Forum › Fantastyka › Star Trek › Star Trek Enterprise - wrażenia
Moderatorzy dziekuja za pozdrowienia. ;)Pomysl z kontynuowaniem dyskusji o entku wlasnie w tym topicu jest bardzo dobry. Oby tylko wypalil. Przypominam jednak o ostrzeganiu przed spoilerami.
A mnie się DS9 nie podobał. Widziałem pare odcinków i mnie nie przekonały do siebie.
Z tego co widze to glownie czepiacie sie scenariusza. Jak tacy madrzy jestescie to wymyslcie cos czego nie bylo w pozostalych serialach, tak, zeby z nimi nie kolidowalo w zadnym sensie. A jak to zrobicie to wyslijcie to do autorow, na pewno Wam podziekuja. Wtedy moze zrozumiecie, ze nie tak latwo wymyslic cos co mialo miejsce przed pozostalymi serialami bez wplywu na nie. I nie jestem obronca Entka do ostatniej kropli krwi 🙂 Tylko rozumiem polozenie autorow i im nie zazdroszcze. Was wiernych fanow pierwszych seriali, po prostu nie da sie zadowolic 😀
Kozzie: nie wiem, ktore odcinki ogladales, ale ds9 trzeba ogladac po kolei. wiekszosc kolejnych odcinkow w mniejszy lub wiekszy sposob nawiazuje do poprzednich. warto tez przebolec ogolnie slaby 1szy sezon (choc mial kilka genialnych perelek) bo nastepne sa coraz lepsze.Mirmil: chodzi wlasnie o to ze execi maja w dupie to co mysla, robia, proponuja fani !!!!! wystarczy spojrzec na niektore fanfici, czy ksiazkowa kontynuacje ds9. wszystko to stoi na wiele wyzszym poziomie niz entek.poza tym jak nielatwo wymyslic cos nowego, to znak ze nalezy opuscic biznes, ze sie juz wypalilo a nie trwac przy stolkach jak polscy politycy.
Wszystko zależy od gustów. Mi nie podoba się Deep Space i Enterprise, ale za to lubie TNG i VOYAGER'a
Kozzie - jeżeli widziałeś tylko kilka odcinków, to masz (imho, i nie bierz tego zbytnio do siebie, gdyż to samo powiem każdemu) za małą wiedzę o DS9, żeby je oceniać. Co innego gdybyś obejrzał chociaż ze 2-3 sezony.A co do Entka to r_ADM ma racje, panowie B&B nie są zainteresowani uwagami i pomysłami fanów, które mogłyby ten serial wyprowadzić na prostą. Oni po prostu sami wiedzą lepiej... 😈
Entek jaki taki jest a że opowiada historie z samych początków nie powinien byc taki jak to co znamy do tej pory. Jednakże po obejrzeniu 1 sezonu mam wrażenie że za wolno się rozwija. Najbardziej podoba mi się T'Pol i muzyka w czołówce hehe.DS9 jest bardzo dobrym serialem, szczególnie od momentu wprowadzenia Defiant'a i Dominium więc nie wiem dlaczego niektórzy go krytkują.
^ DS9 jest b. dobrym serialem od 2 sezonu. pozniej po prostu jest wieceje akcji.
Mówcie sobie co chcecie, ale na DS9, VOY i ENT czasami prawie spałem a na TNG nie. TNG jest najlepszym serialem z pod znaku Treka
^twoim zdaniem :Pmoim, serial jest w duzej wiekszosci nudny, przedstawia calkowicie niemozliwa do osiagniecia utopie, jezeli chodzi o scenografie wyglada cienko, postacie sa czarno biale, kapitan to duren ktore wlasne zasady moralne przedklada nad dobra setek miliardow istnien etc...
Szkoda Waszych klawiatur 🙂 Nikt tu nikogo nie przekona, bo gusta sa rozne i o gustach nie dyskutuje sie. Swoja droga, to niedzielny odcinek Entka bardzo mi sie podobal. Tylko prosze mi tu nie pisac, ze fabula banalna, bo z gory mozna bylo sie domyslic, ze Tucker zajdzie w ciaze 😛
^
twoim zdaniem 😛
moim, serial jest w duzej wiekszosci nudny, przedstawia calkowicie niemozliwa do osiagniecia utopie, jezeli chodzi o scenografie wyglada cienko, postacie sa czarno biale, kapitan to duren ktore wlasne zasady moralne przedklada nad dobra setek miliardow istnien etc...
Mam nadziej że żartujesz ;).
TNG jest już takim samym klasykiem ja TOS, więc nikt nie ma prawa go krytykować i basta.
Krusty, to ze cos jest klasyka (TNG jest nia pewnie tylko dla czesci trekerow), nie znaczy ze nie wolno tego krytykowac. A to ze sporo z nas ma sentyment do tego serialu, nie znaczy ze jest on bez wad. I nie jest.Ale to nie topic o TNG, ani o innych seriach, wiec trzymajmy sie tematu.Mirmil, gdy nastepnym razem bedziesz mowil o jakims odcinku, daj ostrzezenie o spoilerze. Mimo wszystko niewiele osob ma AXN i nie wszyscy ogladali juz te odcinki.