Forum Fantastyka Star Trek Star Trek Enterprise - wrażenia

Star Trek Enterprise - wrażenia

Wyświetlanie 15 wpisów - od 481 do 495 (z 836 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Sai
    Uczestnik

Mam nadzieję, że film będzie dobry. Przynajmniej tak dobry aby poszli do kin nie tylko fani ST. Trzeba liczyć się z tym, że jeżeli obraz nie zarobi odpowiednich pieniędzy, kolejnego nie będzie. Co do serialu ENT, po obejrzeniu całości, mogę powiedzieć, że mnie też się podobał. Pomimo dużej ilości "kaszany" 😉

fluor
    Klucznik

A powiedzcie, czy salon masażu na Entku Was nie raził? 🙂

Zuntar Zar'gor
    Uczestnik

Mnie nie raził, zawsze jakieś odejście od misji, gorsze były inne rzeczy np. atak Xindi na ziemie, co ostro nie zgadzało się z kanonem, mimo że odcinki z Xindi były ciekawe.

fluor
    Klucznik

W jaki sposób Xindi nie zgadzało się z kanonem? Co innego może logika, ale i tego nie wiemy, bo przecież Kardasjanie, którzy się wycofują z okupacji Bajor także wielkiego sensu nie mają.Nonsensem jest mówić o kanonie, równie dobrze Khan rozpoznający Chekova jest burakiem, tak samo jak i mnóstwo mnóstwo innych sprzeczności, chociażby odległości od Ziemi Kronosa i Romulusa.

Toreth
    Uczestnik

równie dobrze Khan rozpoznający Chekova jest burakiem,

Zmutowanym genetycznie burakiem 😉

Ja tam Entka nie lubię, był słaby, często - zbyt często - nudny i niektórzy aktorzy też się nie popisali. Dopiero ostatni sezon był w miarę ciekawy. To jedyny trekowy serial, do którego nie wracam.

A Xindi byli o tyle "dziwni", że jak na taką wielką tragedię (atak na Florydę) nikt nigdy potem o tym nie wspomniał, ani nie wspomniał o samych Xindi... choć musieli mieszkać na tyle blisko, by statek warp 5 do nich doleciał, a późniejsze, zasuwające ponad warp 9, tym bardziej powinny na nich trafiać.

Mnie raziło, że Romulanie byli ubrani jak ci z czasów Nemesis, choć widzimy ewolucję ich mundurów od TOS, przez TNG i DS9, aż do tych paskud a la garnitur+koszula z krawatem w Nemesis. Powinni być bliżej w stylu TOS-a odziani, a nie Nemesis 😮

fluor
    Klucznik

Argument, że Xindi byli tak ważni, że powinna być o nich wzmianka później nie jest zbyt dużego kalibru moim zdaniem. Ile razy Kirk ratował Ziemię od pewnej zagłady? Czy jakieś echa humbaków czy V'Gera pojawiały się w kolejnych odcinkach? Czymże przy tym jest jakaś mała katastrofa na Florydzie.

Khada'r Verys
    Uczestnik

Entek był słaby, tylko niektóre odcinki były dobre, najlepszy był czwarty sezon, a jeśli chodzi o wzowienie to nie powinni tego robić, bo to nie mam sensu, lepiej żeby powstał nowy serial, przynajmniej może zrobią coś lepszego. Zobaczymy co pokaże film oby był super i przyczynił się do stworzenia przynajmniej jeszcze jednego serialu( może być z załogą z filmu, dalsze przygody Kirka, Spocka i spółki)

Barusz
    Uczestnik

Grrrrrrrrrr... Wzmianka o wznowieniu była żartem, na to nie ma cienia szansy, aktorzy, scenarzyści i reszta już dawno sobie poznajdowali nowe zajęcia. Więc nie piszcie o tym tak serio ;)A większym od Xindi burakiem jest choćby to, że w 2151 r. w okolicy Ziemi latają sobie statki z technologią maskowania... ;]

fluor
    Klucznik

Barusz, skoro statki mają maskowanie to ich nie widać na ekranie, więc kanon jest zachowany 😀 I tak można w nieskończoność... Co do wznowienia, to chyba jasne jest, że to był żart.Czy bylibyście zadowoleni z kolejnego serialu... ciężko powiedzieć, bo nie byłby tworzony z myślą o obecnych fanach, tylko o szerszej publiczności (który marketingowiec ogranicza sobie grupę docelową już na starcie). To tak jak z odcinkami po klingońsku - wielu by chciało, ale jakby coś takiego powstało, to może kilka osób by obejrzało od początku do końca 😉

Barusz
    Uczestnik

Jasne, że to był żart, ale miałem wrażenie, że część z Was potraktowała to zbyt poważnie. Co do xylryliańskiego statku z Unexpected, to owszem, Archer & componieres widzieli jak działa ta technologia :]

Lo'Rel
    Uczestnik

No chyba nikt rozsądny nie bierze pod uwagę, że Entek mógłby być wznowiony. Trzymacie się niektórzy kanonu jakby za jego łamanie groziło więzienie, To przecież tylko fikcyjny świat. Chociaż, mundury Romulan w Ent były nietrafione, fakt.A pokój masażu - czemu nie, zawsze to jakieś urozmaicenie i próba przemycenia jakiejś tam erotyki do serialu.

Flashbones
    Uczestnik

A pokój masażu - czemu nie, zawsze to jakieś urozmaicenie i próba przemycenia jakiejś tam erotyki do serialu.

Oczywiście że urozmaicenie, przecież oprócz misji musi być jakiś relaks.

Eviva
    Uczestnik

A pokój masażu - czemu nie, zawsze to jakieś urozmaicenie i próba przemycenia jakiejś tam erotyki do serialu.

Oczywiście że urozmaicenie, przecież oprócz misji musi być jakiś relaks.

I komu to przeszkadza? Mnie na pewno nie. Uważam,że ENT został oszczekany nie całkiem sprawiedliwie, bo az taki zły nie był. To, że mamy tam trochę erotyki i kilka nieścisłości, no to co w końcu? Nic się od tego nie zawaliło...oprócz samego ENT, niestety.

Lo'Rel
    Uczestnik

Lepiej przygotujcie się na zmasowany lincz nowego Treka, oj twardogłowi Trekkies będą mieli pożywkę, oj będą mieli.

zdarom
    Uczestnik

Bo są "Twardogłowi". Niektórym po prostu się nie podoba jeśli coś co znają i lubią jest pokazywane ciut inaczej.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 481 do 495 (z 836 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram