Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Dyskusje ogólne › Star Trek Online - dyskusja
Jak niektórzy może zauważyli od początku roku na Inexus.pl zabrakło prepaid'ów do STO. Kontaktowałem się właśnie ze sklepem i dostałem informacje że:
Będą one w połowie przyszłego tygodnia i w dobrej cenie, tak zapewnia kierownik.
Wczoraj wystartował epizod "The Vault". Jednym z etapów jest udanie się runaboatem badź promem do pewnego systemu. Runaboat albo prom - ponieważ pełnowymiarowy okręt będzie zbyt łatwy do wykrycia przez przeciwnika.
http://screenshot.xfire.com/s/110415773-4.jpg
To wszystko co tam jest, to runaboaty albo promy - na-ah, nikt by takiego zgromadzenia nie zauważył, no skąd 😀 Tłok jak przy bramkach na A4 podczas protestu motocyklistów 😀
Na wstępie się przywitam gdyż od niecałego miesiąca jestem graczem i bywalcem tego forum. Może i odgrzeje starego kotleta a moje pierwsze złe odczucie to BORG. Wiem że wypowiem się totalnie nie w temat ale naprawdę BORG to lamusy straszne w tej grze i to mnie bardzo smuci. Pamiętam pierwszy kontakt z borgiem w TNG no normalnie byłem posrany kogo spodkał Enetrpriseheh. Szkoda że programiści nie przewidzieli czegoś podobnego jak w WoW Gdzie np. taki Sześcian BORG mógłby być takim mega przeciwnikiem z którym trzeba powiedzmy bić się w 50 okrętów vs on sam przez np 2 godziny jak to bywa z niektórymi bosami w WoW. Szczerze jak w Prologu mamy zniszczyć Sześcian BORGa okrętem klasy Miranda no to ja dziękuję ale coś tu jest nie tak :/
Na początek mała sugestia - to jest forum, tak? Nie podwórko, a już na pewno nie kibelek. ;>Co do Borg - ich "miętkość" w prologu będzie wyjaśniona w STF Khitomer Accord. I choć faktycznie potem też niezbyt trudno ich pokonać, to zmiana poziomu trudności na elite da Ci więcej... satysfakcji.Witaj na forum.
Ok przepraszam za swój niezbyt rozgarnięty sposób wypowiedzi jaki pokazałem w poprzednim poście :blush: który został spowodowany brakiem myślenia spowodowany nie przespaną nocą ubiegłą. Tak więc jeszcze raz przepraszam.
Ja jeszcze nie gram ale czekam na tą wersje F2P. I mam nadzieje że zadziała to na moim kompie sprawdze czy demo działa.
Jakby co masz zawsze opcję "Half Resolution" gra robi się pikselowata ale pójdzie chyba na wszystkim mocniejszym od kalkulatora.
Jak narazie to musze się jeszcze zarejestrować tylko jest problem bo pisze że niemożna teraz cię zarejestrować.
Jeszcze się nie zarejestrowałem bo pisze nadal że teraz niemoge ale kiedy się pobrało i wyskoczyło żeby się zalogować to znaczy że gra będzie działać?Czy trzeba się zalogować żeby zobaczyć czy działa?
Potrzebujesz konta, żeby grać - sama instalacja o niczym nie decyduje.
Trochę niepokoi mnie ta cała przesiadka na Dilithium. Czytam forum oraz najnowszy Dev Blog i w sumie można odnieść wrażenie, że tak łatwo już nie będzie z itemami. Na nowe okręty trzeba zbierać samemu, a i niekiedy może zabraknąć na nie funduszy, nawet po awansie. Poza tym obowiązywać będzie dzienny limit ilości przetworzonego surowca. Czyli zdobywać można nieprzetworzonego Dilithium ile się chce, ale przetworzonego otrzymać "tylko" 8000. Nie wiem czy to dużo czy mało, gdyż nie mam obecnie dostępu do gry/tribbla i nie znam dokładnych cen.
Inna sprawa, to usunięcie tokenów. Czyli prawdopodobnie wszystkie okręty otrzymywane za rangę VA1 trzeba będzie już kupować na C-Store, o ile czegoś nie przeoczyłem. A i proces konwersji walut mnie martwi, gdyż napisali, że te dotychczasowe zastąpione zostaną Dilithium ALBO Enegry Credits. Cicho liczyłem, że wszelkie te dotychczasowe marki, odznaki i temu podobne zamieni się na Dilithium, ale wygląda na to, że za ich część dostanie się bezużyteczne (nie oszukujmy się) kredyty.
Ciekawe ile teraz kosztować będzie respec, o ile w ogóle będzie dostępny w ESD za coś innego niż tokeny.
Może ktoś z grających podzieli się wrażeniami nowości z tribbla? Pozytywne czy negatywne póki co?
Z tego co zrozumiałem z różnych wcześniejszych wypowiedzi wszystkie statki (łącznie z VA Retrotfit) będziesz kupował za Dilithium. W ten sposób odblokowujesz statki na postać, a z C-stora na całe konto. Dodatkowo ma być opcja kupna C-pointów na exchange od innych graczy w zamian za dilith.
Z tymi wypowiedziami różnie bywa, gdyż tych wszelkich nowych okrętów Tier X,5 nie da się kupić za Dilithium, tylko z C-Store. Nie wiem tym samym jak to się ma do VA Retrofit, gdyż te także są dostępne w sklepiku.Poza tym gracze skarżą się, że ceny są absurdalnie wysokie w stosunku do zdobywanego Dilithium i nie stać ich nawet na ekwipunek, o okrętach nie wspominając. Jakoby latali Tier 2 z kiepskim ekwipunkiem mając rangę RA.No i w sumie ciężko się dziwić. Dziennie przetworzyć można 8000 Dilithium, podczas gdy broń okrętowa Mk XI kosztuje podobno 140000. Mnie się to nie uśmiecha, gdyż teraz wszystko zależne będzie od tego jak długo gramy i czy regularnie się logujemy. To tak jakby teraz zrobić wszystkie daily, ale dziennie dostawać tylko 3 Emblemy. Rozumiem, że wprowadzane zmiany mają na celu kontrolę nowej ekonomii, a także zmotywowanie ludzi do zakupu C-Points (wtedy będzie sens wystawiać je na aukcję), ale w obecnej formie jest to lekka przesada.
Trzeba patrzeć też na to że Tribble jest serwerem testowym i dopiero tam pewne rzeczy wychodzą w praniu, bądź jeszcze wcale ich nie ma. Ceny owszem z początku były ponoć astronomiczne ale już to zmieniają dając różne promocje i zniżki, więcej o tym w nowym Path to F2P