Forum Fantastyka Stargate Stargate Universe

Stargate Universe

Wyświetlanie 15 wpisów - od 436 do 450 (z 593 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Lo'Rel
    Uczestnik

Fakt, kilka ciekawych chwytów, całkiem świeżych. Nie wiem, może to przez dosyć leniwy rytm odcinka odbieram go nieco słabiej. Ale przynajmniej użyto wrót pierwszy raz od nie wiem kiedy.

Jamjumetley
    Uczestnik

Zastanawia mnie, czy gdyby serial dostał kolejny sezon, Rodney zgodził by się na propozycję Telforda. Chciałbym zobaczyć jak układałyby się relacje pomiędzy McKay'em i Rushem.

Lo'Rel
    Uczestnik

Ale chyba na dłuższą metę postać McKay'a nie sprawdziłby się w takiej formule serialu. Choć stwierdzam, że twórcy nieco obniżyli poziom "poważności" serialu. Ale to zdecydowanie na plus. Taka mega poważna forma w pierwszym sezonie dała efekty jakie dała.

Erixin
    Uczestnik

A pisałem był zły duch z komputera ;D

Lo'Rel
    Uczestnik

No i co? Ponowne przeklinanie decyzji decydentów staje się już chyba nudne. Bardzo dobry, przygodowy odcinek. Świetna muzyka w czasie pierwszego pościgu Greera, w ogóle ciekawie poprowadzona tym razem jego postać. I do samego końca spodziewałem się, że Volker wyzna w końcu, że jest gejem. Ale to chyba byłoby zbyt przewidywalne.

Erixin
    Uczestnik

Ostatni sezon nie ubłaganie zbliża się do końca, a ja nadal nie zauważyłem wątku który sugerował zakończenie. Pewno jakieś genialne wyliczenia Eliego umożliwią powrót do domu. Była by to kropka nad i w całej historii.Co do ostatniego odcinka, niezły bez rewelacji. Miałem wątpliwości czy Rush sprowokował sytuację po to aby dać im nauczkę czy chciał mieć króliki doświadczalne. Może upiekł dwie pieczenie na jednym ogniu:-).

Cross
    Klucznik

Ostatni sezon nie ubłaganie zbliża się do końca, a ja nadal nie zauważyłem wątku który sugerował zakończenie. Pewno jakieś genialne wyliczenia Eliego umożliwią powrót do domu. Była by to kropka nad i w całej historii.

Ale chyba nie ma być żadnego zakończenia, bo tego nie planowano. Historia będzie nagle ucięta jak to bywa w przypadku anulowanych seriali i tyle.

Jamjumetley
    Uczestnik

...i ewentualnie powstanie na zakończenie film albo dwa.

Cross
    Klucznik

Szczerze w nie wątpię. Poza tym - zmieścić 3 sezony w 3 godzinach?

Lo'Rel
    Uczestnik

Zakończenia nie ma i nie będzie. Bo nie powstało. Utną i tyle. Z ewentualnych filmów zrobią pewnie szmirę i tyle tego będzie po SGU.

Diabeu
    Uczestnik

A wracając do odcinka to Rush ewidentnie zamroził doktorka i potem go odmroził 🙂

Jamjumetley
    Uczestnik

To chyba oczywiste... Przy Volkerze powiedział coś o "ciekawych danych z jednej z komór stazy". No i oczywiście szelmowski uśmieszek kilka razy 😀 Eli zaczął się buntować, to Rush ustawił go z powrotem w szeregu.

Coen
    Uczestnik

Dlatego osobiście miałbym nadzieje, że Eli się zorientuje, że to nie była jego wina, tylko doktorek zrobił sobie na nim eksperyment mający go ukarać. I zaplanuje zemstę 😀

Erixin
    Uczestnik

Tak to by było fajne. Walka o prymat mózgowców na "Przeznaczeniu".

Lo'Rel
    Uczestnik

To jest ewidentnie wstęp do takiego właśnie wątku.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 436 do 450 (z 593 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram