Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Dyskusje ogólne › Star Trek Online - dyskusja
Loadout system jest już w grze. Jak działa?
Zapisane - http://i.imgur.com/QRFHS9X.jpg
Odczytane - http://i.imgur.com/3pXE98L.jpg
Wcześniej bawiłem się z listą okrętów - jeden usunąłem, dodałem dysonowy itp. Powyższy efekt sprawia, że jak dla mnie całego tego systemu mogłoby w ogóle nie być, gdyż zapisywanie tray'a to jedyne, co by mi się przydało.
Dla tych co jeszcze nie wiedzą - trwający przez weekend Shuttle Event to niezła forma nadrobienia braków w markach. Fleet Alert w wersji Shuttle za ukończenie daje 118 wybranych przez nas marków, plus dzienny bonus 55. Misja trwa około 10 minut i nie ma cooldown. Jeśli komuś nie zbrzydnie grind, to może się obłowić.
Także 26 czerwca trwać będzie event na marki. Można do tego czasu przetrzymać trochę pudeł, żeby otworzyć je podczas eventu i dorwać kolejne dodatkowe 50%. Jak kto cierpliwy, to za jedno pudło z Fleet Alert dostanie za miesiąc 177 marków.
Dla tych co jeszcze nie wiedzą - trwający przez weekend Shuttle Event to niezła forma nadrobienia braków w markach. Fleet Alert w wersji Shuttle za ukończenie daje 118 wybranych przez nas marków, plus dzienny bonus 55. Misja trwa około 10 minut i nie ma cooldown. Jeśli komuś nie zbrzydnie grind, to może się obłowić.
Także 26 czerwca trwać będzie event na marki. Można do tego czasu przetrzymać trochę pudeł, żeby otworzyć je podczas eventu i dorwać kolejne dodatkowe 50%. Jak kto cierpliwy, to za jedno pudło z Fleet Alert dostanie za miesiąc 177 marków.
O ile mi wiadomo -a sam też sprawdzałem- to event działa tylko na boxy zdobyte czasie jego trwania. miałem dość sporo pudełek w czasie poprzedniego eventu i żaden mi nie dał zwiększonych ilości marków, ani standardowy ani te specjalne paczki po 250 co były za ukończenie jakiegoś tam eventu
Pewnyś? Teraz sam zwątpiłem i mam zbieżne przebłyski pamięci. Faktycznie nawet sam coś kiedyś mówiłem, że ilość nagród w boxie jest niezmienna, a z drugiej odnoszę wrażenie, że skądś miałem bonusowe marki podczas poprzedniego eventu.
Wcześniej też nie było boxów z markami w wielu misjach, tylko automatycznie dostawaliśmy nagrody. Nie wiem, może coś się zmieniło, może coś mi się popierdaczyło. Zobaczymy. Póki co swoje marki zachowam.
Aha, od dzisiejszego patcha do tych starych boxów trafią marki Undine, jeśli komuś się uchowały.
WSZYSTKIE zachowane wcześniej boxy oferują teraz podczas eventu 50% więcej marków, niezależnie od tego gdzie i kiedy zostały zdobyte.
Jak dla mnie wszystko się sypie. Wcześniej wbijając 5 poziom reputacji borg cieszyłem się jak małe dziecko teraz zrobienie reputacji to raptem 3 tygodnie. Flotowe rzeczy są przyćmiewane przez nowe cuda z repki oraz za niedługo craft.
Z craftem przekombinowali wystarczyło do starego wsadzić rzeczy mk 12 i możliwość wybrania boostow. Usunąć droższy materiał nie replikowalny i można było tanim kosztem zrobić sobie eq do robienia reputacji a rzeczy z reputacji posłużyły by do pomocy flocie. Exenge dilka na zen ma wiele plusów i jeden minus. Nie pozwala zarobić grze w normalny sposób. Aby zarabiać dają przegięte ceny by im się to opłacało. Wtedy wybierasz między mam np. okręt z c store ale nie mam ultra rzeczy lub kupuje ultra rzeczy, okręt kupuje za żywą kasę.
W obecnym systemie jesteśmy na to skazani. Wcześniej takiego problemu nie mieli by zarabiać dlaczego się teraz zachowują jak by nie mieli kasy.
Domirex, nie rozumiem konca Twojej wyowiedzi. Jak to rynek nie pozwala zarobic grze? Toz pozwala i to od groma. Bo jak potrzebujesz ZENy to je kupujesz na rynku, ale wczesniej ktos je kupil za prawdziwe dolary. Ja mam teraz 8k ZENow, a jakos Crypticowi nie placilem...
Nie masz kasy na okret i fajny sprzet? To plac albo farm. Nie ma innego wyjscia.
A jesli naprawde te nowe konsole beda 3 w 1 to Cryptic strzela sobie w noge, kazdy teraz oleje dokanczanie flotowych konstrukcji bo i po co je robic jak nic porzadnego nie daja? Po statek pojdzie sie do zaprzyjaznionej floty, a sprzet kupi od kogos na exchange. I presja na dilit bedzie mniejsza. Gdyby zas craft dawal by odpowiednik Mk XIV (bo XIII to flotowe wersje) spowodowaloby, ze slabsze floty by dokanczaly swe struktury.
Płacą nowi i leniwi , tacy jak ty kasy nie wydają i na tobie nie zarabiają. Bez tego systemu był byś zmuszony kupić te 8k zena które teraz masz. Nie przeszkadza mi ten system, jednak dilka dziennie mało przerbisz na exenge nic nie kupisz fajnego bez rozszerzenia limitu czyli kasa albo dilka kolejnego. Oczywiście można sobie zrobić farmę dilka na kilku postaciach lecz nie każdy ma tyle czasu/chęci by na każdej postaci robić codziennie limit. Teraz jeszcze szukają sposobu aby naciągnąć tych co płacą żeby wydali jeszcze więcej.
Domirex, znajdz gre, ktora tego nie wymaga. Chyba Mahjong jest 100% za darmo czy kuleczki.
Odnosnie farmienia, krotka porada. Rob Klingona, wbij 11 poziom, zainwestuj jakies 10m ec w purpurowe doffy taktyczne i lataj miedzy sektora Eta Eridani, Regulus, Pi Canis i Tau Dewa. To zjamie Ci okolo 10 minut dziennie, a przychod to na oko milion na postac. Po prostu odpalasz misje Marauding. Koniec sprawy.
I powtorze raz jeszcze. Jak nie placisz realna kase to placisz zuzytym czasem.
Gram od około 2 lat i wiele nie osiągnąłem. Ledwo uzbieranym oddysy latam z rok i zbieram na avengera lecz idzie to jak krew z nosa bo mam czas zrobić tylko dwiema postaciami dzienny limit.
I.thorne dobra porada tylko skąd ja ci wezmę kasę na fioletowych doof na 11 lvl. Account banku nie mam bo oszczędzam na wcześniej wspomnianego avengera i co nie co daję na flotę.
To żeby z tą farmą ruszyć musiałbym wyłożyć albo wywalić połowę dilka już uzbieranego.
Ps: Nie odbieraj tego jako ataku lub że narzekam dla zasady po prostu jest dużo do grindowania a mam za mało czasu.
[...]skąd ja ci wezmę kasę na fioletowych doof na 11 lvl. Account banku nie mam bo oszczędzam na wcześniej wspomnianego avengera[...]
Doff'a kupujesz główną postacią i wysyłasz pocztą?
O kurcze tego nie wiedziałem. ehhhhhh 2 lata gry i wciąż noobem jestem (to się pocieszyłem)
Lepiej na poczatku odlozyc zakupy i zainwestowac, potem tylko zbierasz owoce. Ja mam tylko 6 postaci, 3 zawodowe i 3 farmerow, w tym 1 tylko kontrabande zdaje. Zarabiam do 3m dziennie, a dilitu to na oko z 10-15k, w zaleznosci ile kontraband wypadnie.
Federacja ma jakiś odpowiednik maruding (nawet który daje mniej ale nie jakieś resztki)
Nie, zaledwie kilka misji dajacych kontrabande jak Strike Against Fugative Network (po skonczeniu lancusz) czy Inspect Civilian Freighter. Dlatego kazdy farmi Klingonami.
I na poczatku tych misji nie musisz miec purpurowych doffow, wystarcza zieloni z aggresive i bez tactful. Na rynku sa czesto po 50k za sztuke, wiec jak teraz ich nie ma to sprawdz pare razy i sie uda.