Forum Fantastyka Star Trek TOS, TNG, DS9 i VOY - plusy i minusy serii ST

TOS, TNG, DS9 i VOY - plusy i minusy serii ST

Wyświetlanie 15 wpisów - od 166 do 180 (z 708 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Lo'Rel
    Uczestnik

kusząca myśl... żeby tylko człowiek miał tyle wolnego czasu co kiedyś...

Avenger
    Uczestnik

Witam. Jako że trudno jest zawsze zacząc i jestem zbyt leniwy zeby sie rozpisywac to chcialbym przekazac za moja wiedza na temat ST pochodzi jedynie od entka, tng, filmu pierwszy kontakt (szczątkowo) i gier legacy oraz elite force. Z tego powodu chciałem się nieco dokształcic próbując sie doczytac czegoś na niektórych forach. pierwszy jaki z nich był to "startrek.pl" (jedyna nazwa jaka mi przyszła do głowy), więc czytam recenzje zaczynając od ds9 przez voy itd. szczerze mówiąc/pisząc ODPUŚCIŁEM sobie jakiekolwiek oglądanie a co zarazem idzie ściąganie sobie z neta, no bo poco mam ściągac z neta coś co mnie rozczruje zważywszy ze mam bardzo mały transfer 480kbs z czego rzeczywisty to max. 10kbs. niektórzy się zastanawiają dlaczego polscy dystrybutorzy olewają startrek-a? pewnie dlatego że mają podobny system rozumowania jaki ja miałem. po co wykładac kase na cos co i tak okaże się tandetą, lepiej zainwestowac w telenowelę marki wenezuela która zachwyca swoich wielbicieli. ale to jest jedynie mój domysł, nie zebym miał coś do telenowel i je krytykował ale po prostu OSOBIŚCIE nie przepadam za nimi zbytnio.

oj chyba nie wniosłem nic nowego do dyskusji i chyba pomyliłem tematy, po stokroc prrzepraszam za to jak i za orty ale jestem tu nowy i nie potrafie się jeszcze tutaj odszukac, (przydała by się mapa 😉 ).

Zadanie wykonane, orty poprawione

Lo'Rel
    Uczestnik

Heh, ja też nie mogłem się połapać przez pierwsze dwa dni:) a trzeba było zacząć od pogaduszek (temat na forum). Czyli właściwie o co chodzi?

Avenger
    Uczestnik

Czyli właściwie o co chodzi?

ja też nie wiem o co ci chodzi xD .

miałem na mysli to co jest w temacie "TOS, TNG, DS9 i VOY - plusy i minusy serii ST" ,a raczej minusy. "-" może byc chociaż to ze seriale ST (w Polsce jakie znalazłem do tej pory) mają bardzo złą, a wręcz fatalną recenzję. To może byc ogromnym minusem odstraszającym potencjalnych inwestorów, a przecież w internecie jest tyle śmieci (od pół roku nie mogę znaleśc pirata 3ds max, a na oryginał mnie niestac). jakby niemozna było nieco zakoloryzowac tego i owego w recenzji (nie zebym chciał zeby jakieś forum stało się przez to kolejnym śmieciem), ale inwestorzy/dystrybutorzy nie są sentymentalni, chcą zysków a nie strat (choc mogę sie mylic, jestem tylko człowiekiem).

ps. Lo'Rel dzięki za podpowiedź. jestem po stokroc wdzięczny.

zdarom
    Uczestnik

Ten brak polskiej dystrybucji to jest chyba spowodowany tym że Polacy, ci starsi nie lubią sci-fi tu jest pies pogrzebany. Star trek to wymysł zachodni (oczywiście USA 🙂 ) i im dalej na wschód tym trudniej się przyjmuje. To dlatego Polscy dystrybutorzy w to nie inwestują.

Piotr
    Klucznik

Z tego powodu chciałem się nieco dokształcic prubujac sie doczytac czegoś na niektórych forach. pierwszy jaki z nich był to "startrek.pl" (jedyna nazwa jaka mi przyszła do głowy), więc czytam recenzje zaczynając od ds9 przez voy itd. szczerze mówiąc/pisząc ODPUŚCIŁEM sobie jakiekolwiek oglądanie a co zarazem idzie ściąganie sobie z neta, no bo poco mam ściągac z neta coś co mnie rozczruje

Pozwol ze sie upewnie czy dobrze zrozumialem - odpusciles sobie ds9 i voya, bo znalazles o nich negatywne opinie? A mozesz strescic, co sprawilo, ze uznales, ze seriale te cie rozczaruja? Ja (i pewnie nie tylko ja) chetnie wyprowadze Cie z bledu. 😉

r_ADM
    Uczestnik

Ten watek (a i pewnie sporo innych) powinien miec jakis tagline w stylu: jak nie ogladales calego treka to tu nie wchodz bo nie bedziesz mial pojecia o co chodzi i tylko sie zrazisz :)A treka w polskiej telewizji i obiegu jest bardzo duzo.

Lo'Rel
    Uczestnik

No cóż, jak się opiera swoja wiedzę o ST na Entku, tym bardziej na recenzjach, które w ogólnym ujęciu są fatalne, to można się zrazić do ST, być może tak jest. Ale nie da się mówić o Treku bez dwóch dla kanonu serialach czyli DS9 i Voyager. Avenger, obejrzyj po kilkanaście odcinków, wtedy zobaczysz co to Trek. Wtedy albo cię wciągnie, albo nie i będziesz wiedział o co kaman:)

Avenger
    Uczestnik

Ależ ja to wiem, tylko problemem jest skąd mam je wziąc? najlepiej by było jak by mi ktoś to wysłał pocztą bo ściąganie z neta to mogę sobie śmiało odpuścic z powodów technicznych. Fakt są na allegro w astronomicznej cenie i bez polskich napisów. no chyba że się mylę w tej kwestii.Cytat Piotra: "Pozwol ze sie upewnie czy dobrze zrozumialem - odpusciles sobie ds9 i voya, bo znalazles o nich negatywne opinie?"Może nie tyle co odpuściłem co byłem nieco rozczarowany, spodziewałem się nieco bardziej "kuszącego", a tu zonk.co ja winny temu że na dzień dzisiejszy są wyświetlane ent i tng? no i tos, ale pulsa niemam.Cytat r ADM: "A treka w polskiej telewizji i obiegu jest bardzo duzo."Podaj mi stacje zw. axn ,axn sci-fi, sci-fi, puls.Jakbym o czymś zapomniał tudzież nie wyraził się jasno to postaram się czym prędzej naprawic mój błąd.do posta poniżej: mój własny cytat z poprzedniego postu:"transfer 480kbs, z czego rzeczywisty to max 10kbs."youtube i inne nie wchodzą w grę.

Barusz
    Uczestnik

Nie musisz ściągać, teraz jest tyle portali video (quasi-youtube ;)), że można większość swobodnie obejrzeć.

Lo'Rel
    Uczestnik

Nie wiem czego się naczytałeś o DS9 ale to świetny serial, szczególnie od wątku Dominium, których jakby nie patrzeć nie widziałem, to znaczy nie widziałem jakieś dwa i pół sezonu.

Avenger
    Uczestnik

Lo'Rel-u ja ci wierzę, użyję nawet zwrotu "Ufam tobie" (chyba trochę przegiąłem). Może żeby już więcej nie pisac bez sensownych postów i aby temat ów ten trzymał się swojego tytułu ominę szerokim łukiem kwestie mojej niewiedzy, postaram się byc nadwszechmiar neutralny i obiektywny, i nie odzywac się w sprawach o których nie mam pojęcia. ;)(chyba sobie zapiszę ten tekst)

Lo'Rel
    Uczestnik

Ależ chyba głównym celem tego tematu są subiektywne odczucia co do seriali, a może się mylę, sam już nie wiem :/

r_ADM
    Uczestnik

Fakt są na allegro w astronomicznej cenie

Na allegro to nie wiem, ale na amazonie sezon ds9 kosztuje jakies 18 funtow. To jest z przesylka 100 zloty. Za to masz cos kolo 30 godzin rozrywki. Wieczor na miescie, ktory trwa 5 godzin kosztuje tyle samo albo niewiele mniej. Jezeli to sa dla ciebie astronomiczne pieniadze to bedziesz mial ciezko w zyciu. A napisy, coz...

Cytat r ADM: "A treka w polskiej telewizji i obiegu jest bardzo duzo."

Podaj mi stacje zw. axn ,axn sci-fi, sci-fi, puls.

?? Bo nie rozumiem.

Avenger
    Uczestnik

Niech zgadnę, ty jesteś typowym polskim trekerem, po 40-stce i z brzuszkiem. ja nie jestem, mam raptem 18 i o wiele ważniejsze wydatki, chocby leki, książki itd.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 166 do 180 (z 708 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram