Forum Fantastyka Stargate Stargate Universe

Stargate Universe

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 593 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Flashbones
    Uczestnik

Dwa ostatnie odcinki były dobre zdecydowanie lepsze niż 10 poprzednich i jak następne będą miały przynajmniej taki poziom to będę oglądać SGU z zadowoleniem.

Eviva
    Uczestnik

Dwa ostatnie odcinki były dobre zdecydowanie lepsze niż 10 poprzednich i jak następne będą miały przynajmniej taki poziom to będę oglądać SGU z zadowoleniem.

A ja nie będę, bo kanał Uniwersal przerwał emisję na rzecz idiotycznego serialu "Rodzina Duque"

Cross
    Klucznik

Nie mogę pojąć, jak stojąc na krawędzi śmierci, ludzie potrafią się jeszcze między sobą kłócić...

Musiałbyś być w takiej sytuacji. Wtedy mocno wpływają na ludzi emocje, frustracje, strach, które powodują czasami działania irracjonalne.

OmegaOne
    Uczestnik

Heh i znów SGU ssie. Po całkiem niezłym 1x12 Divided, ba imo jednym z lepszych w tym sezonie, w 1x13 Faith powraca nuda. Odcinek to typowa 'zapchajdziura' z wyssanymi z hmm.. palca problemami i dylematami.

Wolf
    Uczestnik

Nie wiem czy taka zapchajdziura, to może być wstęp do czegoś ciekawego. Żaden serial z Universum StarGate nie opierał się nigdy tylko na jednych obcych. Mamy już jednych którzy prezentują dość ciekawy poziom technologiczny czas najwyższy na następnych. A motyw z przedszkolem że się tak wyrażę jest bardzo intrygujący. Skoro starożytni byli wstanie ukryć całą planetę to nie widzę większego problemu aby zrobić coś z zakresu rzeczy całkowicie niemożliwych z naszego punktu widzenia. Nawet w treku mieliśmy podobny motyw chociażby sfera Dysona.

Bartas
    Uczestnik

OmegaOne nie zgodzę się. To nie była taka zapchajdziura jak np. niektóre odcinki w I połowie sezonu. Jak pokazali ten obelisk to przez moment przypomniało mi się SG-1 i SGA jak znajdowali budowle pradawnych na innych planetach. Jeśli scenarzyści wrócą do tego wątku i go odpowiednio rozwiną to będzie git majonez 😉 P.S. Dlaczego Chloe wróciła? Już świętowałem 😉 P.S.2 Genesis, hehe 😉

Cross
    Klucznik

Bardzo mi się podobał ten odcinek. Postać Greera jest jedną z najciekawszych w tym serialu :)Na marginesie: czy żeby sterować pojazdami Pradawnych nie trzeba było mieć przypadkiem pewnego genu?

Bartas
    Uczestnik

Cross na Destiny nie potrzeba genu bo to jedna ze starszych technologii pradawnych zanim wpadli na ten pomysł.

OmegaOne
    Uczestnik

Wolf: tyle ze mi nie o obcych chodzi bo oni tam byli tylko po to zeby Rush mogl wrocic. Co moim zdaniem bylo zbyt tandetnym chwytem zastosowanym przez scenarzystów. Cross: Rush okolo 1x04 Darkness wyjaśniał ze Destiny poprzedza ta technologie czy tez konieczność posiadania genu pradawnych.Bartas: jeśli rozwiną. jak np. zapomniany watek z krzesłem, bo panuje ogólnookretowa amnezja w tej materii.

Bartas
    Uczestnik

OmegaOne tu się zgodzę. Całe universum Stargate cierpi na tę amnezję czego przykładem są Furlingowie z SG-1 albo źli asgardczycy z SGA. Ale tutaj póki co mam nadzieję, że scenarzyści (tak jak twierdzili od początku) mają spójną wizję tej serii i jak na razie to wszystko ma swój ciąg dalszy. Nawet mały stateczek z jednego z pierwszych odcinków. Pozostaje być dobrej myśli, że i wątek z fotelem będzie rozwinięty. No i tego robocika z najnowszego odcinka.

Jamjumetley
    Uczestnik

Mnie najbardziej ciekawi ta planeta i obelisk. Zbyt ważne, żeby zostawić od tak.SGU podoba mi się. Bardziej niż SG1, mniej niż Atlantis.

Lo'Rel
    Uczestnik

Nie, no nie jest wcale zły ten odcinek. Wątek obelisku ciekawy i w ogóle jak dotychczas to poziom nie odstaje od reszty o ile nie jest wyższy.Mnie zastanawia co innego. Taki ogromny statek i tylko dwa promy. Hmm, dziwne. Ale to jakby fakt techniczny z którym trudno dyskutować. Za to świetnie blokuje załogę przed masowym opuszczaniem Przeznaczenia.

Bartas
    Uczestnik

Jak dla mnie to ten serial wreszcie zaczyna się rozwijać 🙂 a wystarczyło "pozbyć się" kamieni 😉

OmegaOne
    Uczestnik

Kolejny odcinek SGU za nami. W 1x14 Human powraca watek krzesła głównie po to by 'pogłębić' Rusha, zobaczymy tez w jaki sposób dołączył do programu 'Ikar'. Imo ckliwe to i ciągnie się jak flaki. Jackson z SG1 będzie miał swoje 5 min.Zagadka na dziś. Co robi cycata blondynka w thrillerze/horrorze klasy 'Z' gdy usłyszy niepokojący dźwięk dochodzący z jakiejś dziury? Zamiast spieprzać byle dalej, włazi do środka. ;/ No i podobnym równie tandetnym sposobem 'bo tam możne być coś waznego' mamy zawiązanie 2go planowej fabuły która prawdopodobnie zmieni się w 1szo planowa w następnym odcinku. Tyle tylko ze 'blondynów' jest więcej a cycata nie jest cycata i jest najwyraźniej farbowana. Pomijając złośliwość jestem ciekaw czy równie szybko znajdą się obcy którzy grzecznie odwiozą zagubionych, jak Rusha, na 'Destiny'. Ogólnie osłabił mnie ten odcinek, to imo kolejny z tych który ma oszczędzać fundusze na finał sezonu.

Bartas
    Uczestnik

Fakt, że odcinek był słabszy, ale ja bym nie dramatyzował. Jak dla mnie to wreszcie ten serial złapał swój własny rytm i tempo które pozwalają mi nie przewijać odcinka w poszukiwaniu akcji. Co więcej mam cichą nadzieję, że twórcy zerwali z nieśmiertelnością bohaterów i np. taka Chloe zginie zanim Rush zawróci statek. I zasadniczo nawet mi się podobało to przedstawienie Rusha. Może to nie był świetny odcinek ale jak dla mnie to nie jest źle.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 593 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram