Forum Fantastyka Stargate Stargate Universe

Stargate Universe

Wyświetlanie 15 wpisów - od 421 do 435 (z 593 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Erixin
    Uczestnik

Bo "konserwę" to trzeba pruć od razu bo inaczej się zepsuje ;D !!! To a propos miłośników niezmienności. Cóż, a nóż jednak znajdzie się jakiś frajer i zafunduje nam 3 sezon.

Lo'Rel
    Uczestnik

Nie wiem jak inni, ale ja akurat fanem SG jako całości nie byłem, przynajmniej wtedy i choć znając formułę poprzednich seriali nie oczekiwałem tego samego. Wręcz przeciwnie, śledząc doniesienia na temat SGU interesował mnie sposób opowiadanej historii. Nie mniej jednak 1szy sezon został oceniony, tak jak został, też i przeze mnie. Cóż, szkoda. Pewnie, że nie da się wyjaśnić w filmie wszystkich wątków, poza tym taki film byłby najpewniej wyprodukowaną na szybko szmirą i stracił by wszystko z obecnego klimatu. Tak jest w większości tego typu rozwiązań.

Coen
    Uczestnik

I dostaliśmy następny fajny odcinek. Co ciekawe, jeśli chodzi o akcje w stylu wybuchy, walka, pościgi to nie było nic a mimo to odcinek oglądało się przyjemnie. Nie wiem czy autorzy wcześniej jeszcze nie mieli obycia z takimi odcinkami, że one się dłużyły czy po prostu potrzeba było czasu aby zbudować postaci na tyle, coby mogły same pociągnąć odcinek. Cobyśmy jakkolwiek przejmowali się co się z nimi stanie.

Lo'Rel
    Uczestnik

Obawiałem się, że Volker może jednak nie przeżyć, a darzę tą postać sympatią. Bardzo dobry epizod, trzymał w napięciu, nawet uwierzyłem w to, że dzięki technologii Przeznaczenia, sanitariuszka potrafi przeprowadzić transplantację. No i genialny motyw --> 2001 --> O-Zone 😀 człowiek prawie ryczy, a tu kompletna kompromitacja Brodiego. Super.

Galactica
    Uczestnik

Tak, kolejny dobry odcinek. A akcja Brodiego taka ... fajna 🙂 Czekam na następny. Jestem ciekawy jak nasza kulka się miewa. Szkoda, że nie ma serialu o tematyce ściśle związanej z wojną z Luckami. Ehh, kiedy zbudują battlestary 🙂 ❓

Jamjumetley
    Uczestnik

No i genialny motyw --> 2001 --> O-Zone 😀 człowiek prawie ryczy, a tu kompletna kompromitacja Brodiego. Super.

Równie głośno się śmiałem, jak Greer symulował tuż przed pobraniem szpiku 😉

Aha - nie "2001", a "Also sprach Zarathustra" 😉

Lo'Rel
    Uczestnik

Also sprach Zarathustra

ach tak 🙂

Coen
    Uczestnik

No, numer z symulowaniem był zarąbisty:)

Diabeu
    Uczestnik

Ten serial pokazuje, że nawet odcinek całkowicie rozgrywający się tylko na Destiny może być sakramencko wciągający i ciekawy.Niesamowicie się cieszę z powrotu Ginn, w jakiejkolwiek by to formie nie było.

Erixin
    Uczestnik

I oto metafizyka wkroczyła świata SF :-). Ciekawe kiedy znajdzie się zła osobowość w końputerze.

Galactica
    Uczestnik

Tak, numer Greera był fajny.

Ciekawe kiedy znajdzie się zła osobowość w końputerze.

Może sie nie znajdzie.

Diabeu
    Uczestnik

I znowu dostaliśmy mocny, rewelacyjny odcinek. I na dokładkę jeszcze Woolsey i McKay. Ach jak miło było zobaczyć tych bohaterów ponownie.

Lo'Rel
    Uczestnik

Dobry odcinek, ale mnie jakoś nie porwał tym razem, ciekawy i trzymający w lekkim napięciu, ale bez rewelacji. McKay 🙂

Galactica
    Uczestnik

Kolejny niezły odcinek. Czekam na ostatnie (6)5.

Jamjumetley
    Uczestnik

Odcinek dobry, choć ostatnie były ciut lepsze. Wątek Rusha podobny do wydarzeń w Incepcji - sen w śnie był też kiedyś w Star Trek: Voyager. Tym, którzy narzekali na wykorzystanie kamieni, twórcy zaprezentowali jak duży mają one potencjał i jaki ciekawy numer można w przy ich pomocy wysmażyć 😉

Wyświetlanie 15 wpisów - od 421 do 435 (z 593 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram