Forum Fantastyka Star Trek Star Trek Enterprise - wrażenia

Star Trek Enterprise - wrażenia

Wyświetlanie 15 wpisów - od 256 do 270 (z 836 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • AHM
    Uczestnik

I znowu przerwa do 15 kwietnia, przecież w sezonie zawsze była jedna przerwa?

izbkp
    Uczestnik

I znowu przerwa do 15 kwietnia

Do 15-go czy do 22-go?

Gosiek
    Uczestnik

Na startrek.com jako data emisji odcinka "Bound" jest podany 15 kwietnia. Przynajmniej na razie, gdyż przed anulowaniem serialu data ta była inna. I zapewne to właśnie odwołanie produkcji skłoniło twórców to zrobienia w sezonie kolejnej przerwy - pewnie teraz przerabiają ostatnie odcinki. ;>

r_ADM
    Uczestnik

^ee, na swieta zawsze jest przerwa.btw czytaliscie artykul na syfyportal o koncu entka ? 🙂

izbkp
    Uczestnik

btw czytaliscie artykul na syfyportal o koncu entka ? 🙂

Masz na mysli TEN?

btw. Jakby ktos byl tak mily i translacje strzelil... 😉

Q
    Uczestnik

Obiło mi się o uszy że trzech fanów Enterprise przekazało po milion dolarów na dofinansowanie 4 sezonu Entka.

No Przyznacie sie!

Który to z was?

😉

Od Moderatora: Q mala prosba zebys nie uzywal wielkiej czcionki. Oczy mnie rozbolaly po zerknieciu na Twoj post 😉

Od Q: A mnie od czerwonego koloru...;)

Liquid
    Uczestnik

Oglądałem właśnie Entka (odc. Strange new worlds) na AXN (mój pierwszy kontakt z tym serialem). Jestem podłamany i zawiedziony 🙁 prócz statku nie było rzeczy która by mi się podobała. Fatalne zachowanie aktorów, skaczący kapitan z pieskiem, kiepskie dialogi i wymiana LCARS na guziczki rodem z TOS 😮 itd. Może troche przesadzam ale jako wielbiciel TNG i Voy-a byłem naprawde zaskoczony. Oczywiście chcę przeprosić osoby którym podoba się ten serial za te słowa krytyki (i tak pewnie to nic nie zmieni) 🙂 Mam tylko nadzieję że kolejne odcinki spowodują zmiane mojej oceny.

mattik
    Uczestnik

Ja myślę że nie ma za co przepraszać :P. Zresztą twoja krytyka dotycząca guziczków jest imho bezsensu i nieważne co uważam o Enterprise (nie jest to opinia zbyt przychylna). To sie dzieje w 22 wieku i wlasnie to ze jest za malo TOSowo a nawet preTOSowo jest zle a nie to ze LCARS nie ma:P.

izbkp
    Uczestnik

Mam tylko nadzieję że kolejne odcinki spowodują zmiane mojej oceny.

Zapewne 😉 Będzie coraz gorzej, z kulminacja w trzecim sezonie. Dopiero pod koniec czwartego sezonu Enterprise zacznie być podobny do Star Treka 😉

Q
    Uczestnik

Entek z czasem robi się coraz lepszy, ale nadal zaczynają przygody interesująco a kończą beznadziejnie np. konflikt andorian z Volkanami lub wątek Voska.

Liquid
    Uczestnik

Piosenka przewodnia Enterprisa jest nawet ciekawa. Zawsze to jakieś urozmaicenie 😉

Skrypek
    Uczestnik

Piosenka przewodnia Enterprisa jest nawet ciekawa. Zawsze to jakieś urozmaicenie 😉

[post="26022"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Da się ją przeboleć, bo nawet pasuje do obrazków w czołówce, ale do czasu..

W 3 sezonie zrobiono tak podły country-remiks, że łapy opadają. 😛

Liquid
    Uczestnik

Jeszcze nie słyszałem tej przeróbki. Ale obecny początek jest spoko i nawet zaczyna mi się podobać (jako całość)

Dalek
    Uczestnik

A orginał jest kogo w końcu??Chyba Roda Stewarda, ale pewny nie jestem.

Sai
    Uczestnik

Szczerze powiem, że jak pierwszy raz usłyszałem tą piosenkę, to mi uszy uwiędły. Nie z tego powodu, że jest dla mnie brzydka, po prostu przeżyłem szok, że muzyka w czołówce to nie muzyka „taka jak zawsze”. Jednak przyzwyczaiłem się i powiem, że utwór jako utwór jest dobry, pasuje do czołówki, ale ze Star Trekiem nie będę go kojarzył. Konserwatysta jestem i uważam, że „standardowe czołówki” są częścią ducha Star Treka, a ta piosenka odebrała jego część.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 256 do 270 (z 836 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram