Forum Fantastyka Star Trek Star Trek Enterprise - wrażenia

Star Trek Enterprise - wrażenia

Wyświetlanie 15 wpisów - od 511 do 525 (z 836 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Krusty
    Uczestnik

I to na maksa(z wyjątkiem 4 sezonu by Manny Coto... tu wyjątek ostatni odcinek).

Barusz
    Uczestnik

Many Coto robił też trochę trzeciego sezonu (m.in. Similitude). No i cały pomysł na trzeci sezon był po części wzięty z jego poprzedniego serialu, Odyssey 5. Co ciekawe, musieli się jakoś polubić z Bragą w tym czasie, bo potem Coto załatwił Bradze posadę w 24 😉

Krusty
    Uczestnik

Wpadłeś akurat jestem fanem O5 i ten serial nie ma nic wspólnego z Entkiem... no ale popraw mnie jeśli się myle bo poza zniszczeniem Ziemi i podróżą w czasie nie widzę nic zbieżnego a i tak to jest naciągane już na maksa bo inny kontekst.

Barusz
    Uczestnik

Naciągane, bo trzeci sezon był pisany w znacznej części na kolanie. Dlatego pisałem o pomyśle jedynie. A co ma wspólnego? - Mannego Coto w roli jednego z głównych współautorów? Dodam, że problem jest prouszony dość obszernie w jego profilu na IMDb

Krusty
    Uczestnik

Tak na marginesie jet duża różnica między pisaniem scenariuszy a prowadzeniem serialu, nawet najlepszy sneriusz nie pomoże jeśli główne ramy sie kupy nie trzymają. Ale nadal za bardzo nie rozumiem o co tobie chodzi bo ja nie widzę nic wspólnego po za osobą Coto.

zdarom
    Uczestnik

No i cały pomysł na trzeci sezon był po części wzięty z jego poprzedniego serialu, Odyssey 5

"Szukasz zależności tam gdzie jej niema" - królowa Borg

r_ADM
    Uczestnik

4 sezon tez ssal 😛

Tsalex
    Uczestnik

Entek zakończył swój żywot zasłużenieponieważ twórcy nie mieli pomysłu chociaż mozna było to zrobić inaczej i byłby sukces.

zdarom
    Uczestnik

Według mnie z tym zasłużeniem to nie tak szybko. To był dobry serial, najgorszy z treków ale dobry, przyjemnie się go oglądało.

Tsalex
    Uczestnik

Oczywiście że przyjemnie ale było zbyt dużo słabych odcinków i jakoś nikt nie potrafił tego dalej pociągnąć.

Lo'Rel
    Uczestnik

ale było zbyt dużo słabych odcinków i jakoś nikt nie potrafił tego dalej pociągnąć.

W pierwszych dwóch sezonach. Czemu? Bo już sama konwencja typowo trekowa opatrzyła się, do tego słabe scenariusze and much more... 3 i 4 sezon zmieniał Entka na lepsze.

Barusz
    Uczestnik

No i cały pomysł na trzeci sezon był po części wzięty z jego poprzedniego serialu, Odyssey 5

"Szukasz zależności tam gdzie jej niema" - królowa Borg

OT: Jak już to "rozróżnienia", Królowa niewątpliwie pozostawała w jakiejś tam zależności od Kolektywu (bo i ja od szefa pozostaje w jakiejś zależności i moja ręka ode mnie też) 😉 ;>

ale było zbyt dużo słabych odcinków i jakoś nikt nie potrafił tego dalej pociągnąć.

W pierwszych dwóch sezonach. Czemu? Bo już sama konwencja typowo trekowa opatrzyła się, do tego słabe scenariusze and much more... 3 i 4 sezon zmieniał Entka na lepsze.

Temat wałkowany tysiące razy, według mnie to trzeci sezon był najgorszy. Pisałem o tym już nieraz, nawet w tym wątku i więcej mi się nie chce ;]

Krusty
    Uczestnik

4 sezon tez ssal 😛

Tu sie nie zgodze jasne że postacie nadal były do d* ale już przynajmniej scenariusze i pomysły o klasę wyżej... a nawet jeśli nie to In a Mirror, Darkly wymiatał. 😉

Lo'Rel
    Uczestnik

Pewnie, że temat wałkowano, dlatego tylko wspomniałem o tym jednym zdaniem.

Match
    Uczestnik

Jestem w trakcie oglądania Enterprise po raz pierwszy. Raczej mi siępodoba, aczkolwiek w wielu odcinkach mam wrażenie, że już to widziałem w którymś z pozostałych Treków.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 511 do 525 (z 836 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram