Star Trek Online - dyskusja

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 619 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Melnikor
    Uczestnik

Nadrzędne jest konto PWE ale linkowanie nie przenosi ŻADNYCH danych z konta Cryptic na to PWE. Czyli na forum mam zero napisanych postów, zero śledzonych tematów a w C-Store nie mogę zrobić żadnych zakupów bo system nie widzi teoretycznie zespolonego konta Cryptic więc nie mam według strony (w grze nadal loguje się przez Cryptic więc jest ok) żadnej postaci ani CP.

Slawek
    Moderator

Wstrzymuję się póki co z jakimkolwiek łączeniem, gdyż widzę większość, jeśli nie wszyscy gracze mają problem taki jak wyżej. Udało mi się zalogować na forum z tego oddzielnego konta, więc pół sukcesu. Do gry nadal przyjmuje mnie na loginie crypticowym. Poczekam przynajmniej, aż uporają się z tymi babolami (soon[tm]).Najbardziej w tym wszystkim mnie bawi ograniczona długość hasła. Bodajże 14 znaków. Fail.

Melnikor
    Uczestnik

Ja się zaczynam obawiać czy następnym ich krokiem nie będzie próba "scalenia" faktycznych kont w grze. Co po tym co widziałem z forum może wyglądać tak:Wipe serwera kont Cryptic, zaczynaj wszystko od zera na koncie PWE i zapomnij o jakichkolwiek posiadanych CP, weteran rewards, unikatowych nagrodach czy zakupionych usługach z C-Store.

Jamjumetley
    Uczestnik

Właśnie rano wszedłem na forum i okropny bałagan tam mają. Na ichnim forum jakoś specjalnie mi nie zależy. Czytać się je da, więc na razie też się wstrzymuję ze scalaniem. Nagrody marne, ale ich celem jest przeniesienie wszystkich graczy, więc nie mogą dawać nie wiadomo czego.@MelnikorTego nie zrobią. Powiedz - grałbyś dalej?

Melnikor
    Uczestnik

Pewnie bym się niemiłosiernie wkurzył, ale po pół roku może dłużej pewno bym okazjonalnie zaglądał do gry bo lubię ten klimat.

Slawek
    Moderator

Na chwilę obecną to wygląda tak, jak gdyby nie dali nic. 😉 Szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę, że konta Cryptic mają raczej gracze z dłuższym stażem. To już lepiej by wyglądało, gdyby dali po 400 CP (och, przepraszam - ZEN), a nie kilka bezużytecznych itemów i 5000 nieprzetworzonej rudy dla tylko jednej postaci.No ale niestety, ich to nie obchodzi i z pewnością mogli przewidzieć reakcję graczy. Biznes to biznes, a to ma im rzekomo ułatwić robotę. Że graczom tylko niepotrzebnie utrudnia życie, to już mało istotne.Najbardziej w tym wszystkim boli nie tyle sama fuzja, co zacofanie z tym związane. Forum jest gorsze, mniej przejrzyste, nicki nie mają wielkich liter, hasła są krótsze i nawet nie jestem pewien czy uwzględniają takie rzeczy jak wielkość znaków... Do tego sterta baboli, jak wspomniany reset statystyk, niepoprawne linkowanie i problemy z tym związane, a także beznadziejna archiwizacja starych postów. Nie wspominając już o tym, że nie dali graczom absolutnie żadnego ostrzeżenia, a jedynie info o "website maintenance".Dziękuję, postoję - dobrze się czuję z moim obecnym kontem, a na forum mogę używać tego z PW bez jego łączenia z kryptą.Co do tego co napisał Mel - nic nie zresetują. Przymusowa fuzja z pewnością prędzej czy później nastąpi, ale nie ma możliwości, aby ucierpiał na tym jakikolwiek dobytek użytkowników w grze. A nawet jeśli jakiś babol by nastąpił, to dane postaci są w stanie przywrócić.

Melnikor
    Uczestnik

Wiem że raczej tego nie zrobią, ale patrząc po tym że nie umieli przenieść danych z kont między forami to raczej nie napawa to optymistycznie wizji scalanie samych kont w grze.A dane 400 CP czy tam Zen też by nic nie dało bo przeszły by one na to nowe puste konto, a nie na Crypticowe którym się gra.

Slawek
    Moderator

Chyba jednak nic z tego - http://sto.perfectworld.com/news/?p=570451

What if I don't want to link?

Account linking will soon be non-optional. If you have a Cryptic account and link now, you can claim a special item in Star Trek Online. Also, the sooner you link, the better chance you have of getting your preferred account name and display name.

Jamjumetley
    Uczestnik

Czyli albo po dobroci i bierzesz ochłap, albo i tak cię do tego zmusimy. W sumie, to lepszy rydz niż nic.

Melnikor
    Uczestnik

Ciekawy jest fakt że nie zrobili tego z Chempions Online, czyżby tamtejszy producent wykonawczy był bardziej asertywny i umiał się oprzeć PWE?

Slawek
    Moderator

Na Tribblu Morn już nawiedził Quark's Bar na DS9 - http://img835.imageshack.us/img835/17/scre...12062617460.jpg

Niestety, chyba starość mu się udziela, gdyż pomyliły mu się miejsca...

Tak czy inaczej, fajne ma "dialogi" i nawet zabawną cut-scenkę.

Lafiel
    Uczestnik

Powiem szczerze że nie rozumiem procedury linkowania tych kont... Niby zarezerowali nam loginy, @handle i coś tam ale nie kumam jak to zrobić. Ponad to zrozumiałam że można sobie zmienić @handle? 😉

Mógłby ktoś w PROSTY (jak dla noobów) sposób napisać guide o tym? 😛

UPDATE!!!

AGRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR 😥

Super, zlinkowałam zdaje się te głupie konta i teraz nie mogę się zalogować ani moim "połączonym kontem PWI" ani dawnym kontem STO... Brawo PWI, brawo. Przy próbie logowania pisze że "konto STO jest już połączone z kontem PWI, proszę zaloguj się kontem PWI". Używam konta PWI i mówi mi że jest incorrect... >.<

Piotr
    Klucznik

Zarezerwowali loginy? Niby jak? Mojego nie mogłem podać, musiałem nowy login podać i teraz na niego się loguję. Suxx. Może Ty też zmieniłaś?

Lafiel
    Uczestnik

Nie właśnie.Weszłam sobie na swoje konto PWI, potem jakoś poprzez stronę STO dostałam się do ekranu linkowania, gdzie poproszono mnie o podanie konta STO. I tyle. Nic nie musiałam podawać (prócz loginów i haseł), nic uzupełniać, nic zmieniać... Klick i tyle...W moim przypadku wyglądało to tak: konto PWI, wskaż konto STO = done. A nie tak jak mówili w FAQ: zaloguj się na konto STO, wskaż/utwórz konto PWI = done...Przywracanie informacji na emaila wysłało mi username (potwierdziło że mój username jest taki jaki miałam przy koncie PWI, nie STO) ale żadne używane przez zemnie kombinacje haseł nie pasują do tego logina...

Slawek
    Moderator

Upewnij się, że przy próbie logowania masz teraz zaznaczone konto PWE, nie Cryptic.Możesz też spróbować zresetować hasło na maila.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 619 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram