Forum Fantastyka Star Trek Star Trek Enterprise - wrażenia

Star Trek Enterprise - wrażenia

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 836 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Piotr
    Klucznik

ds9 zorientowany jest na postacie i ich rozwoj wymaga czasu; widz

musi sie do nich przyzwyczaic, polubic.

A forumowicz musi sie przyzwyczaic do tego, ze na forum panuja pewne zasady, miedzy innymi taka, zeby nie robic offtopicow, tym bardziej jesli odpowiedni watek do dyskutowania o DS9 i pozostalych seriach juz istnieje, i byla tu o tym mowa - lubic tego nie musi. ;>

Gosiek
    Uczestnik

Przeniesione z innego tematu:

Prawdziwymi ST są The Original Series i The Next Generation i tak już zostanie a zostanie dlatego że żaden serial nie przywróci klimatu ST każdy będzie mimo woli kopiował stare pomysły bo zresztą sam będzie już kopią z lepszymi efektami specjalnymi  z większą ilością bitew kosmicznych wybuchow strzelanin z pustą fabułą żaden nowy serial czy to dziejący się w czasach TNG czy wcześniejszych czy pozniejszych nie uratuje ST (przynajmniej nie teraz) nie ma się co łudzić żę przyjdą wspaniali scenarzyśći i przywrucą prawdziwego ST

nie dziwie się panom B&B chcieli stworzyć coś nowego pokazać początki federacji z tego mógł powstać bardzo dobry serial ale nie powstał i już nie powstanie bo poszedł inną drogą nie tą którą powinien jednak nie jest on aż taki tragiczny ma jeszcze szanse DSN uwazany przez wielu za wspaniały miał tragiczne początki nie wspominając tragicznego w większośći Voyagera miejmy nadzieje że Enterprise jeszcze zaskoczy chociaż to mało prawdobodobne.

r_ADM
    Uczestnik

me stara sie byc spokojny...

pierwsza rzecz: znaki interpunkcyjne sa po to by je uzywac 😛

Prawdziwymi ST są The Original Series i The Next Generation i tak już zostanie a zostanie dlatego że żaden serial nie przywróci klimatu ST każdy będzie mimo woli kopiował stare pomysły

ale bzdura. wlasciwie dwie. co to w ogole znaczy i tak juz zostanie ?? to jest twoje zdanie.

po dwa to tos i tng w wymowie i przeslaniu zupelnie sie od siebie roznia i tylko na pierwszy rzut oka sa do siebie podobne.

z tym klimatem i pomyslami to tez dobre jest. jak ktos jest dobry to nie bedzie powielal starych pomyslow.

DSN uwazany przez wielu za wspaniały miał tragiczne początki

jesli od serialu sie oczekuje tylko i wylacznie wybuchow i strzelaniny to faktycznie ds9 mial tragiczne poczatki 🙄

nie dziwie się panom B&B chcieli stworzyć coś nowego pokazać początki federacji

bs. bb nigdy nie chcieli stworzyc niczego nowego, a nawet jesli to im to zupelnie nie wychodzilo. nowe nie znaczy w nowym otoczeniu czy w innynm czasie.

faloks
    Uczestnik

Pierwszy sezon ent według mnie nie jest aż taki tragiczny po drugim sezonie nie chciało mi się ogl. tego serialu sezon ten był nieporozumieniem było pare dobrych odć. (np. future tense)ale w większości tragiczne natomiast obejrzałem już prawie cały trzeci sezon i musze przyznać że serialu tego nie ma co kasować praktycznie każdy odcinek 3 sezonu jest dobry,ciekawy nie przez ale nudnego teraz ogl. po trzy odc. na raz (a nie jest wielkim fanem st ) dlatego jest jeszcze nadzieja 4 sezon będzie decydującym ale i tak zapewne wiele osób spisało już na straty ent.

r_ADM - napisał

jesli od serialu sie oczekuje tylko i wylacznie wybuchow i strzelaniny to faktycznie ds9 mial tragiczne poczatki

DSN przez tą wojne z dominium budzi wemnie miszane uczucia

serial był nudny (deep sleep nine itp. ) więc zrobili wojne i masakre na całego zrobili ze star treka gwiezdne wojny ale nie ogl. całego DSN więc nie będe się wypowiadał

Piotr
    Klucznik

(post w obronie ds9)

Znowu wystawiacie cierpliwosc moderatorow na probe. ;> Post r_ADMa zostaje przeniesiony do topicu o pozostalych seriach ST, post ktory napisal Tecza tez. Tam kontynuujcie temat ds9, tym bardziej ze jest co kontynuowac - r_ADM, jak widac, wie o czym mowi. ;>

Faloks, bardzo Cie prosze, stosuj interpunkcje i przynajmniej raz przeczytaj to, co napisales.

Kozzie
    Uczestnik

Ciekawe czy jest już w e-mule pierwszy pdcinek czwartego sezonu?

MOD: to jest topic o wrażeniach z oglądania serialu, o ściąganiu treka z netu piszemy w innym miejscu!

Phobos
    Uczestnik

prawie bez spoilerów

Nie należę do przeciwników Enterprise, czasami nawet mi się podobał, wczoraj obejrzałem pierwsze 5 minut 4x01, no i jak zobaczyłem T'Pol, to mnie mało szlag nie trafił. Rozumiem, że może mieć problemy emocjonalne przez wpływ trilium D, ale do jasnej ch... to Wolkanka, powinna panować na tyle nad emocjami, że jak rozmawia z Tripem, to nie rzuca rzęsami to na podłogę, to na sufit. Nie wiem czy się do tego przyzwyczaję, bo zrozumieć to na pewno się tego nie da :[

Poza tym tekst, chyba Tripa: "I think, we're here for some reason", myślałem, że z fotela spadnę. No ale jak obejrze cały to może będzie lepiej.

Bajrak
    Uczestnik

Moze jednak najpierw obejrzyj caly odcinek zanim go ocenisz. Pamietaj ze akcja rozgrywa sie tuz po wydarzeniach z koncowki trzeciego sezonu wiec zaloga moze byc troche spieta. Poza tym to nie Trip walnal ten nieszczesny text 😛

AHM
    Uczestnik

Dla mnie nie najgorzej. Ciekawa fabułą trochę niejasności ale mam nadzieje że wszystko rozwiąże się w 4x02Co do T'Pol to faktycznie, nie do końca hamuje swoje emocje.SPOILER;O mało co nie wskoczyła Archerowi na szyje gdy ten wszedł na mostek.SPOILER;Usprawiedliwienie? To trochę inni Wolkanie niż Ci, których znamy choć by z Voya, o innej psychice.

Piotr
    Klucznik

Ja mam spora obawe co do naprawiania linii czasowej, cos mi mowi ze scenarzysci mocno to uproszcza i bedzie kicha. ;>

Chodzi mi o to, ze NX-01 przeniosl sie do czasu, w ktorym zmiany w linii czasowej sa zbyt duze, zeby dalo sie je naprawic eliminujac obcych w tym wlasnie momencie. Ale sam pomysl zmiany dziejow wojny, Niemcy atakujace Stany itd. uwazam za ciekawy.

Dalek
    Uczestnik

SpoileryNo cóż pierwsze dwa odcinki 4 seri entka mamy za sobą (3 właśnie ściągam). Cóż mogę powiedzieć ani to genialne, ani beznadziejne. Wątek Temporalnej Zimnej Wojny bez zbędnych wyjaśnie co do istoty, stron itp. tego konfliktu (może to i lepiej). Ogólnie dużo fajerwerków. Entek to serial akcji i jako taki może się podobać, ale ducha Star Treka to mu brakuje. Następne odcinki zapowaidają się jednak ciekawie, liczne nawiązania do TOSa może zaowocują bardziej trekowym klimatem i naprawieniem kilku błędów (zachowanie Wulkan).Jedno mnie tylko zastanawia w ostanich sekundach odcinka drugiego widać statek Gwiezdnej Floty (albo Wulkan?), który wygląda zupełnia jak klasa Nova z Voya (lewy górny róg ekran, przy panoramie przedstawiającej ziemie i inne statki w większości Wulkanów, w LOLu 41m. 40 s.).

Phobos
    Uczestnik

Uwaga spoilery

Całkowicie zgadzam się z Tęczą (co do oceny Entka, na statkach tak dobrze się nie znam ;)). Ciągnęli wątek temporalnej wojny prawie od początku z przerwą (pewnie żeby dać odpocząć widzom, bo przecież nie Archerowi) na Xindi, season 4, no i kończymy wątek jak najszybciej, nie ważne z sensem, czy bez, no ale na pewno bez polotu.

W sumie to po raz pierwszy (chyba) mieliśmy do czynienia z faktem, że zmiany w danej chwili propagują się również wstecz, no ale nawet O'Brien nie radzi sobie z mechaniką temporalną ;), niech więc im będzie.

Z rzeczy, które mnie trochę wkurzyły, to Daniels na koniec, no i to że nikt z bandy grubego nie oberwał nawet w nogę, a Niemcy padali jak kaczki, mimo lepszego uzbrojenia i lepszego strategicznie położenia.

Gosiek
    Uczestnik

Postanowiłam w końcu nadrobic entkowe zaległości (było w międzyczasie co oglądać - choćby Battlestar Galactica) i podjęłam próbę przebicia się przez "Storm Front". Obejrzałam obie części razem i stwierdzam, że z pewnością mogam spędzic te 90 minut w ciekawszy sposób. Nuda, przewidywalność i kiepskie zakończenie. Jak na wątek ciągnięty przez większość serialu, to rozwiązanie banalne, żałosne i nieciekawe. Żadnego elementu grozy, zwątpienia, zawahania - i jak tu czekać na rozwój wydarzeń, skoro od 1 minuty już widać zalążki happyendu? ;> Dobrze, że są jeszcze inne ciekawsze seriale, bo entek jak na razie nie rokuje zbytnich nadziei na poprawę.

Skrypek
    Uczestnik

DSN przez tą wojne z dominium budzi wemnie miszane uczucia

serial był nudny (deep sleep nine itp. ) więc zrobili wojne i masakre na całego zrobili ze star treka gwiezdne wojny ale nie ogl. całego DSN więc nie będe się wypowiadał

Kłamiesz w dwóch miejscach:

1. Że w DS9 zrobiono ze Star Treka gwiezdne wojny.

(gwiezdne wojny to są w Voyagerze, gdzie Kaśka ciągle tłucze się z Borgiem bez żadnej większej ideologii, polityki czy emocji)

2. Że nie będziesz się wypowiadać (bo się wypowiedzialeś) 😛

A ramach wątku, krótko

4x01,02 Storm Front jest nudne i bzdurne jak cała wojna temporalna i drugi sezon. (a trzeci sezon to strata roku czasu i pieniędzy na historyjkę nie prowadzącą donikąd, która nadawała się na 3, góra 4 odcinki)

4x03 Home - dobre jak na entka, nawiązuje do jeszcze niegłupich wątków pierwszego sezonu, które trzeba było wtedy kontynuować, a nie dopiero po systematycznym spadku oglądalności do ułamka poziomu początkowego i obcięciu budżetu.

Sai
    Uczestnik

Kłamiesz w dwóch miejscach:

1. Że w DS9 zrobiono ze Star Treka gwiezdne wojny.

(gwiezdne wojny to są w Voyagerze, gdzie Kaśka ciągle tłucze się z Borgiem bez żadnej większej ideologii, polityki czy emocji)

[post="19879"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Absolutnie się zgadzam, pod gwiezdne wojny pasuje bardziej Voy niż DS9.......wiem, wiem, nie piszę więcej bo nie na temat 😀

A ramach wątku, krótko

4x01,02 Storm Front jest nudne i bzdurne jak cała wojna temporalna i drugi sezon. (a trzeci sezon to strata roku czasu i pieniędzy na historyjkę nie prowadzącą donikąd, która nadawała się na 3, góra 4 odcinki)

4x03 Home - dobre jak na entka, nawiązuje do jeszcze niegłupich wątków pierwszego sezonu, które trzeba było wtedy kontynuować, a nie dopiero po systematycznym spadku oglądalności do ułamka poziomu początkowego i obcięciu budżetu.

[post="19879"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Cóż...i tutaj się nie zgadzamy. Po pierwsze odcinki 4x01 i 4x02 trzymały poziom, oczywiście brakowało im trochę "ducha" charakterystycznego dla Star Treka, ale nie było źle. Wojna temporalna jest według mnie bardzo dobrym wątkiem Entka, daje duże możliwości manewru dla scenarzystów, może częściej będą im się trafiać dobre i logiczne 😀 pomysły. Enterprise nie jest rewelacyjny, ale to Star Trek ! Może w założeniu miał być kontrowersyjny 😉 , kto wie ? Na koniec jeszcze pytanko : które wątki z pierwszego sezonu należało kontynuować ? Ciekawy jestem .

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 836 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram