Forum Fantastyka Stargate Stargate Universe

Stargate Universe

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 593 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Krusty
    Uczestnik

wyjątek stanowi Farscape, ze względu na kretyńską charakteryzację jednego z bohaterów i muppeta na pokładzie.

Hej na tym forum istnieje silna grupa miłośników tego serialu więc ja bym uważał. 😉 Ach nie rozumiem jak nie można lubić Johna, Winony i spółki. 😉

Eviva
    Uczestnik

Hej na tym forum istnieje silna grupa miłośników tego serialu więc ja bym uważał. 😉 Ach nie rozumiem jak nie można lubić Johna, Winony i spółki. 😉

Korzę się i przepraszam, ale nie mogę patrzeć na faceta o plastelinowej twarzy i pluszowego ślimaka pieerdzącego helem. Reszta ujdzie, ale ta dwójka zepsuła mi wszystko dokumentnie.

Piotr
    Klucznik

Dobra, dobra, kwestię oceniania serialu po charakteryzacji dwóch postaci już omawialiśmy w innym offtopicu. ;>

Eviva
    Uczestnik

Dobra, dobra, kwestię oceniania serialu po charakteryzacji dwóch postaci już omawialiśmy w innym offtopicu. ;>

A wiesz Ty, że łyżka dziegciu może zepsuć beczkę miodu? Co dopiero dwie,

Infango
    Uczestnik

ja osobiście lubię zarówna Dominar Rygel i Ka D'Argo od strony wyglądu są ok zresztą jak reszta postaci w Farscape, i gdyby inne seriale scifi ( trek, sg1 ...) mieli podobne zaplecze co The Jim Henson Company to 90% ras nie wyglądała by jak ludzie po kiepskiej charakteryzacji ...

Jamjumetley
    Uczestnik

Kiepska to charakteryzacja w Treku nie jest - uboga to chyba właściwe słowo :huh:

Eviva
    Uczestnik

Kiepska to charakteryzacja w Treku nie jest - uboga to chyba właściwe słowo :huh:

Niskobudżetowa. Ale nawet przy tak niskim budżecie Roddenberry nie nawalił nikomu plasteliny na twarz udając, że to szczyt możliwości. Ani nie wprowadził pluszowego ślimaka jako obcego. A czemu? A temu, że był inteligentny i miał wyczucie dobrego smaku, przynajmniej szczątkowe.

A co do zarzutów o zbytnią humanizację obcych - to wolę obcych humanoidalnych, niż infantylno-zabawkowych.

Jamjumetley
    Uczestnik

A co do zarzutów o zbytnią humanizację obcych - to wolę obcych humanoidalnych, niż infantylno-zabawkowych.

Szczególnie Warsies wytykają Trekowi kiepskich obcych, ale jak widzi się sceny z kantyny czy pałacu Jabby, to pachną maksymalnym kiczem. W Star Trek też się zdarzają takie istoty, ale jednak nie na tą skalę. Również wolę, gdy większość prezentuje humanoidalną formę. W jednym z odcinków TNG taki stan rzeczy jest wyjaśniony.

Eviva
    Uczestnik

Jamjumetley

A jest, i to w sposób, który ma ręce i nogi.

Jeśli chodzi o mnie, to dla mnie szczytem możliwości w kwestii niehumanoidalnych obcych jest Obcy z "Alien" część I. Ale też musimy zrozumieć jedno - gdy przedstawimy Obcych niepodobnych do nas, to musimy jednocześnie przedstawić zamiast kontaktu - brak kontaktu. My ich nie zrozumiemy, a oni nas, gdyż powyżej pewnej granicy odmienności nie są w stanie zrozumieć siebie nawzajem, brakuje bowiem punktów odniesienia.

Lo'Rel
    Uczestnik

Jak powiedział Abrams w materiałach do ST XI, jak przedstawić coś czego nigdy nie widzieliśmy, skoro tego nie widzieliśmy. Eviva ma rację, pewne rzeczy w sci-fi trzeba brać w nawias, by mieć punkt odniesienia.

Bartas
    Uczestnik

Po obejrzeniu najnowszych odcinków jestem delikatnie mówiąc zaniepokojony. Odcinek gdzie obcy się pojawili był niezły, podobał mi się, zwłaszcza początek. Ostatni już niestety mniej. Próba buntu no ok ale jakoś to wszystko wolno się toczy. Może będzie lepiej w następnym odcinku. Jeden wielki plus za to, że nie ma póki co powrotów na Ziemie 🙂

Cross
    Klucznik

A mi właśnie pasuje rytm i tempo tego serialu.

Bartas
    Uczestnik

Jeden lubi ogórki drugi ogrodnika córki 😉

Jamjumetley
    Uczestnik

Nie mogę pojąć, jak stojąc na krawędzi śmierci, ludzie potrafią się jeszcze między sobą kłócić... A ta cała Wray mnie coraz bardziej wnerwia. Young z kolei mocno zyskuje.

Bartas
    Uczestnik

Tym bardziej, że pojawili się źli obcy, więc wypadałoby aby władza była w rękach wojskowych choćby ze względu bezpieczeństwa.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 593 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram