Forum › Fantastyka › Star Trek › Star Trek Enterprise - wrażenia
Mam nadzieję, że film będzie dobry. Przynajmniej tak dobry aby poszli do kin nie tylko fani ST. Trzeba liczyć się z tym, że jeżeli obraz nie zarobi odpowiednich pieniędzy, kolejnego nie będzie. Co do serialu ENT, po obejrzeniu całości, mogę powiedzieć, że mnie też się podobał. Pomimo dużej ilości "kaszany" 😉
A powiedzcie, czy salon masażu na Entku Was nie raził? 🙂
Mnie nie raził, zawsze jakieś odejście od misji, gorsze były inne rzeczy np. atak Xindi na ziemie, co ostro nie zgadzało się z kanonem, mimo że odcinki z Xindi były ciekawe.
W jaki sposób Xindi nie zgadzało się z kanonem? Co innego może logika, ale i tego nie wiemy, bo przecież Kardasjanie, którzy się wycofują z okupacji Bajor także wielkiego sensu nie mają.Nonsensem jest mówić o kanonie, równie dobrze Khan rozpoznający Chekova jest burakiem, tak samo jak i mnóstwo mnóstwo innych sprzeczności, chociażby odległości od Ziemi Kronosa i Romulusa.
równie dobrze Khan rozpoznający Chekova jest burakiem,
Zmutowanym genetycznie burakiem 😉
Ja tam Entka nie lubię, był słaby, często - zbyt często - nudny i niektórzy aktorzy też się nie popisali. Dopiero ostatni sezon był w miarę ciekawy. To jedyny trekowy serial, do którego nie wracam.
A Xindi byli o tyle "dziwni", że jak na taką wielką tragedię (atak na Florydę) nikt nigdy potem o tym nie wspomniał, ani nie wspomniał o samych Xindi... choć musieli mieszkać na tyle blisko, by statek warp 5 do nich doleciał, a późniejsze, zasuwające ponad warp 9, tym bardziej powinny na nich trafiać.
Mnie raziło, że Romulanie byli ubrani jak ci z czasów Nemesis, choć widzimy ewolucję ich mundurów od TOS, przez TNG i DS9, aż do tych paskud a la garnitur+koszula z krawatem w Nemesis. Powinni być bliżej w stylu TOS-a odziani, a nie Nemesis 😮
Argument, że Xindi byli tak ważni, że powinna być o nich wzmianka później nie jest zbyt dużego kalibru moim zdaniem. Ile razy Kirk ratował Ziemię od pewnej zagłady? Czy jakieś echa humbaków czy V'Gera pojawiały się w kolejnych odcinkach? Czymże przy tym jest jakaś mała katastrofa na Florydzie.
Entek był słaby, tylko niektóre odcinki były dobre, najlepszy był czwarty sezon, a jeśli chodzi o wzowienie to nie powinni tego robić, bo to nie mam sensu, lepiej żeby powstał nowy serial, przynajmniej może zrobią coś lepszego. Zobaczymy co pokaże film oby był super i przyczynił się do stworzenia przynajmniej jeszcze jednego serialu( może być z załogą z filmu, dalsze przygody Kirka, Spocka i spółki)
Grrrrrrrrrr... Wzmianka o wznowieniu była żartem, na to nie ma cienia szansy, aktorzy, scenarzyści i reszta już dawno sobie poznajdowali nowe zajęcia. Więc nie piszcie o tym tak serio ;)A większym od Xindi burakiem jest choćby to, że w 2151 r. w okolicy Ziemi latają sobie statki z technologią maskowania... ;]
Barusz, skoro statki mają maskowanie to ich nie widać na ekranie, więc kanon jest zachowany 😀 I tak można w nieskończoność... Co do wznowienia, to chyba jasne jest, że to był żart.Czy bylibyście zadowoleni z kolejnego serialu... ciężko powiedzieć, bo nie byłby tworzony z myślą o obecnych fanach, tylko o szerszej publiczności (który marketingowiec ogranicza sobie grupę docelową już na starcie). To tak jak z odcinkami po klingońsku - wielu by chciało, ale jakby coś takiego powstało, to może kilka osób by obejrzało od początku do końca 😉
Jasne, że to był żart, ale miałem wrażenie, że część z Was potraktowała to zbyt poważnie. Co do xylryliańskiego statku z Unexpected, to owszem, Archer & componieres widzieli jak działa ta technologia :]
No chyba nikt rozsądny nie bierze pod uwagę, że Entek mógłby być wznowiony. Trzymacie się niektórzy kanonu jakby za jego łamanie groziło więzienie, To przecież tylko fikcyjny świat. Chociaż, mundury Romulan w Ent były nietrafione, fakt.A pokój masażu - czemu nie, zawsze to jakieś urozmaicenie i próba przemycenia jakiejś tam erotyki do serialu.
A pokój masażu - czemu nie, zawsze to jakieś urozmaicenie i próba przemycenia jakiejś tam erotyki do serialu.
Oczywiście że urozmaicenie, przecież oprócz misji musi być jakiś relaks.
A pokój masażu - czemu nie, zawsze to jakieś urozmaicenie i próba przemycenia jakiejś tam erotyki do serialu.
Oczywiście że urozmaicenie, przecież oprócz misji musi być jakiś relaks.
I komu to przeszkadza? Mnie na pewno nie. Uważam,że ENT został oszczekany nie całkiem sprawiedliwie, bo az taki zły nie był. To, że mamy tam trochę erotyki i kilka nieścisłości, no to co w końcu? Nic się od tego nie zawaliło...oprócz samego ENT, niestety.
Lepiej przygotujcie się na zmasowany lincz nowego Treka, oj twardogłowi Trekkies będą mieli pożywkę, oj będą mieli.