Forum Fantastyka Star Trek Star Trek Enterprise - wrażenia

Star Trek Enterprise - wrażenia

Wyświetlanie 15 wpisów - od 736 do 750 (z 836 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Diabeu
    Uczestnik

Natomiast za najfajniejszą wizję ludzkości, z tych realnych znaczy się, to uważam Przymierze Systemów z Mass Effect.

Po Treku Mass Effect ma najpiękniej skonstruowane uniwersum i rasy obcych! Coś pięknego, poprostu, z wypiekami czekam na ME 3 i dokończenie historii Sheparda i reszty.

MikE
    Uczestnik

Diabeu nie jesteś sam ja 1 i 2 po 3 razy przechodziłem :D:D:D w ciągu ostatnich lat to tylko Mass Effect mnie tak przykuł i Dead Space że siedziałem przy grze więcej niż dwie godziny... Kiedy w końcu zrobią jakąś dobrą grę w świecie Treka no pytam się no ❗

Diabeu
    Uczestnik

No Dead Space 1 mam w tej chwili włączone na ps3, gra jest genialna tak, że druga część już czeka w kolejce :]

Coen
    Uczestnik

Oj tam, oj tam, już nie przesadzajmy. Trek też ma swoje naprawdę dobre gry - Bridge Commander, Starfleet Comand 3 czy genialny Klingon Academy. Faktem jest, że są to starszawe produkcje, ale jak na martwe od czasu Entka a nawet i wcześniej uniwersum nie jest źle (STO z premedytacją tu nie umieszczam, bo MMO to inna para kaloszy).A co do ME, to jeszcze powiem tak - jak mi który zabierze Tali, to się przekona, że nie tylko ona ma strzelbę 😀

MikE
    Uczestnik

Nie powiem fajnie mi się grało w star trek legacy 🙂 jak w wgrałem moda na megabitwy taka rozpierduchę robiłem 😀 Zresztą z tego co widzę to starsze jednak tytuły trzeba będzie wygrzebać...

Coen
    Uczestnik

Całkiem fajnie też wypada Birth of the Federation, zwłaszcza z modem Dominion War. Znaczy, jeśli ktoś lubi gry 4X i ma dość mocny komp aby udźwignąć bitwy po setki okrętów (via inwazja Borg).

MikE
    Uczestnik

Ej no w to nie grałem masakra aż mi koparka opadła no to już wiem w co się zaopatrzyć 🙂

Pitmistrz
    Uczestnik

BOTF to druga najlepsza strategia turowa, polecam całkowicie.A najlepsza to Heroes III. 😀

Eviva
    Uczestnik

I to jest właśnie coś, w czym Wam nigdy nie dorównam - nie tylko nie znam tych gier, ale nawet nie chcę i8ch poznać. Mam jakąś awersję do gier. Taka dziwna idiosynkrazja.. której nawet nie umiem dobrze wytłumaczyć i uzasadnić.Natomiast wracając do serialu, to jak dla mnie jego zdecydowanym plusem jest niejakie odbrązowienie Wolkan i ukazanie, ze nie różnią się od nas aż tak bardzo. Mają swe wady, bywają nietolerancyjni, podatni na manipulacje, zadzierają nosa i tak dalej. Niejako kontrapunktowo ukazano Andorian, bardzo ludzkich, zadzierzystych, gwałtownych i honorowych. Również wiedza o Klingonach trochę się poszerzyła, przestali być jednowymiarowi, ukierunkowani tylko na bezmyślną walkę z kim popadnie. Uważam, ze już z tego powodu kasacja serialu była wielkim błędem.

MikE
    Uczestnik

Eviva czasami warto się przemóc na spokojnie któregoś pięknego wolnego dnia zapoznaj się z gatunkami i grami w świecie ST może coś się tobie spodoba i wypali nie koniecznie musisz siedzieć po 8 godzin dziennie wystarczy godzina max 1.5 :)Też ubolewam nad kasacją i nawet nie zapowiada się na nową serię 🙁

Eviva
    Uczestnik

MikE, wiem, że chcesz dobrze, i nawet odgaduję w Tobie pokrewną duszę, ale ja mam po prostu za dużo roboty, by pozwolić sobie na zatonięcie w grze.Ale kiedyś może czegoś spróbuję. Mam jakąś trekową grę, jedną czy dwie...

MikE
    Uczestnik

Eviva dzięki miło mi słyszeć 🙂 ja od jutra pełną parą w pracy nadrabiam 3 dni masakra 😀 ostatnio to w jedyne do czego przysiadłem na trochę to była Haegemonia Dziedzitwo solonów jeszcze zmieniałem ten durny limit jednostek zeby większe bitwy robić 🙂 A tak to nie mam na to czasu wiec rozumiem Ciebie 😉

Diabeu
    Uczestnik

Aviva

No to już sobie u niej przerąbałeś 😉

Eviva
    Uczestnik

Nic sobie nie przerąbał póki co. Moje imię nie jest dla mnie święte i można je przekręcać albo zgoła wyśmiewać, dla mnie to jedna cholera.Ważne, ze do rzeczy chłopak mówi, a nie o każdym tutaj da się to napisać.

Barusz
    Uczestnik

Pamiętam, że "Evita" też się w postach pojawiała, swego czasu, i Eviva nie obrażała się jakoś 😉

Wyświetlanie 15 wpisów - od 736 do 750 (z 836 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram