Forum Fantastyka Stargate Stargate Universe

Stargate Universe

Wyświetlanie 15 wpisów - od 526 do 540 (z 593 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Flashbones
    Uczestnik

Wczoraj nadrobiłem zaległości( odc.13-19) i wielka szkoda, że nie będzie żadnej kontynuacji serial z odcinka na odcinek coraz lepszy.

Coen
    Uczestnik

No, to się chłopcy zabezpieczyli aby mieć trzy lata na nakręcenie kolejnego sezonu:)

Choć niestety znalazłem w tym odcinku pewien błąd - [SPOLER ALERT]

Dlaczego po zniszczeniu statków dowodzenia nie zrobili rundki wokół gwiazdy dopychając baterie do pełna?

Dziabak
    Uczestnik

No i pozamiatane... 😥 Co ja teraz będę oglądał? 🙁 Coen - może to nie był właściwy typ gwiazdy?

Coen
    Uczestnik

To mogli wybrać taką z właściwym, było tego trochę

Dziabak
    Uczestnik

Ale potrzebowali tej rudy do naprawy komór hibernacyjnych a ta znajdowała się (chyba) tylko w tym układzie...

Lo'Rel
    Uczestnik

I to już. Koniec.Twórcy chyba podejrzewali, że może to być koniec serialu i całkiem sprawnie rozpisali ten odcinek. Jest nawet wiarygodny jak na zakończenie serii. Choć, faktycznie mają czas na szukane stacji, która weźmie trzeci sezon. Scena wyłączania systemów Destiny, wymowna, szczególnie kilkusekundowe ujęcie na wrota. I miła, sentymentalna, choć chyba nie patetyczna muzyka.A jak to było z BSG? Też chyba był problem potem o ile się orientuję, tam też była dłuższa przerwa między sezonami?

Erixin
    Uczestnik

mam nadzieje że hibernacja serialu nie będzie trwała 3 lata, ale o wiele krócej. Bardzo zaskoczyło mnie zakończenie, było lekkie jak piórko... Oby ktoś chciał zarobić na tym serialu...

Galactica
    Uczestnik

To czekamy na trzeci sezon.

Odcinek zaskoczył trochę mnie swoim zakończeniem (postawa Eli'a), ale ogólnie był całkiem dobry. Muzyczka oddawała klimacik. I końcowa scena coś mi przypominała, ale nie wiem co 🙂

Czekamy 3 lata. Telford'owi przybedzie troche siwych włosów 😀

A to tak na marginesie:

http://www.facebook.com/SaveSGU

Erixin
    Uczestnik

Wszystkie fejszbooki proszę niech zagłosują!!!

Dziabak
    Uczestnik

A jakie są Wasze typy na rozpoczęcie domniemanego 3 sezonu? 🙄 Ja widzę to tak: Wszyscy się budzą po 3 latach w innej galaktyce, wszystko bangla tylko statek jest w dryfie i brakuje energii na wszystko ale jest już tuż, tuż od gwiazdy żeby się naładować. Tylko jest jeden problem: Nigdzie nie ma Eli'ego... Po naładowaniu okazuje się że Eli nie naprawił komory na czas, więc postanowił "załadować" swój umysł do pamięci statku... No i pół sezonu szukaliby sposobu aby odtworzyć mu ciało... 😆

Erixin
    Uczestnik

Tak się zastanawiałem co śmiesznego napisać i doszedłem do wniosku, że najbardziej komiczni to byli antybohaterowie w SG1. Taki klon Balla z wizytą w entej galaktyce na swoim hataku. Jakie to SG1 porównaniu do SGU jest infantylne i kiczowate...

Lo'Rel
    Uczestnik

Co mi się jeszcze podobało - wywód Volkera na temat nożyc papieru i kamienia i jego refleksja, że chyba przesadza. Typowy stargejtowy humor w końcu zagościł na pokładzie Destiny, z resztą był tam przez cały 2gi sezon. Ale w mniejszych dawkach, żeby nie infantylizować serialu do poziomu Atlantis.

Jamjumetley
    Uczestnik

Te! Synek! Jakie "infantylizować"? Masz coś do SGA? 😀

Lo'Rel
    Uczestnik

Wiesz JJ, mieć to może nic nie mam do SGA, nawet lubiłem do chwili kiedy zrozumiałem, że powinien od samego początku nazywać się SGU :DPoza tym, no nie oszukujmy się Atlantis nie należy do najmądrzejszych seriali, praktycznie pod każdym względem 🙂 pop corn pełną gębą.p.s. tak, mam bezsenną noc 🙂 i trzy emotikony w jednym poście to zbyt wiele :Po, czwarta...

Galactica
    Uczestnik

Tak się zastanawiam czemu po zniszczeniu statku dowodzącego nie wzięli jednej drony i nie zrobili sobie takiej małej armii 😀 W jednym odcinku tak uczynili przecież. Po zniszczeniu kilku statków-baz spora armia by się nazbierała.W sumie SGA mogliby wznowić na te 3 lata. Co do Eli'ego; też myślałem nad tym, że się załaduje do pamieci statku :)Zobaczymy jak będzie.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 526 do 540 (z 593 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram