Star Trek Online - dyskusja

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 619 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Piotr
    Klucznik

Troszkę za gorąco nam się na forum zrobiło, więc by ochłonąć, proponuję pogadać na spokojnie o grze, nie jakichś czatach. ;PMam pytanie. Właśnie awansowałem na lt.cmdr. i choć lubię latać eskortowcem, kusi mnie, by spróbować jednostki naukowej - Nova to fajny stateczek. 😉 Czy grając oficerem taktycznym, coś na tym stracę?

tedix
    Uczestnik

Stracisz mozliwosc montowania cannonow, co znacznie obnizy twoj dmg, i bedziesz mial mniej slotow na bron i konsoli taktycznych wiec tez mniejszy dmg(brak cannon rapid fire to chyba duza strata nie?:) )

Piotr
    Klucznik

Dziwne, wczoraj kupiłem Novę (eskortę już mam) i działka pasują. ;>

nephrite
    Uczestnik

mam dwa pytania...po pierwsze, to jak i gdzie można zmienić statek na jakiś lepszy.?? a po drugie, czy mógłby ktoś podzielić się i wygenerować pięciodniowy kod dostępu... 😉 proszę. jeśli byłby ktoś taki miły, to niech prześle mi w prywatnej wiadomości... ;))

Anonimowy
    Gość

Statek kupuje się "na pięterku" w bazie Sol na przykład, ale oczywiście nie możesz kupić od razu Galaxy jeśli jesteś porucznikiem lub komandorem. Do każdego stopnia przypisana jest odpowiednia klasa statku, ale możesz kupić w tej samej klasie różne typy, czyli możesz mieć krążownik, eskortę i naukowy jednocześnie.

Co do kodu, to wpadaj często na STOnline.pl, bo już niedługo trafi się coś ciekawszego niż Buddy Key 😉

nephrite
    Uczestnik

Statek kupuje się "na pięterku" w bazie Sol na przykład, ale oczywiście nie możesz kupić od razu Galaxy jeśli jesteś porucznikiem lub komandorem. Do każdego stopnia przypisana jest odpowiednia klasa statku, ale możesz kupić w tej samej klasie różne typy, czyli możesz mieć krążownik, eskortę i naukowy jednocześnie.

Co do kodu, to wpadaj często na STOnline.pl, bo już niedługo trafi się coś ciekawszego niż Buddy Key 😉

Oo. już nie mogę się doczekać. 😉

a co do kupna statku. to na "pięterku" tzn. w "Shipyard" tj. stoczni, jest tam chorąży, który ma nad sobą taką niby chmurkę i w niej statek... gdy klikam na niego to wyskakuje mój statek, który posiadam... mógłbyś sprecyzować jak i gdzie kupić sobie stateczek. ;P

jak na razie mam stopień Komandora Porucznika, a nadal śmigam Mirandą. ;]

no i skończył mi się dziś okres gry... smutek... ale to tak nawiasem mówiąc. ;P

Anonimowy
    Gość

Oo. już nie mogę się doczekać. 😉

a co do kupna statku. to na "pięterku" tzn. w "Shipyard" tj. stoczni, jest tam chorąży, który ma nad sobą taką niby chmurkę i w niej statek... gdy klikam na niego to wyskakuje mój statek, który posiadam... mógłbyś sprecyzować jak i gdzie kupić sobie stateczek. ;P

jak na razie mam stopień Komandora Porucznika, a nadal śmigam Mirandą. ;]

no i skończył mi się dziś okres gry... smutek... ale to tak nawiasem mówiąc. ;P

Statek sie kupuje u takiej laski, nie pamiętam jak się nazywa. Trzeba wejść po schodach na górę w tym Shipyard. Ta laska jest po prawej stronie przy biurku, jak stoisz tyłem do wejścia. Poza tym możesz tam również kupić lepsze wyposażenie za Badge of Exploration u oficerów rozsianych po całym pomieszczeniu.

nephrite
    Uczestnik

a można wiedzieć, kiedy tak "niedługa i ciekawsza od buddy key" niespodzianka nastąpi. ? 😉

Piotr
    Klucznik

W nadchodzących tygodniach. Cierpliwości. 😉

PorteX
    Uczestnik

Jak się nazywa skill/Broń która strzela serią niebieskich energetycznych impulsów które uszkadzają tylko kadłub przechodząc przez osłony jakby ich w ogóle nie było??. W PvE używali ich kardazjanie a w PvP coraz częściej używają ich klingoni. Jest jakiś skuteczny sposób na obronę przed tym czymś?? Ostatnio podczas potyczki PvP zostałem przez to zniszczony w ciągu 6-7 sekund

Dr Bobaz
    Uczestnik

Przez osłony przechodzi wiązka antyprotonowa, ale nie pamietam jaki ma efekt graficzny(czy jest niebieska). Impulsy to znaczy konkretnie że to działko lub wieżyczka.

SAKUL
    Uczestnik

Witam, gram dopiero od 2 dni po kilka godzin, i mam pytanie związane z przydziałem nowych statków. Mam obecnie rangę Lieutnant 10 (czy jakoś tak), śmigam klasą Shikahr, i tu moje pytanie, od jakiego stopnia mogę zmenić okręt, i czy zmiana okrętu jest automatycznie po podwyższeniu rangi czy poporostu trzeba go kupić?

Piotr
    Klucznik

Po osiągnięciu 11. levelu każdej rangi (lt., lt-cmdr., cmdr., cpt.) i wydaniu punktów na skille dostaniesz rozkaz udania się do biura admirała. On Ci każe iść do stoczni i tam na pięterku kupujesz klasy okrętów (pierwsza na każdą rangę jest darmowa). Potem schodzisz na dół i przy jednej z konsol wybierasz okręt.

SAKUL
    Uczestnik

Dzięki Piotr za odpowiedź 🙄 Więc mam jeszcze pytanko. Te anomalie, które można skanować w przestrzeni kosmicznej i na planetach zawsze coś zawierają mam na myśli np: Artifact Alien, i tym podobne badziewie. To coś daje jak się zbiera?I jeszcze chciałbym się dowiedzieć czegoś o broni na statkach. Nigdzie nie mogę znaleźć opisu uzbrojenia, jakie najlepsze i co do czego? Czerwone, czy zielone a może niebeskie? 🙄 Czy torped też jest kilka rodzaji?

Anonimowy
    Gość

Każde uzbrojenie ma swój opis, więc powinieneś mniej więcej wiedzieć jaka broń zadaje jakie obrażenia. Sugeruj się głównie wartością DPS, im wyższa tym silniejsza broń. Torped jest również kilka rodzajów i też różnią się mocą oraz rodzajem obrażeń jakie zadają. Wszystko jest napisane w opisie broni.To "badziewie" służy do craftingu, czyli ulepszania istniejących przedmiotów. Robi się to w Memory Alpha, ale generalnie jest to jeszcze słabo rozwinięte i nie ma sensu zawracać sobie tym głowy. Oczywiście zbieraj dalej te rzeczy, bo może w przyszłości ci się przydadzą.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 619 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram