Forum Fantastyka Star Trek Star Trek - dossier

Star Trek - dossier

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 900 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Lo'Rel
    Uczestnik

Sądzę, że Star Trek z łatwością zajął by pierwsze miejsce, ale cóż, skoro z góry uznano, że nie warto na tym filmie zarobić. To tylko wina dystrybutora.

Jamjumetley
    Uczestnik

I teraz dystrybutor będzie żałował, że nie wprowadził filmu do większej ilości kin i nie zarobił.

Eviva
    Uczestnik

I teraz dystrybutor będzie żałował, że nie wprowadził filmu do większej ilości kin i nie zarobił.

Tak. Tak mści sie na człowieku brak oczytania. Gdyby uważniej przeglądał net, na pewno trafiłby na któreś z naszych for, a juz my bysmy mu doradzili, nie?

Jamjumetley
    Uczestnik

Może się mylę, ale chyba wyczuwam sarkazm ;)Czy dystrybutor się nie orientuje, że film będzie hitem? Tak głośno (i pozytywnie) się o nim mówiło przed premierą, że musiał być skazany na sukces. Potwierdzeniem niech będzie właśnie nasza frekwencja. Poprzedni film w ogóle zobaczyło trochę ponad 6 tys. ludzi. Teraz w ciągu jednego weekendu mieliśmy przeszło 4 razy więcej widzów...

Dalek
    Uczestnik

A może dystrybutor idealnie wyliczył ilość kopii do zapotrzebowania? Ich większa ilość być możę byłaby tylko marnotrastwem? Przykro mi, ale to nie Wy pracujecie w tym biznesie i nie macie pojęcia czy to dobre czy złe posunięcie dystrybutora. A może postanowili sztucznie zaniżyć podaż, żeby zwiększyć popyt? Tego nie wiemy.Dyskutować o tym co by było jakby było nie ma sensu, bo nie jesteśmy w stanie tego zgadnąć (szczególnie, że nasza wiedza jest mocno ograniczona).Co do Wolverina to jednak Star trek (w Warszawie) miał bardzo porównywalną promcje (np. w jednym wagonie były wklejki z Wolverina, w drugim ze Star Treka) lub nawet odrobinę lepsza promocję. Należ też pamietać, że Wolverin ślizga się na sukcesie poprzednich X-menów.

Jamjumetley
    Uczestnik

Co do Wolverina to jednak Star trek (w Warszawie) miał bardzo porównywalną promcje (np. w jednym wagonie były wklejki z Wolverina, w drugim ze Star Treka) lub nawet odrobinę lepsza promocję. Należ też pamietać, że Wolverin ślizga się na sukcesie poprzednich X-menów.

Może nie byłem za bardzo obiektywny w tym co wyżej napisałem. Częściowo wynika to z mojego zamiłowania do ST a częściowo stąd, że mam trochę inny punkt widzenia. W Gdańsku jedyne plakaty jakie widziałem wisiały przed wejściami do kin. Do tego pewnie "sukces" poprzedniego filmu odbił się na promocji nowego. Oby lepiej było następnym razem.

Lo'Rel
    Uczestnik

Należ też pamietać, że Wolverin ślizga się na sukcesie poprzednich X-menów.

Właśnie, zatem X-man miał znacznie łatwiej, widz pamięta tytuł z poprzednich odsłon. Star Trek zaczynał praktycznie od zera w naszym kraju. Wynik chyba jednak o czymś świadczy? Sądzę, że przy następnym Treku dystrybutor wyciągnie wnioski.

Dalek
    Uczestnik

Wynik to możę na razie świadczyć o tym, że wszyscy, którzy mieli obejrzeć ten film zrobili to w pierwszym tygodniu.Trzeba poczekać na dalsze wyniki.

Lo'Rel
    Uczestnik

E tam, sądzę, że trekkerów jest w Polsce trochę więcej niż 25 tysięcy. Może nie każdy śledzi temat na bieżąco i promocja do pewnych kręgów nie dotarła.

Barusz
    Uczestnik

Ja myślę, że mniej ;)Więcej to może jest osób które chętnie poszłyby na dobry SF, ale to nie to samo 😉

Lo'Rel
    Uczestnik

No cóż, statystki prawdopodobnie nie istnieją więc możemy się licytować 😛 może raczej miałem na myśli trekkerów i jak i osób które Star Treka znają nie tylko z tytułu. Jeśli zaś chodzi o podział to skłaniam się ku uznaniu go za dobre widowisko sci-fi.

fluor
    Klucznik

Lo'Rel - bezpieczniej definiować za trekkerów ludzi, którzy sami tak siebie nazywają - ja bym bardziej celował w tysiąc niż 25 000 😉 To że oglądam Klan nie czyni ze mnie klanera 🙂

Obama dla Newsweeka

Dołączona grafika

Lo'Rel
    Uczestnik

Lo'Rel - bezpieczniej definiować za trekkerów ludzi, którzy sami tak siebie nazywają

Jak zwał tak zwał, nazewnictwo jest nieistotne. Ale generalnie rozumiem o co ci chodzi.

fluor
    Klucznik
    Lo'Rel
    Uczestnik

Na Ziemi ?Star Trek ? był najchętniej oglądanym filmem ubiegłego weekendu

A na Volkanie ile co najchętniej oglądali? Furia Ponn Far - Gniew Sareka? 😛

p.s. cytat z artykułu powyżej

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 900 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram