Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Dyskusje ogólne › Star Trek Online - dyskusja
Z okazji trzeciej rocznicy Star Trek Online oraz dla podtrzymania dotychczasowych tradycji informujemy, że gra nie działa. ETA: soon(tm).
Jak nie działa! To początek nowego epizodu rocznicowego :D1. Połącz się z launcher-emKolejne części zgodnie z opisem umieszczonym na forum pomocy technicznej:2. Test 1: tracert3. Test 2: nettest4. Zamieść wyniki na forum.5. Cierpliwie czekaj ... 😛
Zainstalowałem, patch został wgrany i jakoś od 2 h nie mogę się połączyć. Rozumiem że jakieś prace techniczne trwają tak ? 🙂
A jakże. Raz, że co czwartek jest patch i wyłączanie serwerów na ok. 2 h (zwykle między 17.00 a 19.00 naszego czasu), dwa - dziś startuje trzecia rocznica STO... Problemy techniczne jak najbardziej oczekiwane 🙂
Dzięki za odpowiedź. Jeszcze chciałbym zapytać czy jest jakiś teamspeak polskiej sekcji ?;)
Być może któraś z flot go używa - nie wiem. Zerknij do działu "Floty". Zasadniczo jeśli chodzi o "rozmowy" w grze - jesteśmy staromodni i zbieramy się na kanale STOnline.pl, konwersując za pomocą klawiatury. Zajrzyj 😉
A jakże. Raz, że co czwartek jest patch i wyłączanie serwerów na ok. 2 h (zwykle między 17.00 a 19.00 naszego czasu), dwa - dziś startuje trzecia rocznica STO... Problemy techniczne jak najbardziej oczekiwane 🙂
planowany koniec Maintainance? 12:00 PST=21:00 naszego czasu (CET) źródło
...idę po piwo...
Będąc w temacie podtrzymywania tradycji, niecałe 2h po patchu gra zdechła i nie pozwala się nawet zalogować. Czekamy na Emergency Maintenance."Your queue position is 69 out of 11885"Jestem 69 już od ponad 30min... Rośnie tylko liczba osób w kolejce. No ale Cryptic twierdzi, że wszystko działa w porządku.
ale co w tym dziwnego? naraz po długiej przerwie loguje się kilkadziesiąt tysięcy luda z czterech kontynentów na jeden serwer cryptica (afrykę pomijam bo tam pewno zbyt wielu graczy nie ma). nic dziwnego że instancje się zapełniły i wiecej ludzi nie wpuszczało
Wczoraj dałem sobie spokój z wrzuceniem patcha. Pewnie kolejka była z ziemi na księżyc.Dzisiaj niemiła niespodzianka. 20% i bum aplikacja z wdzięcznościa informuje mnie o możliwości wysłania info o błędzie do oszołomów którzy wg mnie od tygodnia nie wiedzą co czynią.Niby dostep do serwa "paczującego" mam ok, nie pomagaja normalne zabiegi czyli safe mode, reczne usuniecie patcha etc. Na forum nic nie pisze. Ktos miał, ma podobne problemy? Sugestie bądź gotowe rozwiązania mile widziane.
ale co w tym dziwnego? naraz po długiej przerwie loguje się kilkadziesiąt tysięcy luda z czterech kontynentów na jeden serwer cryptica (afrykę pomijam bo tam pewno zbyt wielu graczy nie ma). nic dziwnego że instancje się zapełniły i wiecej ludzi nie wpuszczało
To dziwnego, że kolejka w ogóle nie postępowała, ludzie skarżyli się na forum, że tkwią od prawie godziny na tej samej pozycji, nawet mając lifetime (priority login), a branflakes twierdził, że wszystko działa ok i muszą tylko "chwilę" poczekać, choć tak naprawdę dopiero gdy Cryptic zaczął zwiększać pojemność serwera kolejka jako-tako postąpiła.
I faktem jest, że tak ogromnej "kolejki" dotychczas nie było. Ciekaw jestem tylko czy to faktycznie ze względu na zainteresowanie graczy, czy też może zmniejszają oni tam po cichu pojemność serwera celem odciążenia maszyn.
Aczkolwiek faktem jest, że pół sukcesu, iż całkiem shard nie zdechł tym razem.
z tą pojemnością serwera może faktycznie być coś na rzeczy. po poprzednim patchu też kupa ludzi miała problemy z logowaniem i graniem, choć wtedy nie było wprowadzane nic tak spektakularnego jak tym razem. może bali się crusha (czy jak to się nazywa) więc ograniczyli jego ryzyko