak wspomniał mój przedmówca, Worf awansował - i tego właśnie potrzeba było TNG - nie samych spokonych Ludzi albo innych Betazoidów, czy Wolkan. Klingon w głównej obsadzie - strzał w dziesiątkę!

A tu zgadzam się całkowicie 🙄

qjaw
    Uczestnik

A ja sie zgadzam, że odcinki z Q to jedne z lepszych odcinków. Pozatym pamiętajmy, że niejako dzięki jemu kaprysowi poznaliśmy BORG. Właśnie z Borgiem w roli głównej powstał najlepszy odcinek w TNG The best of both worlds.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 481 do 495 (z 708 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram