Forum Fantastyka Stargate Stargate Universe

Stargate Universe

Wyświetlanie 15 wpisów - od 451 do 465 (z 593 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Coen
    Uczestnik

Nie jestem niestety przekonany, obawiam się ze miało to właśnie ukrócić temat

Lo'Rel
    Uczestnik

Może na chwilę, ale wątpię, żeby Eli sobie odpuścił tak zupełnie. Rush sam mu nagadał, że nie jest zwykłym szarakiem i chłopak w to uwierzył najwyraźniej. Po odcinku w którym ratował Rusha z wirtuala widać, że jednak jakaś niechęć powstała. Zapomniałem wspomnieć o jednym plusie ostatniego odcinka - inteligentne istoty które nie są klonami ludzi, a raczej przerośniętymi wilkami. W dodatku nie można się dogadać. Kolejny dowód na to, że w tej części wszechświata jednak nie znają angielskiego.

Erixin
    Uczestnik

;D Trafnie !!! Choć poprzednie rasy kosmitów też nie uczyły się angielskiego. Jednak przyznam, że jaskiniowcy z tej planety są ciekawi.Naczelny jako psiak to oryginał. Co prawda nie wiemy czy ssak czy coś innego ale oryginalne. Fajne jest to w tym serialu że najważniejsze są relacje między ludźmi a nie nowe piękne statki, super giwery etc. I to jest fajne we współczesnych serialach SF.Oby jeszcze proporcje były zachowane z rozsądkiem. I za to lubię SGU.Chwała Galaxarowi!!!

Jamjumetley
    Uczestnik

Odcinek "The Hunt" jest pierwszym od premiery tej części sezonu, który zanotował widownię powyżej 1 mln widzów. Oglądalność wzrosła o 24% w stosunku do poprzedzającego go odcinka. Szkoda, że nie ma to już praktycznie żadnego znaczenia.

Źródło: Gateworld

Diabeu
    Uczestnik

No psy to nie były raczej, ale wygląd miały w miarę oryginalny. Poza tym świetne widoczki były na tej planecie i bardzo ładnie zostało to pokazane w odpowiednich kadrach.

Cross
    Klucznik

Szkoda, że nie ma to już praktycznie żadnego znaczenia.

Bo kiedyś się tym specjalnie nie przejmowano. Zdawano sobie sprawę, że oglądalność jest poniekąd "falowa" i serial parł do przodu bez oglądania się na wyniki. Stąd tyle dobrych serii sprzed lat. Dziś...

Erixin
    Uczestnik

Te piękne krajobrazy były nad wyraz często wykorzystywane jako plenery w SG:A. Cóż pewno znają wszystkie gryzli w okolicy łącznie z misiem Yogi.

Galactica
    Uczestnik

😀 Naprawdę fajny odcinek. Fajnie, że oglądalność wzrasta. Może jakaś iskierka nadziei jeszcze sie tli?Tak, tak. Ci nowi obcy fajni byli. Inteligentni na więcej niż 2 nogach 🙂 Czekam na jakieś wiesci z Ziemi i dalszą rywalizację asha i Eli'a.Jutro kolejny odcinek i miejmy nadzieję, że ogladalność wzrośbnie o kolejne 24% 🙂

Coen
    Uczestnik

Z psiakami najbardziej podobała mi się oryginalność tego zagadnienia oraz fakt...że to obcy nie uważali nas za inteligentnych i dopiero jak zobaczyli ogień to uznali, że to coś może jednak coś czuje:)Rozbroił mnie też dialog z początku odnośnie nie zabijania zwierząt bo mogą być inteligentne: Ok, jeśli poda mi argumenty aby go nie zastrzelić to go nie zastrzelę:)

Galactica
    Uczestnik

@ Coen

Nic dodać, nic ująć. 🙂

Odcinek się przyjemnie oglądało.

Tylko troszkę wątek, w którym zginęło paru ludzi mnie zdziwił. Żadnego lamentu ani nic. No prawie nic: "Później ich pochowamy".

Jamjumetley
    Uczestnik

Te piękne krajobrazy były nad wyraz często wykorzystywane jako plenery w SG:A.

Co drugi odcinek SG-1 też dział się w tych lasach - gdzieś pod Vancouver 😉

Lo'Rel
    Uczestnik

oryginalność tego zagadnienia oraz fakt...że to obcy nie uważali nas za inteligentnych i dopiero jak zobaczyli ogień to uznali, że to coś może jednak coś czuje

O właśnie to.

Cross
    Klucznik

Akurat to się do końca kupy nie trzymało. Wielki, czworonożny drapieżnik rozrywający wszystko na strzępy i żyjący w jaskini na stercie czaszek i kości jest kumatym obcym, a grupę napotkanych ludzi uważa za takowych dopiero po ogniku, którego sam nie byłby w stanie rozniecić. No ale wiem, wiem, SF 🙂

Lo'Rel
    Uczestnik

W sumie nie wiadomo, czy nie potrafiłby rozniecić. Ale ok, to są takie tam drobiazgi. Chodziło raczej o to, że ludzki punkt widzenia (czyli nasze postrzeganie inteligencji) nie jest jedyny, ani ostateczny. Zwierzak jest inteligentny w sposób w jaki wymagają to od niego tamte warunki. Ale na tyle podobny, by dać sobie do zrozumienia: ok, nie wchodźmy sobie w drogę, rozejdźmy się. To w sumie drobna potyczka dyplomatyczna.

Coen
    Uczestnik

Akurat ani życie w jaskini ani na stercie czaszek, ani rozrywanie wszystkiego na strzępy nie jest dowodem braku inteligencji. Inaczej trzeba by jej odmówić większości kultur antycznych i garście średniowiecznych:)

Wyświetlanie 15 wpisów - od 451 do 465 (z 593 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram