Forum Fantastyka Star Trek Star Trek: Prodiż... wróć! Prodigy

Star Trek: Prodiż... wróć! Prodigy

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 246 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Q__
    Uczestnik

Póki co - yes! Yea, yes, yes! będzie, gdy nadrobią błąd z "Endgame" i oficjalnie sparują go z Janeway (chociaż Mulgrew jest przeciwko, ja jestem ZA* 😉 ).

* http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthread&forum=2&topic=2193&page=3#msg278629

Dreamweb
    Uczestnik

oficjalnie sparują go z Janeway

Cóż, też byłbym za (jak wielokrotnie mówiłem), ale rozważam też i inną (niestety) ewentualność. Skoro Janeway ma być hologramem szkoleniowym, to może Chakotay będzie tym "złym" hologramem, przedstawiającym groźnego Maquis na którym "uczniowie" będą trenowali potyczki z wrogiem? Trochę rozwinięcie motywu z Worst Case Scenario.

A na marginesie - wrócili Picard, Troi, Riker, Data z TNG, Seven of Nine, Janeway-hologram, Paris-gadający talerz i Chakotay-nie wiadomo w jakiej roli z VOY... Kiedy w końcu ktoś z DS9? 🙂 Przy czym jakbym miał obstawiać - najprędzej takiego występu spodziewałbym się w LD (w końcu i McMahan mówił o planowanych nawiązaniach do tego serialu).

Q__
    Uczestnik

Skoro Janeway ma być hologramem szkoleniowym, to może Chakotay będzie tym "złym" hologramem, przedstawiającym groźnego Maquis na którym "uczniowie" będą trenowali potyczki z wrogiem?

Co jednak niekoniecznie musi stać na przeszkodzie by po godzinach stanowił parę z holo-Kaśką (w końcu Benford potrafił sparować nawet symulacje Voltaire'a i Joanny d'Arc 😉 ).

najprędzej takiego występu spodziewałbym się w LD (w końcu i McMahan mówił o planowanych nawiązaniach do tego serialu)

Skoro LD, to najbardziej by tam pasował powrót dysponującego boskimi mocami Sisko. Tylko nie wiem, czy Brooks jest wciąż zainteresowany graniem w ST, zwł. głosowym.

Q__
    Uczestnik

Ujawniono czołówkę PRO w wersji beznapisowej:

https://trekmovie.com/2021/08/31/watch-main-title-sequence-for-star-trek-prodigy/

Dreamweb
    Uczestnik

Nawet niezła. Widzę tu chęć połączenia klasyki z udziwnieniami z Disco i Picarda (to oko, twarz Janeway itd.). I czy mi się wydaje, czy znowu mamy ruchome gondole, jak w Voyagerze? 🙂

Q__
    Uczestnik

Widzę tu chęć połączenia klasyki z udziwnieniami z Disco i Picarda (to oko, twarz Janeway itd.).

Cóż, wydaje się to naturalnym kierunkiem, takie scalanie starego z nowym (tym bardziej, że Petersowi z Gossettem w "PtA" i Linowi w co lepszych scenach z Beyond zaprocentowało). Czemu więc tak się nie bawić i na poziomie czołówek? 😉

czy mi się wydaje, czy znowu mamy ruchome gondole, jak w Voyagerze?

Jeśli tak, to jesteś bardziej spostrzegawczy niż ja 🙂 . Z tym, że mają prawo tu być, w końcu - choć dziwaczne - miały być technologią, do której należy przyszłość*, czyż nie? 😉

* I zdecydowano tak jeszcze w czasach G.R.:
    http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthread&forum=3&topic=3393&page=6#msg303576

ps. Szwarccharakterów widziałeś również? 😉
    https://trek.pl/forum/topic/bohaterowie-star-trek-prodigy/page/3/#post-243470
    Ciekaw jestem co o nich sądzisz? (I czy może tam też coś godnego uwagi wypatrzyłeś? 😉 )

Q__
    Uczestnik

Analiza TrekYards poświęcona Protostarowi:

Q__
    Uczestnik

Mamy i świeży zwiastun Prodigy:
    https://intl.startrek.com/videos/watch-star-trek-prodigy-trailer
    Przewidywalny?

Q__
    Uczestnik
    Dreamweb
    Uczestnik

Mamy i świeży zwiastun Prodigy:

Mi się nawet podoba ten lekko baśniowy klimat całości. Jestem gotów dać im szansę. 🙂
    Tylko cały czas liczę, że obecność tego Protostara i hologramu Janeway na nim będzie wyjaśniona w sposób kanonicznie do przyjęcia.

Q__
    Uczestnik

ten lekko baśniowy klimat całości.

Ta baśniowość kojarzy mi się nieodmiennie z animacjami SW Filoniego. Większość z nich się ładnie rozwinęła, więc - na zasadzie rozszerzenia analogii - chciałoby się wierzyć, że Prodigy też.

Swoją drogą: zakładaliśmy, że dziewczyna będzie liderką, a ona raczej na lancerkę-outsiderkę się zapowiada.

cały czas liczę, że obecność tego Protostara i hologramu Janeway na nim będzie wyjaśniona w sposób kanonicznie do przyjęcia.

W zasadzie jest to łatwe - jak nie Caretaker, to statek wysłany jako wsparcie dla Voyagera (jak rzekomo Dauntless). Hologram, jak słusznie swego czasu zauważyłeś, mogła Kaśka nagrać przed ruszeniem w pościg za Val Jeanem...

Q__
    Uczestnik
    Smok Eustachy
    Uczestnik

Prodigy by się mogło rozwinąć jakby wylali Kurtzmanna. Wtedy na ten serial mogliby przeznaczyć 160 milionów budżetu extra.

Q__
    Uczestnik

Dajże spokój... Też nie uważam Kurtzmana za fortunny wybór dla Treka, mówiąc dość łagodnie (i mam wrażenie, że 1. McMahan radzi sobie, bo raczej działa autonomicznie, niż realizuje jego pomysły, 2. należało zostawić Harbertsa i Berg u steru Discovery, bo zaczynali się rozwijać, 3. PIC wypadłby znacznie lepiej kręcony według pierwotnej, kameralnej, wizji Chabona), ale ile można hejtować? To się nudne robi...

Smok Eustachy
    Uczestnik

Ile można? To jest dopiero drugi raz.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 246 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram