Terra Nova

Wyświetlanie 10 wpisów - od 76 do 85 (z 85 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Jamjumetley
    Uczestnik

Raczej nie, bardziej przemawia do mnie teoria, że to Trójkąt Bermudzki (wtedy był na lądzie) i że ginące statki z naszych czasów trafiały tam przez jakąś szczelinę w czasoprzestrzeni.

Pierwsza myśl która przyszła mi do głowy.

Generalnie, zakończenie finału podobało mi się. Przynajmniej zamiast cliffhangera (których mam serdecznie dość) dali zagadkę na drugi sezon. Co do infantylności serialu - przecież wiecie, że Spielberg macza przy w nim palce. Czego innego można było się spodziewać? Najbardziej rozwaliło mnie jak Lucas powalił na ziemię cały oddział żołnierzy i do wieczora siedział przy tym portalu.

Szkoda mi Wash. Lubiłem ją 🙁

Piotr
    Klucznik

Terra Nova to serial dziwny. Z jednej strony mam jakieś deja vu z dzieciństwa, z seriali familijnych typu Niebezpieczna zatoka, z drugiej leje się krew (może nie obficie) i giną ludzie. Są dinozaury, ładne widoki, podróże w czasie, strzelaniny i (infantylne w większości) romanse. Do tego dziury i uproszczenia w scenariuszu. Wychodzi wszystko i dla każdego, ale też po części dla nikogo - przynajmniej nie dla dojrzalszych fanów scifi, jeśli liczą na coś poważnego. Ja o dziwo nie oglądam tego z niechęcią. Widać brakowało mi takiej zbyt lekkiej rozrywki. ;)Pomimo swoich wad serial ten ma jednak duży plus - przyciąga nawet te osoby, które na widok futurystycznej broni i portalów czasowych uciekały od ekranu. Więc kto wie, czy nie zmieni podejścia części widowni do fantastyki.

Cross
    Klucznik

Pomimo swoich wad serial ten ma jednak duży plus - przyciąga nawet te osoby, które na widok futurystycznej broni i portalów czasowych uciekały od ekranu. Więc kto wie, czy nie zmieni podejścia części widowni do fantastyki.

Niebezpieczeństwo tkwi w tym, że może ją również przekonać iż SF to głupawe, płytkie, mało logiczne i oparte na laserach/wybuchach/potworach kino. Zresztą, tak chyba uważa się od dobrych kilkudziesięciu lat.

Cross
    Klucznik

Drugi sezon anulowano.

Flashbones
    Uczestnik

Szczerze to chyba pierwszy SF przy którym nie żałuje ze został anulowany był średni i tyle.

Jamjumetley
    Uczestnik

Sprzed 15-20 minut: Zapowiadając emisję w TVP, Chylewska twierdziła, że twórcy Terra Novy próbowali doścignąć samego Star Treka.

Dalek
    Uczestnik

Z serii jedyny serial sf jaki znam.

Pitmistrz
    Uczestnik

Próbować zawsze mogli. 😀

Diabeu
    Uczestnik

Bardzo się cieszę, że anulowali no i witajcie spowrotem :]

Eviva
    Uczestnik

Sprzed 15-20 minut: Zapowiadając emisję w TVP, Chylewska twierdziła, że twórcy Terra Novy próbowali doścignąć samego Star Treka.

Za wysokie progi, mociumpanie. Próbowałam oglądać, ale stężenie głupoty mnie poraziło.

Wyświetlanie 10 wpisów - od 76 do 85 (z 85 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram