Star Trek Online - dyskusja

Wyświetlanie 15 wpisów - od 361 do 375 (z 619 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • FAB
    Uczestnik

W najgorszym przypadku można załapać perma-bana

Podobno (źródłem jest jeden z kanałów w grze) bany faktycznie poleciały dla wszystkich, którzy mieli więcej niż 50 mln dilitu. Jako pierwszego skasowano gościa, który miał uzbierane 200 mln. Nie wiem, czy temat będzie dalej drążony.

Beret
    Uczestnik

Tak to jest jak się przesadza!Prawdą jest, że wielu graczy skorzystało na tym procederze ale prawdą także jest, że jak by tak mieli banować to by mało co graczy zostało i co to by im dało. Szczególnie graczy którzy wiedzą co i jak, i mają staż w grze. STO potrzebuje graczy i nie ma sensu ich banować w nadmiernej liczbie. Liderów zbanują dla przykłądu, z konieczności i chociażby po to by... zlikwidować głupote :DMyślę, że "średniakom" utną po prostu zasoby dilithu ale to i tak po wejściu LoR a do tego czasu wszystko wejdzie już w rynek.P.S. Co do tego filmiku to i tak uważam, że jak tu już zostało nadmienione... to skok na kase. Aczkolwiek nie bym bym taki pewny czy taka akcja zdobyła by taki wydzwięk by spowodować tak duży wzrost cen JHAS-ów i pomóc im sprzedać pozosałe im sztuki wystarczająco drogo by opłaciło się niszczenie tych ~20sztuk. A swoją drogą skąd je mają 😮 Pewnie właśnie dostali bany za przekrety z dilithem i wykup kluczy do lockboxów 😛 😉 Albo trza im dać bana za hmmm tego orzełka i nie tylko jeśli wiecie o co mi chodzi 😎

MnICH
    Uczestnik

P.S. Co do tego filmiku to i tak uważam, że jak tu już zostało nadmienione... to skok na kase. Aczkolwiek nie bym bym taki pewny czy taka akcja zdobyła by taki wydzwięk by spowodować tak duży wzrost cen JHAS-ów i pomóc im sprzedać pozosałe im sztuki wystarczająco drogo by opłaciło się niszczenie tych ~20sztuk. A swoją drogą skąd je mają 😮 Pewnie właśnie dostali bany za przekrety z dilithem i wykup kluczy do lockboxów 😛 😉 Albo trza im dać bana za hmmm tego orzełka i nie tylko jeśli wiecie o co mi chodzi 😎

To byl "joke" z mojej strony, wiem ze kiepski, ale czasem nie moge sie powstrzymac ;P (a pozatym on zakladal, ze skasowana postac byla na redshirt-cie).

LIBERTO
    Uczestnik

Wiele z nich bywa dyskusyjnych i nie wszystko może się nam podobać, ale mimo tego grze się powodzi nieźle, a my bawimy się za darmo.

Sławku wybacz że tak wyrywam z kontekstu, ale odnośnie tego zdania mam pytanie: czy masz dostęp do jakiś danych ilu graczy ma STO? zarówno opłacających jak i F2P? chodzi mi o ilość zarejestrowanych kont jak i jakieś statystyki średniej liczby graczy. jakoś nie moglem znaleźć aktualnych takich danych, może źle szukałem -nie wiem 😉

Slawek
    Moderator

Dokładnych statystyk zdaje się nie ma, poza tym http://sto.perfectworld.com/blog/?p=809441

Poza tym wywiady, relacje, komentarze developerów. Oczywiście połowa tego to sztuczne przechwałki, jak chociażby info o olbrzymiej ilości graczy, którzy zalogowali się po nie wiadomo jak długim czasie aby sprawdzić Season 7 na starcie, aby po trzech dniach zapomnieć znowu o grze, ale wielokrotnie przewijały się stwierdzenia jakoby STO był jedną z najpopularniejszych i najbardziej dochodowych gier PWE, albo informacje o stałym poszerzaniu ekipy Cryptic odpowiedzialnej za STO. Już sam fakt stworzenia i wydania LoR był sporą inwestycją, która Cryptic ma nadzieje się zwróci, a zarazem zaoferuje solidną porcję contentu także graczom, którzy nie chcą płacić, a i przyciągnie trochę nowych.

Generalnie można psioczyć na balans, na bugi, na dyskusyjne priorytety, ale osobiście coraz mniej mam powodów na zrzędzenie takie jak u pewnych osób, gdyż mając w pamięci stan gry po premierze a widząc to co jest teraz uważam, że gra jako F2P jest naprawdę przystępna i korzystna dla obu stron. Jeśli start LoR nie okaże się przesadną klapą (obecnie na Tribblu jest zdecydowanie za dużo błędów niż być powinno na dwa tygodnie przed premierą...), to nawet wykupię miesiąc lub dwa abonamentu, mimo tego, że w grze na niedostatek nie narzekam. Dam krypcie zarobić za robotę, a i dostanę trochę slotów i respeców dla nowych postaci. Nawet bym i teraz Starter Pack kupił, gdyby nie fakt, że mnie tamtejszy okręt nie interesuje. ;>

Tom6ek
    Uczestnik

Podobno (źródłem jest jeden z kanałów w grze) bany faktycznie poleciały dla wszystkich, którzy mieli więcej niż 50 mln dilitu. Jako pierwszego skasowano gościa, który miał uzbierane 200 mln. Nie wiem, czy temat będzie dalej drążony.

wiem ze temat stary ale tak dzisiaj sprawdziłem jak ktoś mógł mieć 200mil jak jest limit 10 mil ?

FAB
    Uczestnik

^Zapewne chodzi o ilości na konto.

Dariusz
    Uczestnik

musisz zwiększyć ten limit za zenyw zen store masz taką opcje do wykupienia. zwiększasz limit chyba do 100.000.000 ale nie jestem w 100% powiem

Slawek
    Moderator

Mowa o dilithium, nie o EC. Albo ktoś się rąbnął o parę zer, albo ktoś sobie altów narobił i miał za dużo wolnego czasu...Mnie bardziej zmartwiła niedawna informacja z kanału, jakoby bana w grze otrzymała osoba, która po prostu przerabiała nadmiar BNP w systemie reputacji i osiągnęła tym samym ponad 100k w mniej niż dobę. Żadnego exploita, a ban rzekomo na 72h. To bardzo możliwe, że PWE kontroluje same liczby, a nie faktyczne metody, ale troszkę to niepokoi mimo wszystko, bo wychodzi na to, że jak się ktoś postara nawet bez exploitów, to się naraża. Oczywiście przypadki by to były skrajne, ale mimo wszystko... Nie wiem jak się sytuacja potoczyła - sugerowałem skargę na forum, ale nic takiego nie widzę.

Tom6ek
    Uczestnik

a Crypta, jak na złość, przed kolejnym lock-boxem da akcję "powtarzamy wszystkie lockboxy". oh, ah to parcie na szkło

no i stało sie 😆

Jamjumetley
    Uczestnik

Dobrze prepatchować 🙂

Patched 1799.9MB / 10GB

Received 98KB - 17%

FAB
    Uczestnik

Tymczasem u mnie 🙂

Patched 4142.7MB / 6073MB

Received 149KB - 68%

Gandahar
    Uczestnik

Ja dopiero zaczynam pobierać 🙂 o której bedzie server online?

Helenth
    Uczestnik

Ja dopiero zaczynam pobierać 🙂 o której bedzie server online?

Już jest. Polecam sprawdzać stronę główną STO, gdzie jest obecny status serwera:

http://sto.perfectworld.com/

Smiecho
    Uczestnik

Oficjalnie o 21:00 naszego czasu.Nieoficjalnie: w launcherze już jest zielona ikonka.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 361 do 375 (z 619 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram