Forum › Fantastyka › Star Trek › Star Trek Enterprise - wrażenia
Chcialbym zauwazyc, ze TOS, TAS, TNG, DS9, VOY oraz 10 filmow to juz zamknieta trekowa historia. ENT jest natomiast aktualnie w produkcji. Zupelnie inaczej ocenia sie rzeczy historyczne a inaczej aktualne. Przykladem niech bedzie VOY, ktory kiedy mial status 'aktualny' zbieral ciegi a teraz korzysta z tego, ze przy ENT jest prawdziwym trekiem 😛 Przy czym ostatnio w modzie jest "podnoszenie" wartosci ENT-a poprzez skrytykowanie poprzednich produkcji. Nie wiadomo czemu ;P
Oglądam drugi sezon tego co wg wielu nie powinno się utożsamiać z trekiem. Wydaje mi się jednak, że taka opinia jest przesadzona. Pokazuje czasy zaledwie wiek po First Conntact. Nic dziwnego że to jeszcze nie jest trekowe. Denerwują mnie te niedociągnięcia, ale bardziej ciekawi mnie jak to się rozwinię i jak dużo zajmie im to czasu aż dojdziemy do tego co znamy. Zastanawiam się kiedy wymyślimy osłony, kiedy będziemy uzywać pola siłowego i transportera na codzień.
Ostatnio dopiero wpadli tam na pomysł nowych protokołów bezpieczeństwa i znanego nam już "Red alert" ale pod nazwą "Tactical alert". Może być jak na początek.
Drażni mnie za to parę szczegółów. Wolkanie są bardzo nieprzystępni i wszystko kwitują stwierdzeniem "ściśle tajne", jak i m.in. fakt że prz przybyciu nowych lub raczej obcych na pokładzie często są pokazywane ujęcia jak wychodzą z pomieszczenia i nikt z nimi nie idzie do transportera czy śluzy. To się wydaje nie na miejscu bo przecież powinno się takowych gości odprowadzać pod eskortą mniejszą większą ale zawsze.
Jak sobie cosik jeszcze przypomne do dopisze 😀
A wogóle bardzo sympatyczny był ostatni odcinek na AXN, nie uważacie. Świetne były te ludziki z antenkami.
Andorianie bo chyba o nich chodzi są chyba najfajniejszą rasą Entka
Oglądam drugi sezon tego co wg wielu nie powinno się utożsamiać z trekiem. Wydaje mi się jednak, że taka opinia jest przesadzona. Pokazuje czasy zaledwie wiek po First Conntact. Nic dziwnego że to jeszcze nie jest trekowe.
Napisales obok siebie, ze opinia o tym, ze entek nie utozsamiany z trekiem to opinia mocno przesadzona oraz, ze nic dziwnego, ze nie jest trekowy - zdecyduj sie... ;P
napisałem że wielu tak się wydaje a to ze nie jest taki trekowy jak inne seriale to chyba wszyscy wiedzą. Ja uważam że trek właśnie tak mógł wyglądać przed FC
napisałem że wielu tak się wydaje a to ze nie jest taki trekowy jak inne seriale to chyba wszyscy wiedzą. Ja uważam że trek właśnie tak mógł wyglądać przed FC
Znaczy jak?
No właśnie takie jak nam pokazują na ekranie. Ludzie tam uczą się być tacy jakich znamy z TNG czy innych serii. Uczą się tworzyć zasady wg których inni będą żyć. Zaczynają tworzyć dyrektywy, protokoły, zaczynaja postrzegać otaczający ich wszechswiat jak swój dom itd itdTo że to nie wygląda od razu tak jak w TNG Voyu czy DS9 to chyba jest normalne. Nikt na ziemi nie jeździł takimi samochodami co teraz na początku ich kariery. Charaktery ludzi też nieco uległy zmianie. Wszystko się rozwija tak jak i w Entku.
Aha... I pewnie dlatego maja np lepsze transportery niz te zamontowane na Defiancie? ;P
No wiesz ja tego wcale nie zauważyłem
A w ogóle to znasz kanon treka? A wracając do Entka, polecam lekturę tego artykułu, który powinien Tobie lekko przybliżyć o co chodzi ludziom, którzy uważają, że Entek wiele wspólnego ze Star Trekiem nie ma: http://startrek.pl/article.php?sid=385
A w ogóle to znasz kanon treka?
Wiesz nie lubię jak mnie ktoś obraża ale cóż twoja wola. I don't care. Z drugiej strony dzięki za artykuł, chętnie poczytam.
A w ogóle to znasz kanon treka?
Wiesz nie lubię jak mnie ktoś obraża ale cóż twoja wola. I don't care.
Zapewniam, że gdybym chciał Ciebie obrazić to bym to bez wahania uczynił - zapytaj kogokolwiek, pewnie chętnie potwierdzą 😉 Pytanie o znajomość kanonu star treka nie jest w żaden sposób obraźliwe, przecież nie ma ustawowego obowiązku jego znania ;P Musisz być dość mocno przewrażliwiony... 😉