Forum Fantastyka Stargate Stargate Universe

Stargate Universe

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 593 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Bartas
    Uczestnik

Jestem wielkim fanem SG-1 i SGA. SGU natomiast, dla mnie to porażka. Ten serial ma wielki potencjał, mógłby przebić pozostałe serie bez wysiłku ale wg mnie scenarzyści mocno przekombinowali. Sam pomysł jest jak najbardziej na plus, statek pradawnych, coś się ciągle psuje. Postacie też w porządku, przynajmniej Rush i Eli za to rozstrzelałbym Scotta :). Formuła też ok, ciągłość jak najbardziej. Brakuje tylko jednego, tego magicznego elementu który trzymał mnie przy SG-1 i SGA. Tzn szeroko pojętej zaje***ości. Ogląda się to, ale po co? Wrota używane raz na rok. Akcja głównie dzieje się na ziemi, gdzie poznajemy bohaterów tylko czemu to tyle trwa? Przez jeden moment myślałem, że twórcy załapali o co chodzi, pokazali nam krzesło pradawnych i już kiedy myślałem, że akcja ruszy do przodu to znowu wrócili na ziemie 🙁 Jeśli scenarzyści nie ruszą akcji i dalej będziemy mieli opere na temat z kim tym razem śpi Scott a z kim córka senatora to ciężko to widzę. Oglądalność maleje, mam nadzieję, że się opamiętają.

Infango
    Uczestnik

I SGU chyba zaliczy powrót do koncepcji SG1, będzie centralny wróg z Lucian Alliance. Zowie się on Simeon i będzie mieszał przez pierwszą połowę drugiego sezonu, coś tak czuje że próbują na szybkiego zmienić formułę .... Może być ciekawie ale stary wróg w galaktyce tak odległej ? I podobno Lucian Alliance jest odpowiedzialne za atak na bazę z początku serialu .... nie jest to trochę za bardzo naciągnięte ?

Jamjumetley
    Uczestnik

Co do ataku na Icarus Base - w pierwszym odcinku któryś z bohaterów mówi, że to Lucian Alliance. Za to Simeon, to nowość.Jak dla mnie, to fajniej byłoby wprowadzić jakąś rasę, która od dłuższego czasu podąża za Destiny z zamiarem położenia łap na technologii Pradawnych. Statek jest mocno zniszczony, co wskazywać może na liczne potyczki, do których doszło w przeszłości. Dochodzi jeszcze znalezisko na pustynnej planecie potwierdzające istnienie zaawansowanej cywilizacji.

Bartas
    Uczestnik

Infango Wyszedł już nowy odcinek? Czy gdzieś to przeczytałeś? Bo nie jestem na bieżąco 🙂 Mam nadzieję, że to tylko plotka. Scenarzyści zarzekali się, że wroga poznamy dopiero w drugiej połowie i będzie to coś niespotykanego dotychczas. Osobiście to wolałbym złych Asgardczyków, albo...Furlingów 😆

bajka20
    Uczestnik

Tez jestem fanka SG1 i SGA. Dlatego chcialam obejrzec SGU. Niestety rozczarowalam sie. Poczekam na druga serie i zobacze, czy sie serial rozwinie.

Bartas
    Uczestnik

Pytanie w jakim tempie się rozwinie... Bo jak na razie to następny przejaw akcji koło 3 sezonu 😉

Takeda
    Uczestnik

Oj nie przesadzajcie, mnie tam osobiście jak na razie SGU się podoba, Rush po prostu miodzio 🙂 Mam co prawda nadzieję, że ciężar gatunkowy przejdzie bardziej pod BSG, bo jak na razie to ni pies ni wydra jeszcze nie BSG ale już nie SG1, bo SGA to inna bajka.

Bartas
    Uczestnik

Moim zdaniem gdyby nie te kamienie, to byłby fajny serial 🙂 A po za tym to ja bym wolał aby to było po postu SGU a nie próba kopii BSG.

Infango
    Uczestnik

A oto obcy z SGU :

Dołączona grafika

jakoś tak nie za bardzo odkrywczy ale w połączeniu z dobrymi efektami może być ciekawie

Bartas
    Uczestnik

Cóż jak na zapowiedź twórców, że zobaczymy coś nie spotykanego to tak średnio ten obcy wygląda 😉 Widziałem trailer nowego odcinka i jest pewna nadzieja... nawet mają być użyte wrota :):) byle tylko się nie okazało, że pojawią się obcy, wrota i po 15 minutach ktoś użyje kamieni... P.S. Simeona ma zagrać niejaki Robert Knepper którego można skojarzyć z epizodów w TNG i Voyu.

Flashbones
    Uczestnik

Także widziałem trailer i wygląda na to że będą zmiany i bardzo dobrze ponieważ poprzednie odcinki nie były najlepsze, oby obcych pokazali w wiecej niż jednym odcinku 1 sezonu, może nie będą tak bardzo wrodzy jak to było w SG-1 i SGA i żeby odrazu nie mówili po angielsku.

Infango
    Uczestnik

No i zmiany zamianami ale jak można był w serialu scifi tak bardzo zrypać bitwę w kosmosie ? Podszedłem na świeżo do tego odcinak a tu ....

Tom_Logan
    Uczestnik

Bitwa? Jeden rozpadający się statek przeciwko ... hmm ciężko mi na tą chwilę określić co to było chociaż od środka wyglądało na jakiś statek badawczy. Ledwo można podciągnąć to pod potyczkę a co dopiero pod bitwę. Próbują zrobić serial z realizmem ... i tak trzeba go oglądać. Jakby nagle ten niemal wrak zaczął robić manewry wymijające jak mały wahadłowiec to by dopiero był śmiech. Idąc za tym obcy statek tez nie mógł być specjalnie wyposażony bo oglądalibyśmy ostatni odcinek serialu.

Miroka
    Uczestnik

Ale przynajmniej w końcu zaczęło się coś dziać. Po oglądnięciu 10 odcinków byłam mocno zdegustowana i gdyby nie ostatnia scena dziesiątego odcinka, pewnie w ogóle nie byłabym zainteresowana, co będzie dalej. Po takich wrażeniach 11 odcinek wydaje się być o niebo lepszy. Zobaczymy, co będzie dalej.

Flashbones
    Uczestnik

Wreszcie była jakaś akcja, najlepszy odcinek ze wszystkich jakie były, oby następne odcinki były równie dobre lub jeszcze lepsze.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 593 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram