Forum Fantastyka Stargate Stargate Universe

Stargate Universe

Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 593 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Erixin
    Uczestnik

Pewno aktor jest tańszy ;D .

Dziabak
    Uczestnik

Czekam na serial, który nie pozbędzie się tak szybko zduplikowanego bohatera, a pociągnie taki stan rzeczy przez dłuższy czas.

Farscape... 🙄

Lo'Rel
    Uczestnik

Fajne było nawiązanie do Jacksona, Carter i jak mu tam...? McKay'a

Może to było to pojawienie się McKay'a w serialu o którym szeptano jakiś czas temu. Nawiązanie rzeczywiście fajne, takie proste, a ile radości daje 😛

Galactica
    Uczestnik

Tak, duplikacja bohatera była w Farscape. Jaki był efekt sami zobaczcie.SGU jest coraz lepszy i aż żal, że się kończu 🙁 Odcinek bardzo dobry.Ehh, ocenianie serialu po pierwszym sezonie kiedy wszystko się zaczyna nie jest zbyt inteligentne.

Erixin
    Uczestnik

Szybko, szybko coraz szybciej !!! To cecha naszej cywilizacji. Szybka akcja, szybkie wyniki, szybka kasa - a tu ktoś był pewien sukcesu i kręcił serial na 10 sezonów... a tu trzeba szybko i jeszcze szybciej. Widzowie czekali szybkości czekali i nic z tego nie będzie.Szkoda bardzo bo serial miał ogromny potencjał jak cały wszechświat.Parafrazując pewnego premiera " nie ważne jak się zaczyna, ważne jak się kończy".

Diabeu
    Uczestnik

Widzowie Mody Na Sukces się tej szybkości nigdy nie doczekali a nawet część z nich zdążyła poumierać, a serial 'leci' od 24 lat i jeszcze go ostatnio przedłużyli na 4 lata.:]

Erixin
    Uczestnik

Tak ale akceleracja nastąpiła od momentu upowszechnienia internetu :-), a to ostatnie 10 lat.

Diabeu
    Uczestnik

No masz rację. Ubolewam niemiłosiernie nad tym, że tyle wspaniałych produkcji saj-faj jest zabijanych przedwcześnie.Jednak jeśli zrobią porządny, długi film Stargate Universe ładnie zamykający większość wątków to strata tego serialu nie będzie aż tak bolesna.Ale te 5 sezonów, które MOGŁY być...

Lo'Rel
    Uczestnik

OK, 23 minuta, Camile wyciąga rękę, jej reakcja na to - genialna scena, tak niespodziewany skok napięcia, takie ciary przeszły mi po plecach. Rozmowa Greera i Wray na końcu - kolejne ciary. Napięcie, akcja, klaustrofobiczny klimat, muzyka. Rewelacyjny odcinek. I tyle.

Erixin
    Uczestnik

Aktor który odtwarza rolę ostatniego z ocalałych Lucian na Przeznaczeniu grał w jednym z odcinków SGA. Nie pamiętam odcinka.Co do ostatniego odcinka, hmmm może być. Osobiście wolę kosmiczne przygody i to najbardziej podoba mi się w SGU.

Galactica
    Uczestnik

Znów dobry odcinek. Trochę akcji, dramatu i zaskakujacych decyzji.I tylko ta kasacja...Jak się pzedstawiają wyniki oglądalności ❓

Jamjumetley
    Uczestnik

No i historia zatacza koło. French Stewart, który zagrał Ferettiego w pierwszym filmie Stargate, wystąpił w jednym z ostatnich odcinków Stargate: Universe. I to jakim odcinku... Trzeba mieć nierówno pod sufitem, żeby zdejmować serial kiedy nabiera takiego tempa: Statek praktycznie w rozsypce. Ziemia szuka już planety typu "Ikar" aby przesłać zapasy na Destiny. W międzyczasie robi się bardzo nie fajnie z Lucian Alliance Chciało by się rzec Kur... czę...

Cross
    Klucznik

Cóż, poniekąd fani są sami sobie winni. Na początku było same narzekanie, a to że to, a to że tamto. Tutaj również. Druga sprawa, że faktycznie teraz nikt nie daje szansy serialom na rozwój. Nie sprawdza się w pierwszym sezonie - kasacja. Szkoda gadać...

Lo'Rel
    Uczestnik

To prawda, sam zaliczam się do grona narzekaczy. Wtedy serial był dla mnie słaby. Natomiast w kontekście drugiego sezonu taka formuła miała jednak sens. Moja wina polega na tym, że oceniałem serial przez pryzmat BSG, co było błędem pomimo pewnych podobieństw. Teraz nie mogę przeboleć, że ten dobry serial się kończy.

Cross
    Klucznik

Mam wrażenie, że wielu nie mogło przeskoczyć odejścia od formuły SG-1 i SGA. A to był naprawdę dobry klimat i ten serial dopiero się rozgrzewał (scenariusz rozpisany na 5 sezonów dawał takie możliwości). Niestety, dla niektórych za wolno się wszystko kręciło i porzucili oglądanie. Zrobienie teraz jednego czy nawet dwóch filmów uważam za średni pomysł. Bo niby jak w tak krótkim czasie zmieścić całą tą podróż do celu Destiny? Na pewno po drodze miało się wiele zdarzyć.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 593 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram