Forum Fantastyka Star Trek Star Trek Enterprise - wrażenia

Star Trek Enterprise - wrażenia

Wyświetlanie 15 wpisów - od 166 do 180 (z 836 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Coen
    Uczestnik

W tosie mccoy mowi, ze klingoni i ludzie sa wrogami od 50 lat. picard w tng mowi, ze pierwszy kontakt z klingonami skonczyl sie wojna. nie ma tu zadnych niedopowiedzen.

Czytam bardzo uważnie nie ma tu jednak odpowiedzi na zadane przeze mnie pytanie. Więc widać sam nie czytasz dokładnie a innym to zalecasz.

Zaś Gwiezdna Flota należąca do Federacji i ta należąca do Ziemi to raczej, co innego, w końcu nie jednemu psu burek.

r_ADM
    Uczestnik

Coen: twoja logika mi umknela juz jakis czas temu. poslugujesz sie sofizmatami typu "wlasnie udowodnilem, ze rozwineli postac zepchnieta na boczny tor".

zarzucasz nam, ze buraki w kanonie znajdujemy na podstawie tego co sami sobie dopowiedzielismy, tymczasem ty bronisz kanonicznosci entka w dokladnie taki sposob. dopowiadasz sobie, ze ta postac miala to czy tamto na mysli.

Ale Federacja to jak wspominałem nie tylko ludzie, ale także inne rasy, z których niektóre mogły nie znać klingonów i ów kontakt doprowadził do wojny imperium z tą rasą a reszta federacji musiała stanąć za swoimi.

i na jakiej podstawie, twierdzis, ze gwiezdna flota, nalezaca do federacj ito co innego niz ta nalezaca do ziemi ??

Coen
    Uczestnik

rozwineli postac zepchnieta na boczny tor

Jest to jak najbardziej logiczne zdanie: mimo, że postać nie przewija się co odcinek, nie jest na pierwszym planie w świetle reflektorów to potrafili ją rozwinąć, całkiem naturalnie.

No właśnie, a więc buraki to jedynie kwestia podejścia. Jeśli serialu z założenia nie wywali się do klozetu i pomyśli trochę to niekanoniczność, która pojawia się w pierwszym odczuciu bardzo łatwo i zrozumiale wyjaśniona być może.

Zaś na bazie, czego sadze ze te dwie GF’y to nie to samo? Ziemska GF nie ma oznaczeń NCC, przy nazwach niema skrótu USS, w jej szeregach służą prawie wyłącznie ludzie a co najważniejsze: nie ma w niej dwudziestu tysiąc pięciuset stronicowych tomisk oznaczonych nalepką: Przepisy i Dyrektywy Gwiezdnej Floty.

Kiedy dodano te wszystkie badziewia Ziemska GF przestała istnieć a pojawiło się coś innego.

r_ADM
    Uczestnik

mimo, że postać nie przewija się co odcinek, nie jest na pierwszym planie w świetle reflektorów to potrafili ją rozwinąć,

to zdanie jest prawdziwe, tylko wg ciebie... no i moze jeszcze kilku tobie pdoobnych desperatow nie zabierajacych glosu.

No właśnie, a więc buraki to jedynie kwestia podejścia.

nie, to kwestia logicznej analizy swiata star trek.

Coen
    Uczestnik

Logicznie analizując nie znajdziesz żadnego burakaJestem już po lekturze najnowszego odcinka Entka 4x05. Niestety musze powiedzieć ze się zawiodłem:( Po bardzo dobrym poprzednim odcinku teraz dostajemy coś przeciętnego:( Miejscami nawet nudnawego.

Reyden
    Uczestnik

Co do tego ze pikus mówił że ENT-D jest 5 okrętem noszącym tę nazwę - mozę chodziło też oto że 5 okręt ma ten sam ( prawie) nr. rejestracyjny ( NCC-1701+ A-D (zaleznie od okrętu ) , pzoatym juz nie raz były 2lub wiecej okręty o tej samej nazwie i różnym nr. rejestracyjnym ( np USS Defiant

NCC-1764 - Const. , NX-74205 USS Defiant ; USS Melbourne - Excelsior-B - NCC-62043 , Nebula - NCC-?????? , USS Intrepid - 1 x Const , 1 x Exceslior A , 1 x Intrepid )

r_ADM
    Uczestnik

w plakietce jest napisane "fifth starship to bare this name" - imo jest to jednoznaczne. jak ktos tak oczywiste zdanie, przeinacza, zeby usprawiedliwic buraki entka to ja nie mam wiecej pytan 😛

r_ADM
    Uczestnik

Z prezentowanych w internecie fragmentów wynika też, że są jednak szanse na piąty sezon Entka.

Blalock said that seeing a fifth season of the series was highly unlikely

no jak z tego wynika, ze sa szanse na 5 sezon ??

Gosiek
    Uczestnik

Na początku małe wyjasnienie moderatorskie - ostatni post został przeniesiony z tematu "Star Trek news", który ma służyć jedynie do zamieszczania informacji, do ich kometowania są inne tematy.

---

A co do cytatu - wg mnie ten fragment dotyczył czasów, gdy jedynie panowie B&B mieli wpływ na kształt serialu a zanim dołączył do niego Manny Coto. Z tego co czytałam wynika, że Blalock wiąże z nim duże nadzieje i liczy, że uda mu się postawić Entka na nogi a to dawałoby szanse na piąty sezon. Oczywiście to też tylko spekulacje i prawdy o tym czy ten piąty sezon będzie czy nie dowiemy sie pewnie dopiero za kilka miesięcy.

Coen
    Uczestnik

Wracając do tematu "5 statek aby nosic te nazwe" to musze ci przynac racje r_ADM. Na plakietce wyraźnie pisze "USS Enterprise" bla bla bla "5 statek noszacy te nazwe"Noszacy nazwe USS Enterprise. NX nosi inną nazwe wiec buraka nie widze.

r_ADM
    Uczestnik

Coen: jak zwykle mnie oslabiasz 😛 nazwa okretu to "Enterprise" a nie "USS Enterprise". uss nie jest czescia nazwy, mowi tylko do kogo okret nalezy :PGosiek: tak slowa blalock interpretuje sfx "But she’s also convinced that it’s too late, and that season four will be Enterprise’s last"

Gosiek
    Uczestnik

Skoro tak, to w takim razie przegapiłam, dzieki za sprostowanie. Chociaż po tym jak zapowiedzieli premierę DVD na przyszły rok w sumie można się było tego spodziewać. Nawet jeżeli ten sezon coś poprawi (a na to niestety nie liczę, chociaż w porównaniu z np. 2 jest sporo lepszy) to chyba nie na tyle, żeby uratować Entka i jego twórców.

Coen
    Uczestnik

r_ADM: sam powiedziałes Reydenowi że na plakietce pisze jednoznacznie "5 statek...bla bla bla" A wiec jednoznacznie pisze USS Enterprise i to o tą nazwe chodzi. Samo Enterprise to coś innego tak samo jak czymś innym było by USS Prise.

Zaś jeśli miało chodzić w ogóle o 5 jakikolwiek statek o tej nazwie, nawet kosmiczny to w świetle ST I ta blakietka jest burakiem gdyż tam mamy pokazany 'pokój zabaw' ze zmodernizowanego Consta i obok promu, lotniskowca, żaglowca mamy jeszcze jeden okręt do eksploracji kosmosu (taka duża bańke z małymi banieczkami jesli dobrze pamiętam).

r_ADM
    Uczestnik

A wiec jednoznacznie pisze USS Enterprise i to o tą nazwe chodzi. Samo Enterprise to coś innego

czy ty nie rozumiesz co sie do ciebie pisze ???

5 statek kosmiczny, ktory nazywa sie enterprise. uss nie jest czescia nazwy. nie wchodzi tez, w zakres tego ani zaglowiec ani lotniskowiec.

enterprise constitution, enterprise constitution refit, enterprise excelsior, enterprise ambassador, enterprise galaxy.

raz dwa trzy cztery piec.

i opowiadanie, ze nie mam uss nie zmienia niczego.

Coen
    Uczestnik

enterprise constitution, enterprise constitution refit, enterprise excelsior, enterprise ambassador, enterprise galaxy.

A to dowodzi tylko i wyłącznie tego że liczyli od Consta, od NCC 1701, od USS Enterprise, NIE zaś że nigdy wcześniej nie istniał żaden inny Enterprise mogący latać w kosmosie.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 166 do 180 (z 836 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram