Star Trek Online - dyskusja

Wyświetlanie 15 wpisów - od 256 do 270 (z 619 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Lafiel
    Uczestnik

Już wszystko ok. Hasła i nic nie musiałam resetować, może trzeba było trochę odczekać by system zmergował konta, nie wiem. 😉

Slawek
    Moderator

Tribble otrzymał pierwszy update z porcją Season 7 - nowe misje drużynowe, zmiany w UI i temu podobne. 4GB, całość się póki co wlecze.

Smiecho
    Uczestnik
  • The daily fleet action mission now grant Fleet Marks instead of Dilithium.
  • 🙄

Obstawiamy co następne?

Następny krok: dilithium dostępne tylko za Zeny.

Xopir
    Uczestnik
  • The daily fleet action mission now grant Fleet Marks instead of Dilithium.
  • 🙄

Obstawiamy co następne?

Na razie w szale obicnania dropu Dilli zapomnieli o misjach dziennych KDF. Ja obstawiam to.

Te wszystkie zmiany wyglądają mi na to że Perfect World Entertainment cienko przędzie. STO było płatne, później f2p z zachowaniem opcji abonamentu. Zapewne miało to zwiększyć dochody firmy. Okazało się że dość wyskoki drop dilli znacząco obniża a nie podnosi dochody. Wprowadzili zmiany. Teraz to już istne szaleństwo. Obcięcie dilli, zabrany drop złomu z STF, dodany ten nieszczęsny moduł reputacji który oprócz pasywów ma na celu wyciągnięcie dilli od graczy. Przedłużony event z JEMEM, teraz dodany nowy z modułami i jednoczesne następne cięcie. Znaczący spadek kursu dilli/zen co jasno pokazuje że ludzie sporo prawdziwej kasiory inwestująi. Dla mnie to sztuczne spychanie problemu w kąt, a nie rozwiązanie problemu.

Szkoda, bo przez swoje "zajebiste" pomysły, skutecznie rozpieprzają rozgrywkę. Teraz zamiast cieszyć się grą, siedzę i kombinuję jak zrobić, żeby zebrać co najmniej 12k dilli dziennie i nie spędzać w STO więcej niż 2-3 godzinki

Chyba zaczyne powoli rozglądać się za innym MMO. 🙁

Zarathos
    Uczestnik

Teraz zamiast cieszyć się grą, siedzę i kombinuję jak zrobić, żeby zebrać co najmniej 12k dilli dziennie

Pomyślałby kto, że idziesz do pracy, a nie rozerwać się.

Xopir
    Uczestnik

Zarathos praca pracą, a gra grą :D. Właśnie o tym pisałem. Grind Grind Grind, a gdzie zabawa? Pracy to ja mam dość od poniedziałku do piątku. Co nie znaczy że miło by było kupić w końcu top grade stateczek przed końcem świata. A raczej to się nie zapowiada 🙁

MnICH
    Uczestnik

Heh... dziwi mnie jak wiele osob zapomina, ze nie ma nic za darmo, ze korporacje sa po to by zarabiac duze pieniadze...STO zaraz po przejsciu na f2p bylo niemalze faktycznie gra darmowa... Natomiast cryptic po prsotu stopniowo caly czas przechodzi w pelny tryb f2p. Chyba lepiej tak niz gdyby nagle obcieli mozliwosc zdobywania dilitu o 90%. Jesli ktos sadzil, ze taka sielanka bedzie trwac wiecznie, to albo jest przesadnym optymista albo naiwniakiem. ;)Troche ciepliwosci, zamiast uzbierac na nowy statek w miesiac uzbiera sie w dwa, ale w koncu bedie on za "darmo"...

Anonimowy
    Gość

Troche ciepliwosci, zamiast uzbierac na nowy statek w miesiac uzbiera sie w dwa, ale w koncu bedie on za "darmo"...

I to jest główny problem, na początku będzie to tylko miesiąc, później dwa, a na koniec pół roku co skutecznie przyśpieszy rozpad gry. Zaczniesz odczuwać problemy żeby sobie normalnie pograć, dzięki osobom które inwestują prawdziwą gotówkę.

MnICH
    Uczestnik

I to jest główny problem, na początku będzie to tylko miesiąc, później dwa, a na koniec pół roku co skutecznie przyśpieszy rozpad gry.

Ja nie widze w tym problemu, jesli gra przestanie bawic, to przestane grac. Proste.

Niesadze jednak by Cryptic doprowadzil do upadku samej gry.

Jadorg
    Uczestnik

Wydaje mi się, że niektórzy troszkę jakby przesadzają, wpadając w histerie. Załóżmy że zaczynacie grać w STO teraz. I co zobaczycie? Całkiem do rzeczy produkcje, gdzie wszechobecna zasada w grach f2p, free to play, pay to win, zaczyna coraz bardziej pasować. Narzekania typu że pozostaje tylko grind, bo na zabawe już brak czasu, doprowadzają mnie do zdziwienia 😐 A na czym innym polega ta gra? Czy jest coś innego do roboty w tej grze, poza wykonywaniem w kółko tych samych zadań i zwiedzaniem baz/galaktyk? Z drugiej jednak strony, gracze którzy są od czasu P2P, rzeczywiście mogą poczuć że zrobiono ich w bambuko, ale rynek niestety jest taki, że STO w innej formie, raczej nie zarobi na siebie. No cóż, nie da się zrobić idealnej gry, zwłaszcza za darmo.

Silver Phoenix
    Uczestnik

Wiecie... Wydaje mi się, że mimo wszystko "trochę" się nam zapomniało o pewnej sprawie.

Nie wiem jak Wy, ja zacząłem grać w STO z ciekawości. Ot, żeby zobaczyć, porównać ze Starfleet Command. Grałem na ślepo, nie wnikając we współczynniki, DPS, inne takie. Chodziło mi o grę jako taką. Przeszedłem linię fabularną jeszcze za czasów abonamentu, kiedy to zaledwie niektóre okręty z C-Store można było dostać za coś innego niż Cryptic Points, kupowane wtedy wyłącznie za żywą gotówkę. Nie miałem zamiaru wydawać dodatkowych pieniędzy, więc C-Store leżało poza moim zasięgiem 🙂

Czy to coś zmieniało?

A gdzie tam. Się grało 🙂

Teraz praktycznie wszystko ze sklepiku można dostać za darmo. Nie czarujmy się, poza czasem nie tracimy nic. Oburzacie się na obcięcie dilithium... Rozumiem Was, ale pytam: czy TO jest właśnie powodem, dla którego gracie w STO?

Owszem, do okrętów będzie się dochodziło dłużej.

No i?

W PvE nie ma to tak naprawdę większego znaczenia. Misje da się wykonać na jednostkach darmowych. Jasne, jeśli ktoś myśli o biciu rekordów (co samo w sobie nie jest złe, szacunek dla chłopaków, którym się chce żyłować STF-y) bądź PvP - ma problem.

Takich osób jednak jest niewiele.

Reszta zaś - czy aby na pewno ma na co narzekać? Owszem, starbazę będziemy budować wolniej. Ambasadę też.

A spieszy się nam gdzieś?

Zaczniesz odczuwać problemy żeby sobie normalnie pograć, dzięki osobom które inwestują prawdziwą gotówkę.

Jar, mógłbyś rozwinąć? 🙂 Nie jestem do końca pewien, co masz na myśli. Jak niby osoby z głębokimi kieszeniami mają mi utrudnić przejście linii fabularnej kolejnym avatarem? Mówisz o kolejkowaniu przy połączeniu z serwerem?

Jadorg
    Uczestnik

Wróciłem do gry po ponad półrocznej przerwie, i zastałem prawie nową grę, z nowymi opcjami, które w sumie mnie ucieszyły. Fakt, zebranie dziennej porcji dilu, to nie osiągalne dla mnie teraz, bo mam za mało czasu, ale czy ktoś mnie gdzieś pogania? Gram, bo lubię, nie zainwestuje w grę ani grosza, bo taką mam zasadę, i z tego co widzę, nie ma na razie potrzeby, by robić nadgodziny, by potem zaszpanować nowym statkiem

Owszem, do okrętów będzie się dochodziło dłużej.

Osobiście, mogę zbierać na nowy statek i pół roku, to zabawa nie orka.

Jamjumetley
    Uczestnik

Ważne, że da się w ogóle kupić okręt bez wydawania pieniędzy. Serio - nie jest tak źle. Zwłaszcza, że trochę spuścili z tonu i wycofali się z niektórych zmian.

Beret
    Uczestnik

Kombinuja jak kon pod gore. Prawda jest taka ze tak bardzo chcieli zmusic ludzi do kupna zenow zamiast conversi z dillu ze totalnie nie pomysleli jakie po woli bedzie to mialo konsekwencje. Moim zdanie duzo straca, a ludzie zaczna uciekac od gry, bo ile czasu by trzeba bylo siedziec by uzyskiwac sensowne ilosci dillu. A gdzie projekty itd. ktorych jest coraz wiecej i coraz drozsze.Takie male dodatki jak tu opisane to duzo nie pomoga. Jedyne co to pvp i farmienie z czasem zyska.

Zarathos
    Uczestnik

PvP zyska? Niby jak? Już teraz na forum PvP pokazują się głosy, że często w meczu, nawet po Klingońskiej stronie, jest 2 albo 3 AFKerów. I raczej lepiej nie będzie. Więc jak już to PvP raczej straci, niż zyska. I to straci najwięcej bo graczom nie będzie się chciało walczyć w meczach, gdzie jest ryzyko, że połowa albo więcej teamu nie raczy się nawet ze spawna ruszyć.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 256 do 270 (z 619 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram