Forum Fantastyka Star Trek Star Trek - dossier

Star Trek - dossier

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 900 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Krusty
    Uczestnik

Na razie każdy (no, każdy mieszkaniec odpowiednio dużego miasta) może pójść do Empiku/hipermarketu Teraz szukałem tego konkretnego plakatu ze Spockiem w sieci dla porównania, ale nie mogę znaleźć.

A po co jestem przecież ja. 😉

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jamjumetley
    Uczestnik

Dwa razy powtórzyłeś jedną strone. Dzięki za artykuł! 😉

Barusz
    Uczestnik

Artykuł z Przekroju śmiesznie się czyta. Widać, że autorka szukała informacji, ale trochę buraków jest... Np. z ilością seriali - jak ktoś wyżej wspomniał, czy "Hikari Sulu" 😉

I to jest dobre:

"Nowy Star Trek wpisuje się dokładnie w ten nurt współczesnego kina, które pasożytuje na swoich dawnych legendach".

Według mnie, ze względu na kontrowersje wokół ważności TASa, stwierdzenie, że było do tej pory pięć seriali nie jest błędem ;>

"Sylwetka Boskiego Australijczyka" i głównego złego z STXI według dziennik.pl => link

fluor
    Klucznik
    Barusz
    Uczestnik

Do grona tygodników które zamieszczą duży tekst trekowy dołącza dziś Polityka:

http://www.polityka.pl/w-najnowszym-numerz...1301,289828,16/ (str. 54).

Simon
    Uczestnik

Hej więc to co jest w polskim newsweeku to chyba mocno stylizowane wersją US. Mam tą US i tam jest porównanie STAR TREK - obecna administracja w białym domu STAR WARS - była administracja 🙂 nawet zabawne a i jest podobna grafika Spocka

Krusty
    Uczestnik

Wrzucę później tego skana, ale ta tabelka z obrazkami administracji nijak ma się do tekstu który jest przedrukiem i to ze skrótami z amerykańskiego wydania(linka podał Flour wcześniej). Mam wielkie przeczucie że to radosna twórczość polskiego redaktora.

fluor
    Klucznik

My tu gadu gadu, a tymczasem w Machinie też jest o treku. Szczegóły wkrótce 🙂

Barusz
    Uczestnik

To może dla porządku dodam, że info o tekście z amerykańskiego Newsweeka jest tu:

http://www.trek.pl/forum/index.php?showtopic=5824

Simon
    Uczestnik

Oki mała dywersyjka więc kto we Wrocku chce zobaczyć treka na duuuużym ekranie to proszę bardzo Helios Kazimierza wielkiego Piątek 18:30 rezerwacja biletów TU wyjścia każdy sam bez organizacji 🙂 a sala nr 1 największa chyba w mieście sala na 535 osób więc ekran i duży a sferyczny podobno 🙂

fluor
    Klucznik

Simon, bez przesady z tymi dywersjami...

Kolejne wystąpienia Star Treka w sieci:

"Alfabet Star Treka" w Newsweeku

Dołączona grafika

Kolejne niusy o ST12, tym razem Dziennik ładnie złapany z double billem promującym film 🙂

Dołączona grafika

Match
    Uczestnik

W dzisiejszej "Polityce" są o Treku trzy strony - to się robi podejrzane ;]

fluor
    Klucznik
    fluor
    Klucznik

Jest mnóstwo recenzji filmowych, ale tutaj bardziej się skupię na artykułach ogólnie o Treku (chociaż spora część z nich ma jakiś związek z filmem)

Interia / Film - ciekawe spostrzeżenie załogi Interii: ktoś sławny grał w Treku.

Dołączona grafika

Eviva
    Uczestnik

No, jest kilka gwiazd, które zaczynały w Treku na jednorazowym występie. Np. Joan Collins.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 900 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram