Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Dyskusje ogólne › Star Trek Online - dyskusja
Cryptic zaczyna chyba cenzurować/usuwać posty na oficjalnym forum...
Parę dni temu napisałem posta wyrażającego znudzenie grą w odniesieniu do eventu na marki. Nic szczególnego, hejtującego, ani łamiącego regulamin - ot zadowolenie faktem, że zachowane wcześniej boxy też dawały marki, ale generalnie stwierdzenie, że powracanie do oklepanych po setki, jeśli nie tysiące razy misji PvE tak mi już zbrzydło, że nawet event nie zachęca mnie do "zabawy".
Posta nie ma. Nie został przeniesiony nigdzie, gdyż nawet wyszukiwarka go nie widzi. Mało tego, cały wątek jakiś "przycięty" gdy tak teraz patrzę - raptem 4 strony, a przysiągłbym było więcej.
Drobne rzeczy, a jednak traci craptic w moich oczach niemalże z dnia na dzień.
Ja tylko nie oklepałem graund stf bo nie ma chętnych na kolejkach i ostatnio nie mam czasu.
Za niedługo spróbuję znaleźć chętnych na te misję oraz misję na promy (nigdy nie przeszedłem)
Cryptic zaczyna chyba cenzurować/usuwać posty na oficjalnym forum...
amerykanie mają długą i chlubną tradycję mówienia prawdy https://www.youtube.com/watch?v=HV7zqaKHY3Y
Nie tylko oni, ruscy na forach robią to samo (WG i Gajin). Nikt nie lubi krytyki która może uderzyć w portfel.
Za tydzień R&D Weekend, podczas którego otrzymywać będziemy 50% więcej xp od craftingu, a także 50% więcej sampli ze wszelkich źródeł. Pudła z misji Elite do tego będą miały szanse na drop katalizatora. Warto tym samym wstrzymać się z otwieraniem tego typu pudeł do przyszłego czwartku, jeśli ktoś lata misje na bieżąco.
z nowej łaty, w życie wejdzie prawdopodobnie w czwartek: alternatywny sposób wyświetlania listy zadań doff. UI wróciło do stanu względnej używalności. swoją drogą to niezły przekręt, że tylu ludzi pracowało, zmieniało, by później pracować przy przywracaniu do wyglądu mniej-więcej takiego, jaki był punktem wyjściowym

Czyli zepsują to co im się udało.
polecam obejrzeć jeszcze raz, uważnie, ze szczególnym naciskiem na prawy-górny róg aktywnego okna UI, a także uważne czytanie tego, co napisałem
Mam nadzieję, że zmiany pójdą w dobrą stronę. Nowy system jest dość uciążliwy dla mnie. Wcześniej jakoś szybciej znajdowałem misje (głównie po nazwach i nagrodach w dilicie). Teraz nie wychwytuję nazw tylko przewijam patrząc na dilit ewentualnie inne nagrody. Część wymaganych materiałów nie jest widoczna (trzeba przewinąć listę w poziomie) przez co nie raz wybierałem coś, a potem okazywało się, że brakuje mi czegoś. Jakoś wcześniej od razu było widać, którą misję mogę rozpocząć. Z drugiej strony większa czcionka jest dość przydatna przy wysokiej rozdzielczości ekranu, ale przez to lista wydłużyła się i scrollowanie trochę trwa. No i jeszcze taka niedogodność: lista misji w toku nie jest uszeregowana wg czasu pozostałego do końca zadania lecz czasu jej "zlecenia". Przez co trudniej określić mi, czy jeszcze warto chwilę posiedzieć na STO i coś puścić czy nie 🙂
Liczę, że zmiany i ta opcja filtrowania pomogą, na screenie wygląda to bardziej przejrzyście. Jednak teraz jest za dużo szczegółów.
Automatyczne przydzielanie oficerów podoba mi się.
Zobaczymy jak teraz będzie.
FAB już chyba odruchowo pisze. 😉
W dzisiejszym patchu zmienia się Beam Overload. 100% Crit Chance, brak power drain, kosztem 25% redukcji dmg.
W dzisiejszym patchu zmienia się Beam Overload. 100% Crit Chance, brak power drain, kosztem 25% redukcji dmg.
ugh, ale to bardzo łatwo skompensować używając wiązki z CrtDx3
http://www.livestream.com/trekradiotv/video?clipId=pla_8d4c152e-a913-4ea3-ae97-4e182830bfbc&utm_source=lslibrary&utm_medium=ui-thumb - pierwsze kilka sekund
Fajna drama na STLV. A że w internecie nic nie ginie, to pewien podcast raczej już nie dostanie ekskluzywnych wywiadów od Cryptic 😉