Forum Fantastyka Stargate Stargate Universe

Stargate Universe

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 593 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Bartas
    Uczestnik

Hmm... ten drugi trailer pokazuję, że będzie akcja, będą użyte wrota i zasadniczo nic się nie wyjaśni bo szefa Lucków i tak tam nie będzie, Rusha odbiją i w następnym sezonie będą kolejne podchody Lucków i Destiny 🙁 a ja to bym chciał coś efektownego i zaskakującego na koniec.

Lo'Rel
    Uczestnik

Czy ja wiem, a może poszli po rozum? Może się jakoś dogadają i będą lecieć razem? Będzie okazja na jakieś interakcje między postaciami? No nie wiem. Pierwszy trailer prezentuje absolutnie zerowy poziom dramatyzmu.

Bartas
    Uczestnik

Lo'Rel widać, że tam jest ostra akcja 🙂 nawalają się aż miło. Boje się, że sezon skończy się obroną Destiny i tyle...albo znów pokażą 5-sekundowe ujęcie kosmitów na sam koniec...

Lo'Rel
    Uczestnik

Cały czas łudzę się, że ludzie którzy zabierają się za tak, bądź co bądź, znaną markę, znajdą sposób na jej uszlachetnienie.

Bartas
    Uczestnik

Ja też się łudzę....Jakby nas wzięli na scenarzystów to zaraz by zatrybiło 😉

Lo'Rel
    Uczestnik

A pewnie 🙂 pomysłów jest masa, trzeba tylko porządnie je przemyśleć, zaplanować i wiedzieć, czego się potem oczekuje, a nie lecieć z tygodnia na tydzień, ratując się Stargate w tytule.

Bartas
    Uczestnik

Tak jak mówisz. A tam raz na jakiś czas wpadną na fajny pomysł i nie wiedzą co z nim zrobić. Po za tym zrobić serial Stargate w którym wrota są używane tak rzadko to w ogóle masakra.

Eviva
    Uczestnik

Ja tam powiem jedno: SGU podoba mi się z odcinka na odcinek coraz bardziej. O SGA nie mogłam tego powiedzieć.

Lo'Rel
    Uczestnik

Richard Dean Anderson miał spore problemy z alkoholem, i to też jeden z powodów jego dzisiejszego wyglądu.

Cross, twój cytat z wątku o Atlantis, bo mam jedno pytanie: czy Amanda Tapping też miała problemy z alkoholem? :>

Odcinek Incursion to chyba najlepszy epizod z dotychczasowych. Co prawda dramatyzm nadal na średnim poziomie, ale to jest chyba właściwa droga dla tego serialu.

Bartas
    Uczestnik

Lo'Rel a ja jestem zawiedziony 🙁 miałem nadzieję na żywszą akcję. Nie jest najgorzej ale to jest to co mówiliśmy potencjał widać a nie widać nic żeby go wykorzystać.

Lo'Rel
    Uczestnik

Właśnie, ale to jest chyba ta droga w którą Universe powinien iść.

Infango
    Uczestnik

I końcówka sezonu, ogólnie tendencja wzrostowa. Jedna scena skopiowana z First Contact ( czekałem aż borg wyskoczą 🙂 ), i mamy chyba do czynienia z najgorszym dowódca, zastanawia mnie jak on mógł awansować 😎 I trochę śmieszne jest że wpadają na statek znają system i potrafią otwierać drzwi... Wygląda chyba na to że ktoś chciał wprowadzić na siłę ten wątek i wyszło trochę dziwnie, bo rozumiem że mieli szpiega ale no .... WTF

Jamjumetley
    Uczestnik

Obejrzałem dwa ostatnie odcinki i cisną mi się na usta brzydkie słowa. Nie żeby były to kiepskie epizody - wręcz przeciwnie - akcja i napięcie, ale...

...przy całej mojej sympatii do Younga, nie mogę zrozumieć jak można było spieprzyć przygotowany na ewentualność ataku plan! Wojsko, czy przedszkole!? Czy tak trudno opróżnić pomieszczenie z atmosfery w momencie, kiedy wróg pojawia się na pokładzie? 5 minut wcześniej zabił Telforda. Nawet biorąc pod uwagę, że chciał uratować Rusha, trzeba było trzymać się planu i w odpowiednim momencie wprowadzić oddział i zająć się pół-nieprzytomnym przeciwnikiem. Na wojnie nie można mieć skrupułów. Krew mnie zalewa!

Ok. Już to z siebie wyrzuciłem i czuję się lepiej. Podobała mi się zagadka. Głowiłem się, co spopieliło tego gościa. Kombinowałem, że może ten naukowiec, co kilka odcinków temu usiadł na fotelu, został zdigitalizowany i stał się świadomością Destiny. Okazało się, że to pulsar. Fajne nawiązanie do Stargate: Atlantis pod postacią scenografii w nieodkrytych dotąd zakątkach statku. Wspomniana przez Infango scena z First Contact - jedna wielka zrzyna 😉 Myślałem, że z racji swojego położenia, Eli będzie miał większe znaczenie dla fabuły, a tymczasem robi za odźwiernego. Mam nadzieję, że Kiva źle skończy. Dopiero teraz, szukając poprawnej pisowni jej imienia, zorientowałem się, że to Rhona Mitra - modelka, żywa wersja Lary Croft 😉 Na koniec oczywiście klasyczny cliffhanger.

Lo'Rel
    Uczestnik

Rhona Mitra... Kiva od początku jakoś kojarzyła mi się z Larą 🙂 Nie, no ogólnie jest coraz ciekawiej. Co z T.J.? Kilka całkiem niezłych zagrywek, co prawda dreszczy nie miałem, ale napięcie na przyzwoitym poziomie. Generalnie w końcu scenarzyści wzięli się w garść. O Youngu w ogóle nie piszę, bo podzielam opinię.

Bartas
    Uczestnik

Wreszcie obejrzałem drugi finałowy odcinek i jestem zaskoczony. Scenarzyści faktycznie trochę poszli ale mi ciągle czegoś brakuję 🙁 bo niby wszystko jest: akcja, napięcie, cliffhanger, melodramatyczna rozmowa Eli z Chloe ale jednak ciężko mi pojąć skąd Lucki tak dobrze znają technologię Destiny i wykombinowali mechanizm do otwierania drzwi. Ciężko mi zrozumieć Younga. I tak się tylko zastanawiam czy nie mogli opracować jakiegoś planu i przy pomocy kamieni zamienić np. Greera z Telfordem? Greer wtedy znałby cały plan i mógłby wykonać mała dywersje. Jednak mimo to wszystko to nie jest najgorzej 🙂 W pewnym momencie sezonu myślałem, że w finale Destiny przyleci na ziemię 😉

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 593 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram